QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Aplicatia informatica prime

APLICATIA INFORMATICA PRIME
Aplicatia Prime se foloseste pentru a verifica informatii suplimentare ale unui cont, informatii ce nu se regasesc in aplicatia Qualco sau, daca se regasesc, aici le putem vizualiza mai in detaliu.


Se selecteaza aplicatia prin dublu click si apare imaginea de maj jos:

Pentru a continua se da click pe tab-ul astfel incat sa apara urmatoarea  imagine:Dupa ce ati introdus corect user-ul si parola dati click pe sageata din campul si selectati din lista derulanta RDC-PRODUCTION.

Se va deschide un desktop virtual in care apar mai multe icoane specifice. Se apasa butonul ,


apoi butonul .

Pasul 1

Se va da dublu click pe icoana


Pasul 2

Se apasa butonul

Pasul 3

Se debifeaza optiunea Play default role for this session


Se introduc user-ul (daca nu apare implicit) si parola, apoi se apasa .Pasul 4


Se selecteaza din lista coll operator si se apasa OK
Se deschide pagina principala, iar pentru a vizualiza informatiile despre client, se introduce numarul de card in campul Card, apoi se apasa butonul .
De asemenea, se pot vizualiza informatiile despre client initiind o cautare dupa CNP. Se apasa butoanele Search, Search by: Person Person Indexed Fields ssnumber

Se introduce CNP-ul clientului, se apasa butonul Search, apoi butonul Display


Suma minima de plata (din extras)

 

Datoria pentru a fi  cu plata la zi (la data emiterii extrasului)

 

Suma minima de plata (actualizata)

 

Disponibilul    din CL

 

Produsul problema

 Daca la Balance apare Cr(nu Db), atunci clientul nu are datorie, ci este "pe plus".

Campul Financial Account:

Accesand lupa din campul Financial Account se va deschide urmatoarea fereastra:Apasand butonul vizualizam informatii despre scrisorile trimise clientului.

Vezi imaginea de mai jos:


Accesand tab-ul   vizualizam comentariile colegilor de la alte departamente.Accesand tab-ul   vizualizam serviciile de care beneficiaza clientul.Asigurare de viata si somaj

 

Pentru a vizualiza limita de rate se da click pe bifa rosie.
Disponibilul din limita de credit se vizualizeaza la Available Credit Limit. Daca aplicantul a retras bani in ziua respectiva sau i s-a postat ceva (rata, dobanda etc.) in aceeasi zi, disponibilul i se va diminua cu suma respectiva abia a doua zi. Pentru a vizualiza disponibilul real, se da click pe OTB.

2. Campul Last Statement :
Accesand lupa din campul Last Statement vizualizam toate extrasele de cont emise si trimise clientului :
Extrasul curent

 


Ultima zi de plata (scadenta reala - din sistem)

 
Pentru a vizualiza un extras de cont anume, selectam data dorita si dam click pe tab-ul .

Pentru a reveni la pagina principala inchideti de la sau dati click pe tab-ul .

Campul Last Payment:

Accesand lupa din campul Last Payment vizualizam ultima plata efectuata.

Vezi imaginea de mai jos:

  1. Campul Last 5 Transactions :Cr Pmnt=plata

Db Fee=taxe/comisioane/dobanzi/penalitati


Accesand lupa din campul Last 5 Transactions se va deschide urmatoarea fereastra:Pentru a vizualiza toate informatiile trebuie sa tragem cursorul pana la maxim (93).

Daca doriti sa verificati retragerile de numerar, comisioane si plati facute de client nu bifati , iar pentru a vizualiza doar platile, bifati .

Pentru a vizualiza detaliile tranzactiei dati click pe tranzactia respectiva si apasati butonul .

Generated = taxe (emitere card)/comisioane (administrare cont, retragere numerar)/penalitati/dobanzi   

On Us = rate postate/plata cu cardul la comerciant (Sales Draft)/rate prin POS direct la comerciant/retragere numerar la Casieria EFG (Cash Advance)/plata la Casieria EFG

Cortex = retragere numerar ATM (Cash Advance)

Visa CTF = retragere numerar ATM (Cash Advance) - tranzactii mai noi (incepand cu 2009)

Payment File = depunere numerar APS, depunere numerar casierie BP

Manual = plati efectuate prin OP (interen+extern), prin mandat postal, prin APS (probleme de sistem), plata POS
  1. Campul Card Details

In campul Cards vizualizam numarul cardului, perioada de valabilitate a acestuia, statusul.

Exista situatii cand clientului i s-a inchis cardul (din diverse motive - se poate vizualiza motivul in Memos) si i se emite altul, asa cum se poate constata in imaginea de mai jos:

Accesand lupa din campul Card Details se va deschide urmatoarea imagine:

Data contractarii creditului

 
Accesand tab-ul vizualizam informatii despre rata/ratele clientului.

Vezi imaginea de mai jos: (client cu 2 credite[1])


In cazul tuturor cardurilor Prompt Activ si in cazul cardurilor Euroline cu care nu s-au achizitionat produse in rate, butonul este inactiv.
  1. Campul Person

In acest camp vizualizam detalii personale despre client. Accesand lupa din campul Person se va deschide urmatoarea imagine:

  1. Campul Home

In acest camp vizualizam adresa de domiciliu si numerele de telefon ale clientului. Accesand lupa din campul Home se va deschide urmatoarea imagine:

  1. Campul Work

Accesand lupa din campul Work  si dand click pe butonul Work se pot vizualiza detalii despre locul de munca al clientului - denumire angajator, adresa, telefoane:


Modul de cautare a persoanelor de contact:


In aplicatia Prime se cauta si posibile persoane de contact dupa codul postal sau dupa numarul de telefon:


Dupa codul postal se pot cauta vecini astfel: Search, Search by: Person Addresses All FieldsSe selecteaza din lista derulanta zip, se introduce codul postal si se apasa butonul .


Apoi se apasa butonul si se pot vizualiza datele altui client (posibila persoana de contact) care locuieste la acelasi cod postal ca si clientul nostru.
Dupa numarul de telefon se pot cauta membrii familiei(persoane care locuiesc la aceeasi adresa si care detin acelasi telefon, de obicei telefon fix) sau colegi de serviciu (dupa nr tel angajator) astfel Search, Search by: Person Addresses All Fields. Din lista derulanta se selecteaza tel1/tel2/fax/mobile, se introduce nr de telefon dupa care se face cautarea si se apasa butonul .
Apoi se apasa butonul pentru a vizualiza alte persoane din familie sau de la acelasi angajator, care pot sa mai aiba si alte numere de telefon declarate si pe care le putem contacta pe acele numere (in cazul in care numarul pe care il avem nu mai este valabil).Tot in aplicatia Prime putem vizualiza daca detine clientul mai multe carduri accesand butonul Show All. Se da click pe Cards, apoi pe fiecare numar de card si se apasa din nou Show All pentru a se vizualiza informatiile aferente fiecarui card.Toate produsele se pot vizualiza doar daca se face cautarea dupa CNP! Daca se face dupa numarul de card, se vor putea vizualiza doar informatiile da la cardul respectiv:
PPI - Asigurare de Viata si Somaj

Pentru cardurile de credit Euroline si Prompt Activ
Pentru a vizualiza daca beneficiaza clientul de pachetul de asigurare de viata si somaj - PPI, se urmareste campul Sevices din aplicatia principala. Aici se poate vizualiza cand va fi postat urmatoarea data comisionul pentru acest serviciu (PPI fee).
Pentru a vizualiza cand a fost activat[2] acest serviciu, se verifica in Memos, din campul Financial Account.
Pentru mai multe detalii, se poate face o verificare atat in campul Last Statement, cat si in campul Last 5 Transactions, astfel:


Se acceseaza lupa de la Last Statement si se poate verifica extrasul de cont, unde apare postat comisionul pentru acest serviciuSe acceseaza lupa de la Last 5 Transactions, apoi se apasa butonul , se selecteaza din lista derulanta si se urmaresc tranzactiile a caror suma este de 13 RON pentru Euroline si de 12 RON pentru Prompt Activ, postate pe data de 21 in fiecare luna (atunci cand 21 este zi de week-end, se posteaza in ziua lucratoare anterioara).Pentru a vizualiza detaliile tranzactiei se apasa butonul .
Echipa de training va doreste mult succes in activitate!
La inceput, pretul de raft si costul de finantare(comision+dobanda) se postau pe source code-uri diferite. In consecinta, pentru aceeasi tranzactie vor aparea 2 tranzactii. Pentru a nu face confuzie, vom observa cu atentie data postarii si numarul de rate. Dat fiind faptul ca ambele coincid, intelegem ca este vorba despre una si aceeasi tranzactie.


Odata activat serviciul PPI in sistem, prima va fi automat debitata din limita de credit disponibila a clientului, pana cand contul intra in unul din status-urile care blocheaza tranzactiile (FRZ, CLSD etc.) sau pana la dezactivarea manuala a acestuia.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:


Cauta referat