QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Studiu de caz al aplicatiilor E-Marketing in compania Sandwik CoromantStudiu de caz al aplicatiilor E-Marketing in compania Sandwik Coromant

Sandvik Coromant este leader-ul mondial in domeniul productiei de scule aschietoare cu o oferta ce depaseste 25000 modele. Dar aceasta nu este totul. Simultan in 60 puncte pe glob in diferite tari , 24 din 7 specialistii Coromant ofera consiliere pentru clientii sai.

Front Page Sandvik Coromant

 
sandvik Cheia succesului de a se mentine in pozitia de top consta in dezvoltarea continua care este cunoscuta in interiorul companiei. Calea sa—de la prima scula de otel pana la ultima tehnologie ce foloseste placute de carbon in constructia sofisticatelor scule de frezat, strunjit si gaurit — este pavata de inovatii.. Inovatiile nu se opresc doar la sculele propriu-zise ci si la metodele folosite pentru a atinge si a rezolva toate problemele clientilor sai.. Analizand site-ul am descoperit cateva elemnte care ajuta la „conservarea” si „dezvoltarea” clientelei.
(www.Coromant.sandvik.com)

Newsletter Management

1.Modulul de management newsletter este cheia ideala pentru succesul marketingului electronic. El permite crearea si trimiterea de mail-uri in masa continand materiale publicitare, buletine si informatii .

Forma (template-ul) predefinita faciliteaza folosirea acestei functiuni fara cea mai mica cunostinta HTML. Lista de mail-uri a modulului de management newsletter este preluata de la CRM (Client Resource Manager) Ulterior se activeaza si adresele externe de mail.

Acest modul se ocupa de asemenea de anularea membilor activi care doresc sa fie scosi din baza de date a sistemului. Acestia trebuie doar sa faca un clic si automat Sistemul „uita” toate datele despre profilul clientului respectiv.

In final se ofera rapoarte care prezinta date despre numarul de citiri a mesajului, despre clientii care au citit,despre numarul de cate ori a fost accesata o cale specificata in unul dintre mesaje.


Product Management

2.Compartimentul de produse este cel mai complex de pe site-ul Coromant , loc in care se poate accesa catalogul online cu produse al companiei. Din putine „clicuri” administratorul de retea poate sa adauge sau sa excluda produse din catalog. Aici gasim de asemenea o imensa cantitate de date despre produse, ultimele noutati fiind promovate pe prima pagina a compartimentului alaturi de un foarte explicit sub-meniu care permite clientului sa navigheze prin catalog si sa afle produsul care ii satisface cel mai bine nevoile. Tot aici se genereaza tranzactiile si o baza de date a acestora ( comenzi on-line, oferte on-line, cereri de oferta)

Product news! Unul dintre punctele tari ale afacerii este introducerea de produse noi. Alaturi de scule aici se poate descarca Coro Pack care este reinnoit de 2 ori pe an.

The tools and the know-how Inginerii Sandvick-Coromant petrec lungi perioade de studii in firmele clientilor importanti si dezvolta noi metode si scule pentru rentabilizarea maxima a procesuluide fabricatie. Astfel se pun la dispozitia clientilor 13000 schite CAD.

Buy expertise – not just a cutting tool Coromant ofera consultanta asupra fiecarei etape a procesului de masinare a materiei, totul in scopul de a obtine o minima valoare a costului.

Online product and cutting data Catalogul on-line foarte usor accesibil a fost ganit astfel ca clientul sa gaseasca un modul de aschiere ,care sa il ghideze mai departe spre regimul corect de aschiere.Customer Management

3.Modulul pentru managementul clientilor este furnizorul de date care dicteaza strategia de marketing folosita.

Folosind acest modul Coromant reuseste sa colecteze informatii despre cei care acceseaza site-ul ,informatii culese din formulare de participare la concursuri, bonusuri de fidelitete, etc..

Informatiile sunt cu grija depozitate in baza de date a clientilor si se creeaza posibilitatea sortarii lor dupa diferite criterii. (sex, varsta,nationalitate,etc)

Modulul permite migrarea datelor din si inspre alte surse. Acest fapt permite concentrarea datelor din mai multe surse intr-o singura si solida baza de date.

Centralizarea acestor date importante permite cearea unui punct de vedere corect si concis asupra clientelei si deschide sansa unei campanii de marketing roditoare.

In particular, site-ul Coromant contine la acest modul 4 segmente:

Contact us. Clientul alege dintr-o vasta gama de topicuri si poate adresa un mail urmand sa i se raspunda imediat .Segmentul este folosit pentru stabilirea unei legatruri, oportunitati de afaceri.

Customer Support. Uneori clientul are nevoie de sprijin sau consiliere tehnica imediat. Astfel exista specialisti pusi la dispozitie la doar un telefon distanta.

Value added training. Clientul se poate inscrie la traininguri on-line care il ajuta sa obtina cele mai performante rezultate in urma utilizarii corecte a produselor coromant.

Where to buy. Descrie modalitatea cea mai usoara de a gasi cel mai apropiat centru de desfacere pentru a primi produsele la maixim 24 ore din unul din cele 3 depozite care sunt dispuse strategic in arealul comercial Coromant.


4.Shopping Compartment arata cum clientul poate sa beneficieze de produsele Coromant pe calea comertului electronic. Clientul descopera facilitatile comertului electronic (privit din mai multe puncte de vedere: financiar, al promptitudinii, si al comoditatii.)Experienta Coromant sta de marturie la baza acestui modul .4.1.How to become a customer. (Cum sa devi un client)

General purchasing information.(Informatii generale)Sandvik Coromant este reprezentat in peste 60 de tari

Cu 5,600 specialisti in vanzari (incluzand distribuitorii) clientul castiga incredere in forta economica a companiei . Un client nou trebuie sa se inregistreze pe site pentru a putea achizitiona de la Coromant. Aici se pun la dispoitie date si contacte auxiliare pentru realizarea inregistrarii.

How to get access to a price list?

Fiecare punct de desfacere contine cele mai noi liste de preturi cu ultimele variantede scule..

Fiecare lista este verifiata cel putin de doua ori pe an si este completata corelat cu productia si cu noile modele aparute.

In majoritatea partilor lumii expedierea inventarului si al articolelor noi se face in aceeasi zi. Coromant aprovizioneaza clientii din intreaga lume(USA tarile din Est, s.a.) Pentru comanda traditionala clientul poate folosi

- E-mail

- Fax

- Phone

- Post

Solutii E-Commerce

4.2.ShopOnline™

ShopOnline ofera o noua cale clientilor de a beneficia de toate avantajele oferite de Coromant.

Cu solutia Coromant clientul va primi 25000 de produse noi standard cu ilustratii si detaliile tehnice, preturi, inventar,si istoricul facturilor pana la data curenta la cererea fiecarui client

Rationalizare de “a cumpara” de asemenea joaca un rol semnificativ in acest proces. De aceea se ofera cea mai usoara cale de a ajunge la piese de schimb sau scule noi in cel mai scurt timp pentru a nu bloca productia.

ShopOnline este proiectat sa faca exact acest lucru.

Shop-online este un sistem online cu cateva servicii si este conectat la serverele Coromant. Clientul nu trebuie sa instaleze nici un un program in ambianta sa, ci doar de un explorator al unei retele Internet. Toata informatie afisata este in limba locala a clientului.

Integrarea in sistemul de cumparare

Coromant poate de asemenea sa ofere posibilitate clientului sa faca o noua comanda in in timp real, de exemplu sa verifice daca un produs exista in stoc.

Documentatie tehnica

e-Procurement

Daca clientul a cumparat un sistem Eprocurement, Coromant poate sa il sprijine cu continut si informatie in timp real de la sistemele lor de backend.(terminale ale retelei )

Coromant se adapteaza la toate sistemele de Eprocurement, sisteme ca de exemplu Ariba, Commerce One, MRO Software, Oracle, etc. Daca clientul specifica varianta proprie Coromant va furniza informatia in varianta respectiva.

Se ofera serviciul de maintenanta a cataloagelor electronice ale clientilor ,servicii realizate pe metoda UN/SPSC (https://www.unspsc.org) and eCl@ss (https://www.eclass.de).

(www.Coromant.sandvik.com)


Xml and Web services

o       Customer B2B Integration to Sandvik Coromant           

Clientilor Sandvik Coromant li se pun la dispozitie diferite cai de schimb a documentelor electronic:0
(www.Coromant.sandvik.com)o       Web Services

o       Sandvik Coromant poate sa ofere la cererea clientului un raspuns, un schimb de mesaje intre sisteme de ultima ora in timp real, in metoda Web Services.

o       Ce este Web Services?

Serviciul WEB este o tehnologie de transmitere a datelor prin Internet si de permisiune a accesarii programabile a datelor folosind protocoale standard cum ar fi HTTP sau SOAP

Un serviciu individual Web executa o sarcina specifica si o modifica ca o sarcina disponibila expunand un set de functionari care pot sa fie executate( metode avand reputatia de metode Web). Aditional, fiecare metoda expune un set de variabile care pot sa accepte informatii specifice. Aceste variabile se stiu precum parametri. Un client si un serviciu Web comunica prin intermediul mesajelor, SOAP care incapsuleaza parametrii de intrare si de iesire ca XML. Impreuna, parametrii si metodele sa se refera la interfata Web Service.

Detalii specifice despre un serviciu Web interactioneaza( metoda mentionata, in parametrii „extra”etc.) Sunt declarate in „descrieri” de serviciu. O descriere Service este un document XML descriind serviciul Web in Web Services Description Language( WSDL.

Pentru a invata mai mult despre Web Services, Web Services Description Language( WSDL) vizitati SOAP World Wide Web Consortium (W3C)

School: https://www.w3schools.com

Pentru specificatii despreWSDL : https://www.w3.org/TR/wsdl       


Cum se poate accesa Web Service la Sandvik Coromant?         

o       Serviciile Web sunt declarate folosind Web Services Description Language (WSDL)

o       Pentru a putea a le acceseze clientii trebuie sa se inregistreze pe site-ul Coromant.

Ce Web Sevices sunt disponibile momentan la Sandvik Coromant?

o       Tooling Customer Order Request. Permite clientului sa emita o cerere de oferta sau o comanda si primeste o confirmare inapoi.

o       Stock. Comunica nivelul de stoc al unui produs dat.

o       Tooling Customer Price Request. Comunica clientului pretul pentru un produs dat.

Integrare XML

o       Sandvik Coromant lucreaza astazi cu dialectele diferite XML, e. G OAG, Cxml, Xcbl, Opentrans de asemenea cu diferiti clienti XML in fisiere. Sandvik Coromant recomanda clientilor sa foloseasca limbajele comune astazi( e. G OAG, Cxml, Xcbl etc) daca ei nu au un document de afacere intern XML( e. G Order Request) in ordine.

EDI Integration

o       Daca clientul deja are infrastructura EDI, EDI apare in sistemul Sandvik Coromant ca alternativa la comanda XML. Sandvik Coromant lucreaza astazi cu formatele diferite EDI( e. G EDIFACT, Odette si X12).Calea Implementarii sistemului B2B

Dupa ce clientul si Sandvik Coromant au cazut de comun acord asupra participarii clientului la integrarea B2B se demareaza pregatirile tehnice. La inceput clientul va fi interogat asupra procesului tehnic. Aceasta expertiza are grija ca toate comunicarile tehnice, cerintele tehnologice, interfetele si implementarea Know-how-ului sa se realizeze. De retinut ca acest proces nu se ocupa de preturi, inventare, date suplimentare despre produse. Aceste sarcini revin serviciului de Client Management al Sanvik Coromant.

O integrare tipica are nevoie de 2 luni de la inceput la sfarsit. Aici intra mai multi factori in discutie, dupa cum ar fi nivelul infrastructurii existente a clientului ,sistemele sale electronice,etc. Dar mai presus de orice este vorba de increderea clientului in managementul resurselor integrarii prestat de Coromant.


Stabilirea Retelei de comunicatie si Securitatea ei

Mecanismul de transport pe care Sandvik Coromant il foloseste pentru documentele de afacere tip XML este HTTPS. Acest lucru presupune ca Sandvik Coromant sa configureze firewall-ul astfel incat sa se permita fluxul de date intre servere. Certificate digitale s-ar putea sa fie necesare. Documentul de afacere al clientului( e. G XML Order Request) este redresorul sincron expediat la poarta Sandvik Coromant de pompa(serverul clientului) printr-o conexiune Internet sigura( https) si de la acolo direct la destinatia finala (backend)

In acest model( modelul sincron prin HTTPS), tranzactiile sunt manipulate precum perechile egalate de cerere si raspuns sau tranzactii.

01

(www.Coromant.sandvik.com)


5. Documente electronice (Business documents)  


Unele dintre documentele de afacere Sandvik Coromant sprijina astazi:

Customer Order. Scopul documentului este de a activa o comanda data de client unui sistem „backend”

PriceAvailability ( numai XML). Scopul acestui document este de a verifica disponibilitatea de pret a unui produs

Customer Order Inquiry. Scopul acestui document este de a stabili si comunica ordinea comenzilor la terminalele Coromant.

Product. Aceasta aplicatie returneaza specificatiile tehnice despre produsul chestionat.

Order Acknowledgement. Activeaza o aplicatie care returneaza date concrete despre comenzile de la terminale

Invoice(factura) Aceasta aplicatie emite factura automat in urma confirmarii executiei unei comenzi. Termenii se vor negocia cu partenerii de afaceri alcatuindu-se un profil anume pentru fiecare.

Shipment Note. Aplicatia prezenta ofera date despre conditiile de livrare ale produselor comandate (Cale, timp, cost,conditii suplimentare)

(www.Coromant.sandvik.com)


8.Concluzii Am incercat sa realizez o clasificare E-Domains pentru marile activitati dezvoltate prin tehnologia retelelor electronice. Aceasta taxonomie este necesara structurarii viitoarelor activitati E-Domains. Am prezentat doua studii de caz. Primul al unei firme care a avut un start-up recent unde doi tineri si-au asumat responsabilitatea dezvoltarii unei solutii E-Commerce. Am urmarin ascensiunea acestui E-Shop din timpurile proiectarii acestuia, studierii pietei si posibilitatea formarii clientelei intentionand sa mentin acest contact in vederea realizarii unei lucrari de absolvire. Al doilea studiu de caz a fost asupra unei corporatii multinationale care foloseste tehnologie de varf pentru a prospera pe piata si de a si consolida legaturile cu clientela. Aspectul interesant sta in incercarea de a ne imagina o companie ca si Coromant fara internet . .doar cateva intrebari ridic : In cat timp s-ar onora comenzile? Cate comenzi ar ajunge la Coromant? Care ar fi posibilitatea de comunicare intre sediul central si client?..Prin ce alta modalitate la fel de rapida s-ar putea solutiona in timp real problemele aparute tinand cont ca uneori distanta intre sursa si destinatie ar putea fi de un continent, sau un ocean? Astfel se explica necesitatea existentei mecanismelor virtuale prin care se realizeaza functiile vitale ale firmelor.

Probabil un pas catre civilizatia tehnologica este azi constituit de aceste idei, principii prezentate mai sus. Intr-un viitor apropiat vom discuta despre targuri si expozitii internationale on-line, fara sa uitam de evolutia eminenta a sistemului bancar, probabil fiecare utilizator va avea acasa un sistem electronic de plata prin cardsi de ce nu am vedea pe strazi reprezentante electronice a marilor mal-uri, asemanatoare punctelor de informare electronice?Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }