QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Care sunt etapele de creare a unei baze de date?

Care sunt etapele de creare a unei baze de date?

Avand in vedere ca o baza de date relationala este alcatuita din mai multe tipuri de elemente cu relatii intre ele, este foarte importanta strategia pe care o adoptati cand creati aceasta baza de date. Pentru a pastra coerenta actiunilor cand creati baza de date, este bine sa esalonati aceste actiuni in urmatoarele etape:

Determinati obiectivele bazei de date. Trebuie sa va ganditi mai ales la ce intrebari doriti sa obtineti raspunsuri prin interogarea bazei de date pe care vreti sa o creati.Determinti tabelele de care aveti nevoie pentru a pastra informatii in baza de date. De exemplu, in gestiunea unei farmacii aveti nevoie de un tabel cu informatii despre produsele farmaceutice, un tabel cu informatii despre clienti, un tabel pentru comenzi, un tabel pentru facturi, etc. Fiecare tabel trebuie sa aiba un subiect bine definit. De asemenea, fiecare tabel trebuie sa aiba un nume semnificativ, care sa fie legat intim de subiectul  respectiv.

Definiti structura tabelelor, precizand campurile care sunt necesare in fiecare tabel, precum si formatele acestor campuri.

Daca doriti, puteti defini o cheie primara (primary key) pentru fiecare tabel. Cheile primare au un rol important in definirea unor relatii intre tabele, aceste relatii fiind esentiale in gestiunea bazelor de date relationale. O cheie primara este definita cu ajutorul unui camp care determina in mod unic fiecare inregistrare, acest camp avand valori unice pentru fiecare inregistrare din tabel. Daca nu exista un astfel de camp, puteti defini o cheie primara folosind doua sau mai multe campuri, daca acestea determina in mod unic fiecare inregistrare prin valorile lor concatenate.
Definiti relatiile intre tabele, folosind in acest scop cheile primare.

Modificati structura tabelelor, daca este necesar. Este mai usor sa faceti aceste modificari acum, cand baza de date este goala. Dupa introducerea datelor in tabele, aceste modificari se fac mai greu.

Introduceti datele in tabele.

Creati alte obiecte de care aveti nevoie in baza de date: formulare, interogari, rapoarte, pagini Web, etc.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }