QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Pretoria
Pretoria, oras situat in nord-estul Africii de Sud, in provincia Gauteng, pe cursul raului Apies.Pretoria este capitala administrativa a Africii de Sud precum si o importanta regiune culturala, comerciala, manufacturiera si de transporturi.Printre principalele produse incluse se gasesc fierul, otelul, ceramica si chimicalele.
Asezarea a fost stabilita de catre Marthius W. Pretorius in 1855 si a fost numita intr-astfel in memoria tatalui sau, Anolnes W.J. Pretorius, un soldat bun si un om politic.Pretoria a devenit capitala Africii de Sud ca republica in1860 iar in 1902 s-a semnat Pacea de la Vereeningin.Cand a fost organizataUniunea Africii de Sud in 1910, Pretoria a fost destinata ca asezare a conducerii statului, o pozitie ce s-a pastrat si dupa formarea RepubliciiAfricii de Sud care s-a format in anul 1961.

Populatia Pretoriei , estimata in anul 1991, era de 525.583 de locuitori ajungand in anul 2000 la 1.080.583. de locuitori.

Limbile oficiale vorbite sunt Engleza si Africana(Afrikaans-limba locala).
Acest oras modern este bine construit, avand parcuri largi si cateva monumente comemorative ale istoriei.In Pretoria mai gasim si Universitatea Africii de Sud, fondata in 1930, Universitatea Pretoriei, care a fost fondata mai intai in 1908 sub forma Colegiului Universitar Transvaal apoi devenind Universitatea Pretoriei in 1930, Universitatea Vista (1982), Biblioteca de Stat, un colegiu tehnic si arhivele guvernamantului.Dintre importantele puncte turistice gasim casa lui Paul Kruger, presedintele Republicii Africa de Sud din 1883 pana in 1902, Muzeul de Arta Pretoria, cu o colectie de arta olandeza din secolul al XVII-lea, Muzeul Transvaal, Galeria de Arta Municipala, care detine colectii din arta sud-africana, Muzeul in aer liber de Cultura si Istorie, cu o varietate de colectii importante, Muzeul Militar, care este situat in Fortul Schanskop, construit in anul 1867, si Gradinile Nationale de Zoologie.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }