QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

HawaiiEl le-a numit Insulele Sandwich in onoarea patronului, John Montagu, al patrulea conte de Sandwich. In 1796 regele Kamehameha I a unit insulele intr-un singur regat. In 1893 monarhia s-a rasturnat si Hawai a devenit o republica in 1894, o posesie a Statelor Unite in 1898 si un teritoriu al Statelor Unite in 1900. In timpul celei de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea, Hawai si-a dezvoltat economia bazata pe cultivarea zaharului si, mai tarziu, a ananasului pentru export. Mii de imigranti, in mare parte asiatici, au venit sa lucreze pe plantatii. In secolul al XIX-lea numele „Hawai” a fost dat intregului arhipelag.
Locul statului Hawai in istoria lumii moderne a fost stabilit pe 7 decembrie, 1941, cand un atac aerian masiv japonez asupra flotei Statelor Unite de la Pearl Harbor si alte baze militare din Hawai, au grabit intrarea Statelor Unite in cel de-al doilea Razboi Mondial. Anii inaintea razboiului au fost marcati de dezvoltrea economiei, cu o mare expansiune asupra turismului.Hawai este singurul stat unde oamenii sunt ceea ce sunt, in Hawai, grupuri minoritare. Este foarte putina discriminare rasiala, tinand cont ca nu lipeste. In cea mai mare parte, locuitorii traiesc intr-o societate care reprezinta un amestec unic intre rase, limbi, religii si culturi.
Geografie fizica:
Statul Hawai este alcatuit dintr-un lant de insule care se extinde la aproximativ 2600 km, intre insula Hawai din sud-est si insula Kure din nord-vest. Statul are o suprafata de 16729 km patrati, incluzand 93 km patrati de ape. Este cel de-al patrulea stat mic. Inaltimea medie este de 920 m.
Aproape intreaga suprafata este reprezentata de 8 insule principale, care sunt de la est la vest Hawai, Maui, Kahoolawe, Lanai, Molokai, Oahu, Kauai si Niihau. Spre nord-vest de insule se extinde un lant de ostroave, recife de corali si bancuri de nisip. Cel mai mare din acestea este Laysan, care are o suprafata de 400 de hectare.
Insulele Hawai , precum si celelalte formatiuni din apropiere, reprezinta varfurile unor munti acvatici care fac parte dintr-un mare lant care cuprinde vulcani stinsi sau activi.
Placa tectonica care se afla sub o mare parte a Oceanului Pacific pare a se misca foarte incet spre nord-vest cu o rata de aproximativ 10 cm pe an.
Insulele principale:
Hawai, deseori numita „Insula Mare”, este aproape de doua ori mai mare decat celelalte la un loc. Cu o forma triunghiulara colturoasa, se extinde 150 km de la nord la sud si 122 km de la est la vest. Insula este o mare masa muntoasa dominata de doua varfuri vulcanice, Mauna Loa si Mauna Kea. Pe langa marele strat de lava dezgolit si vai sterpe acoperite de cenusa vulcanica, care acopera o mare parte din insula, Hawai are mari suprafete de paduri tropicale, numeroase cascade si mari intinderi de pasuni.
Maui este numita si „Insula Prietenoasa” datorita ospitalitatii locuitorilor. Partea estica este o arie muntoasa care se ridica la o inaltime de 1512 m. Dealungul coastei nord-est stancile ajung la o inaltime de 1000m deasupra nivelului marii. Partea vestica este alcatuita dintr-un vulcan mai mic cu o inaltime de 503 m. O mare parte din acest munte este un platou jos, care este folosit pentru cultivarea palmierilor si atragerea turistilor. In partea de nord a insulei se intinde Kalaupapa, o asezare pentru oamenii care sufera de lepra. Aici, parintele Damien, un preot catolic belgian, a stat alaturi de leprosi pana cand a murit de boala in 1889.


Lanai, cunoscuta ca fiind „Insula Palmierilor”, pentru multi ani a fost o prospera plantatie de palmieri. A fost deschisa de curand turistilor. Este o insula deluroasa care se ridica treptat la o altitudine de 1027 m deasupra nivelului marii. Pe insula ploua foarte putin exceptand zona din jurul Lanaihale. Pentru un timp pamantul a fost folosit numai pentru cresterea vitelor.
Oahu, numit si „Locul de adunare”, este casa a 870000 de oameni, sau a trei patrimi din populatia statului. Insula este alcatuita din doua lanturi paralele de munti, separate de un platou jos. Lanturile, care tin de la nord-vest spre sud-est, sunt lantul Waianae in vest si lantul Koolau in partea de est. Muntele Kaala, cel mai inalt punct din Oahu, se ridica la o altitudine de 1227 m in lantul Waianae. Lantul Koolau atinge o altitudine maxima de 946 m. Honolulu este situat intr-o stramtoare la baza lantului Koolau. In apropiere se afla trei repere geografice, Punchbowl, Diamond Head si Koko Head, toate acestea fiind ramasitele unor cratere vulcanice stinse. In partea de sud platoul se uneste cu o campie larga care inconjoara portul Pearl Harbor.
Kauai, cea mai uda si verde insula, este numita si „Insula Gradina”. Probabil cea mai pitoreasca insula, are o suprafata cu o vegetatie luxurianta, canioane si numeroase cascade. Altitudinea maxima este atinsa in varful Kawaikini (1598 m). In decursul secolelor eroziunea raurilor a dat nastere unor canioane abrupte, ca si canionul Waimea.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }