QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

ONTARIO (CANADA)
Scurt istoric:
Ontario se intinde pe aproximativ 1 milion de kilometri patrati.
Este mai mare decat Texasul sau decat Germania si Franta la un loc. Este cu adevarat imens!
Toate incasarile sau profiturile de pe urma vanatorii sau pescuitului sunt folosite numai pentru intretinerea si protejarea animalelor salbatice. Acest lucru se realizeaza redirectionand toate fondurile intr-unul special.
Unul dintre obiectivele managerilor de la Ministerul de Resurse Naturale din Ontario este acela de a spori sansele de vanatoare.
In ultimii ani, sezonul de vanat elani cu arcul s-a marit, iar numarul de sezoane pentru vanat caprioare a crescut, s-au deschis sezoanele pentru curcani salbatici si pentru cocosi de munte.
Ontario - locul unde vanatorii vin sa-si hraneasca sufletul
S-ar putea sa fie o caprioara cu coada alba, sau sunetele unui cocos de munte sau un elan cel care starneste vanatorul din interiorul omului. Sau ar putea fi un curcan salbatic sau formatia V a gastelor. Oricare ar fi motivul pentru care acest vanator din interiorul nostru se trezeste la viata, sunt sanse mari sa-l gasiti in Ontario.
Diversele, si vastele habitate salbatice ale acestor locuri incanta orice om ce trece pe acolo si, mai mult, acestea vorbesc direct cu sufletul vanatorului.
In Ontario, larga varietate de oportunitati lasa omul sa vaneze ceea ce doreste; posibilitatile sunt nelimitate.

Elanul (Alces alces)
Scurta istorie a elanilor
Elanii sunt uriasi. Pe la jumatatea toamnei, un pui nascut in primavara poate ajunge pe la 180 kg. O femela elan, care este in general mai mica decat masculul, ajunge la 363 kg. Un mascul cantareste aproximativ 636 kg iar lungimea coarnelor sale ajunge la 1,5 metri. Cu toate acestea, pana si un mascul se poate strecura in liniste in padure, lasand doar cateva urme.
Elanii se inmultesc pentru prima data la varsta de 2 ani si jumatate. Femela va ramane cu puiul sau puii nascuti un an intreg.
O persoana straina care vrea sa vaneze elani in Ontario trebuie sa aiba o acreditare de vanatoare valida si trebuie sa fie un musafir inregistrat si cazat la cabanele de turisti. El trebuie de asemenea sa posede un permis de vanatoare pentru elani.
In Ontario pasunatul elanilor este controlat printr-un program selectiv.
Legenda vanatorii de elani este povestita in jurul unui foc, langa o scoarta de mesteacan, auzind un vaiet al unui elan. Raspunsul dorit este sunetul unui taur sau ciocanitul coarnelor unui elan in ramurile inghetate. Pregatiti-va. Sunteti pe cale sa intrati in imensitatea padurii boreale. Printre multiplele sezoane de vanatoare pentru elani se numara sezoane de vanatoare cu arma, si cu arcul.

Caprioara cu coada alba(Odocoileus virginianus)
Scurt istoric

Caprioarele cu coada alba sunt timide, pentru ca nu s-au obisnuit inca cu prezenta omului. Lucrarile agricole si forestiere au ajutat la marirea numarului de caprioare plantand paduri si oferindu-le animalelor noi surse de hrana.


Greutatea normala a unei caprioare este de 110kg. Coarnele lor apar in aprilie. Aceste animale se inmultesc toamna. In conditii de habitat favorabil si de ierni blande, se pot naste gemeni sau chiar tripleti.
Ca si in cazul elanilor, caprioarele sunt protejate in zonele unde numarul acestora trebuie sa creasca. Dar, acolo unde numarul exemplarelor depaseste nivelul dorit, numarul licentelor va creste de asemenea. Puii raman langa mama lor pana la doi ani, sau pana se imperecheaza. Aceste animale pot atinge 65 m/h, cu sarituri de pana la 6 m.

Curcanul salbatic(Meleagris gallopavo)

Absent aproape un secol, curcanul salbatic s-a intors in Ontario intr-o maniera spectaculoasa.
Pe la 1850, cateva sute de curcani salbatici au fost prinsi in padurile din SUA si eliberati in imensa rezervatie Ontario.
Pe masura ce populatia acestora a crescut, guvernul, Federatia Vanatorilor si Federatia Nationala A Curcanilor Salbatici precum si mii de voluntari au mutat cateva pasari in fiecare an pentru a stabili noi grupuri de pasari. Numarul acestor animale depaseste astazi 30000.
Vanatul acestor animale este cu adevarat provocator. Ei au un vaz si un auz exceptional iar masculii sunt foarte precauti mai ales primavara.
Masculii dominanti isi umfla penele in lunile aprilie si mai pentru a atrage cat mai multe femele. Acestea se imperecheaza cu masculii dominanti odata pe zi.
Exemplarele de sexe opuse se gasesc scotand sunete specifice.
Ademenirea unui mascul imitand sunetul unei femele este cea mai efectiva metoda de vanare a acestor animale.

In concluzie, Ontario este atat o rezervatie, cat si un teren de vanatoare pentru cei acreditati si licentiati.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }