QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

BUILDING INTRANETS

Procesul de construire al unei retele implica tehnologii interesante, precum si un proces de integrare al intregii operatiuni.

Ce este acela un INTRANET ??
Definirea IntranetuluiUn Intranet este o retea privata TCP/IP care asigura utilizatorilor dintr-o retea locala servicii de tip Internet, precum ar fi site-urile web.
In esenta, pentru a avea un Intranet trebuie sa instalezi unul sau mai multe servere web in reteaua ta si sa publici documente cu acces doar in reteaua locala, adica documente ce pot fi accesate doar de catre userii din respectiva retea locala.
Poti instala software dedicat pentru web servere pe unul sau mai multe calculatoare din retea (sau statii de lucru, dedicate pentru asa ceva) si sa faci publice paginile de web pentru userii locali, chiar daca nici unul din ei nu este conectat la Internet.
Intranets pot fi gasite in aproape orice tip de organizatie: corporatii mici, medii sau mari, institutii educationale si institutii guvernamentale.
Marile intraneturi, precum cele ale companiilor Fortune 500, servesc milioane de persoane, si deci intra in atentia media.
Pentru dezvoltarea unui proiect Intranet este nevoie de foarte multa munca, asa ca orice simplificare este binevenita. Spre exemplu, multe intranet –uri nu trebuie sa se preocupe de probleme de scalabilitate precum accesul la baze de date, asa cum se intampla la un site extern.

Intr-un Intranet, probleme de genul: sisteme de vot online, forumuri, servicii de email si multe altele, nu se regasesc. Vorbind in general, audienta numai este formata din necunoscuti, si chiar daca baza lor nu este fizic intr-o
co-legatura, ei bine, cei care formeaza aceasta audienta pot fi regasiti usor folosind o lista de telefoane sau o structura interna de adrese de email.

In intranet, World Wide Web devine deodata un teritoriu strain, impartit de catre Web –ul intern prin bariere electronice si politice. Daca nu exista delimitari precise, aceste bariere pot interveni intre intranet si un potetial continut extern valoros, si astfel ii limiteaza utilitatea sa.

Pentru o buna constructie a intranetului, trebuie sa alegi cu grija linkurile externe

Este o buna idee pentru intraneturi sa suporte acces web extern; o foarte mare cantitate de material de cercetare online se afla tocmai dincolo de “gard” , chinuind cu false iluzii utilizatorii cu promisiunea unui continut potential folositor. Dar va putea toata lumea sa gaseasca ceea ce cauta ? Chiar daca pot face asta, chiar trebuie sa descopere si sa faca bookmark aceleasi surse, dar fiecare in parte ?Cele mai multe intraneturi exista pentru a servi unui scop al unei organizatii. Aceste organizatii tind sa lucreze intr-un mediu de lucru foarte specializat. Dintre milioanele de url –uri disponibile pe web, este foarte probabil ca un “cautator” foarte talentat poate gasi cateva sute sau cateva zeci de surse externe relevante pentru a servi nevoile de baza ale comunitatii.

Ca realizator al unui Intranet, trebuie sa iei in calcul includerea unei sectiuni “Web reference” care sa contina un set de link-uri externe care au fost preselectate datorita importantei lor de catre organizatie. In functie de cat de multe link-uri au fost incluse in aceasta sectiune, poti sa le organizezi in functie de subiect, de un anumit “rating” pe care il acorzi lor, sau pur si simplu pot fi ordonate alfabetic. In acest fel creezi o biblioteca de referinte, verificand astfel sursele cele mai probabile pe care le vor folosi oamenii pentru gasirea raspunsurilor la intrebarile lor.
Daca aceste link-uri au fost alese bine, utilizatorii de intranet vor reveni asupra acestor pagini in mod repetat sau le vor pune bookmark pe paginile cele mai folositoare lor. In orice caz, utilizatorul este multumit de ceea ce are iar designul intranetului straluceste. Pe parcurs te poti folosi de feedback-ul asupra utilizatorilor pentru a inlatura link-urile nefolositoare si respectiv de a adauga altele noi.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }