QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate stiinte politice

Aratati care sunt principalele momente ale evolutiei constructiei comunitare
Aratati care sunt principalele momente ale evolutiei constructiei comunitare.1. Declaratia lui Robert Schuman (9 mai 1950, Paris) si semnarea Tratatul instituind Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului (CECO): 18. 04. 1951 marcheaza inceputul constructiei comunitare si stabilirea principiilor care vor guverna, pentru deceniile urmatoare aceasta constructie: integrare economica prevaleaza in fata integrarii politice; integrarea se face sectorial, cu pasi marunti, iar nu integral; apar si se dezvolta institutiile care vor constitui o veritabila coloana vertebrala a integrarii comunitare: Consiliul, Comisia, Parlamentul si Curtea de justitie.
2. Semnarea Tratatului instituind Comunitatea Economica Europeana si a Tratatului instituind Comunitatea Europeana a Energiei Atomice (TCEEA sau Euratom): 25. 03. 1957 - se trece la integrarea generalizata in materie economica, se stabilesc etapele in realizarea uniunii vamale.

3. Fuziunea institutionala: 2 etape: Conventia relativa la anumite institutii comune (Roma, 1957); fuziunea Consiliilor de ministri si a Comisiilor celor trei Comunitati (prin semnarea Tratatului de la Bruxelles din 1965, intrat in vigoare in 1965) integrarii comunitare i se asigura un cadru institutional unic.

5. Actul Unic European (1986) desarvarsirea pietei interne

6. Tratatul de la Maastricht (1992) relansarea integrarii politice si instituirea Politicii externe si de securitate comuna si a Cooperarii in materie de justitie si afaceri interne sub cupola Uniunii Europene, stabilirea Uniunii Economice si Monetare.7. Tratatul de la Amsterdam (1997) reforma institutionala in vederea extinderii UE catre Europa Centrala si de Est.

8. Tratatul de la Nisa (2001) desavarsirea reformelor incepute prin Tratatul de la Amsterdam.

9. Tratatul de la Lisabona (2007, intrat in vigoare la 1 decembrie 2009)- a se vedea prima intrebare


Sunt foarte importante modificarile aduse de fiecare Tratat si progresele pe care acestea le inregistreaza din etapele anterioare. Informatia in acest sens se gaseste in curs si in fisele de seminar anterioare.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }