QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente informatica

ADMINISTRAREA SISTEMULUISub Windows, pentru administrarea sistemului puteti folosi:
- interfata Explorer;
- aplicatia Windows Explorer.
Pentru a executa operatiile cu fisiere si dosare sau directoare trebuie sa indicati sistemului obiectul sau obiectele asupra carora va actiona operatia, adica sa-l selectati.
Daca vreti sa selectati unul sau mai multe obiecte, executati clic pe primul obiect. Tinand apasata tasta Ctrl, executati clic pe alt obiect. Reluati operatia pentru fiecare obiect care doriti sa fie selectat.

Operatii cu directoare si fisiere

Vizualizarea continutului unui director si a unui fisier:1. Executati dublu clic pe pictograma My Computer. Se deschide fereastra My Computer.
2. Executati dublu clic pe pictograma discului C (hard discul). Se va afisa continutul directorului radacina al discului C.
3. Pentru a aranja dosarele in ordine alfabetica deschideti meniul de comenzi rapide (indicati un punct liber pe suprafata de lucru a ferestrei si executati clic cu butonul din partea dreapta). Din meniu alegeti optiunea Arrange Icons  by Name.
4. Deschideti directorul Windows (executand dublu clic pe director).
5. Cautati in dosar fisierul Calc. Pentru operatia de cautare veti folosi barele de derulare. Executati dublu clic pe pictograma fisierului. Inchideti fereastra aplicatiei.

Cautarea unui fisier pe disc

1. Executati clic pe butonul Start. Indicati in meniu optiunea Find  Files or Folder . . Se deschide fereastra aplicatiei Find (cauta).
2. In zona de editare Named scrieti numele fisierului pe care il cautati (ex. alfa.txt). Alegeti din lista ascunsa Look in hard discul. In acest mod fisierul va fi cautat pe tot discul. Actionati declansatorul Find Now.
3. Sistemul incepe cautarea si afiseaza intr-o lista in fereastra toate fisierele cu numele alfa.txt. Pentru a verifica daca acela este fisierul cautat, puteti sa-i vedeti continutul.
4. Inchideti fereastra Find.

Crearea dosarelor

1. Mergeti in fereastra care afiseaza continutul hard discului.
2. Deschideti meniul de comenzi rapide (meniul contextual) si indicati in meniu optiunea New  Folder.
3. In zona de lucru a ferestrei va aparea o pictograma de dosar cu numele New Folder, iar numele ei va fi evidentiat. Scrieti in aceasta zona numele dosarului (ex. Dosar 1) si apoi apasati tasta Enter.
4. Reluati operatiile 2 si 3. In zona numelui pictogramei veti scrie alt nume (ex. Dosar 2).
5. Rearanjati pictogramele in ordine cronologica (din meniul contextual alegeti Arrange Icons  by Date).

Crearea unui fisier

1. Deschideti directorul Dosar 1. El nu contine nimic.
2. Deschideti meniul contextual si indicati optiunea New  Text Document.
3. In zona de lucru a ferestrei va aparea o pictograma de fisier cu numele New Text Document, iar numele ei va fi evidentiat. Scrieti in aceasta zona numele fisierului text (ex. fisier text) si apoi apasati Enter.
4. Executati dublu clic pe pictograma fisierului. Se va deschide fereastra aplicatiei Notepad. Scrieti in spatiul util al acestei ferestre un text.
5. Salvati fisierul pe disc alegand File  Save.
6. Inchideti fereastra aplicatiei.

Mutarea unui fisier dintr-un dosar in altul

1. Executati clic dreapta pe pictograma fisierului. Alegeti optiunea Cut. Pictograma fisierului va deveni semitransparenta, semnificand ca fisierul a fost decupat din dosar.
2. Afisati intr-o fereastra discul C.
3. Indicati pictograma Dosar 2 si executati clic dreapta. Din meniul de comenzi rapide alegeti optiunea Paste.
4. Observati continutul directoarelor Dosar 1 si Dosar 2.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }