QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente geografie

Pmukkle),ce au fost in stare sa puna la pamant blocurile de piatra de marimi impresionante, din care erau construite edificiile orasului.Cele cateva structuri care au ramas in picioare si mai pot fi vazute si azi dateaza din perioada romana, dar nimic din perioada anterioara ,elenistica ,nu au supravietuit. Dupa cutremurul din 1219,care l-a distrus definitiv , orasul a fost parasit .

Necropolisul (cimitirul) este impresionant ca marime si aspect. El dovedeste ca aici si-au gasit sfarsitul o parte din multimea venita la bai de pretutindeni, oameni de diferite religii , care au fost inmormantati respectand traditiile propii: urne de incinerare, gropi , tumuli, sarcofage din marmura sculptata ,cavouri la suprafata (morminte in forma de case) etc. De un deosebit interes se bucura mormantul apostolului Filip, care si-a petrecut aici ultimi anii de viata (a fost martirizat), construit dupa un plan sofisticat, pe un del in afara orasului .Extrem de bine conservate sunt teatrul din blocuri de marmura, poarta monumentala, cu turnuri rotunjite de ambele partii, costruita in onoarea imparatului Hadrian, baile romane colonadele din lungul drumului.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }