QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente informatica

Cum creati formulare?Cum creati formulare?

Cu ajutorul formularelor (forms) puteti sa efectuati cu mai multa usurinta si claritate operatiile de introducere, parcurgere, interogare si cautare a datelor din care este alcatuita baza de date.


Pentru a crea un formular cu ajutorul expertului (wizard) pentru formulare, procedati in felul urmator:

Actionati butonul Forms din suita verticala de butoane Objects, care se afla in partea stanga a ferestrei bazei de date (database).Actionati butonul New din linia cu instrumente a ferestrei bazei de date, pentru a deschide fereastra de dialog New Form.In fereastra de dialog New Form alegeti Form Wizard, apoi incheiati dialogul cu OK pentru a lansa expertul wizard, care va asista crearea formularului in mai multi pasi.

In fereastra de dialog Form Wizard, alegeti din lista acunsa Tables/Queries un tabel sau o interogare, care sa stea la baza construirii formularului. De exemplu, in figura urmatoare s-a ales tabelul "Products", care contine informatii despre produsele care se vand.Transferati din lista Available Fields in lista Selected Fields toate campurile care trebuie sa apara in formular, cu ajutorul butoanelor de transfer ">" (move), sau  ">>" (move all). Pentru a renunta la anumite campuri din formular, folositi butoanele "<" (back), sau "<<" (back all).

Pentru a crea un formular cu campuri din mai multe tabele sau interogari,  reveniti la pasul 4 pentru a face o noua selectie in lista ascunsa Tables/Queries, apoi continuati cu pasul 5 pentru a alege noile campuri.

Dupa ce ati ales toate campurile, continuati construirea formularului cu ajutorul expertului wizard in mai multi pasi, folosind urmatoarele butoane din fereastra Form Wizard:

  • Next> - pentru a trece la pasul urmator de creare a formularului, care permite precizarea unor parametri si caracteristici pentru formular.
  • Finish> - pentru a incheia construirea formularului, considerand valabile valorile implicite pentru parametrii si caracteristicile neprecizate inca.
  • <Back - pentru a reveni la pasul anterior, cu scopul de a modifica valorile unor parametri sau caracteristici, care au fost precizate anterior.
  • Cancel - pentru a renunta la construirea formularului.

De exemplu, daca actionati butonul Next>, in fereastra Form Wizard apare un set de butoane radio care permit alegerea unei machete (layout) pentru formular. In mod implicit este considerata o macheta pe coloane (Columnar).In pasii urmatori puteti alege un stil pentru formular, apoi puteti atribui un nume formularului. Pentru a incheia procesul de creare a formularului, activati butonul Finish>.Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }