QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Repere fizico-geografice

Aceste vai se numesc rias si sunt mai frecvente in SUA(Chesapeake,250 km lungime de-a lungul tarmurilor)dar se intalnesc si in Bretania,Galia si nord-estul Spaniei.
In alte locuri actiunea apelor marii asupra tarmurilor formeaza fa- lezele, niste pereti stancosi si abrupti.Cele mai spectaculoase se afla in Grecia(Santorin),in Dakar sau Capul Verde.
In unele locuri peretii falezelor sapati in calcare sunt de-a dreptul verticali,avand inaltimi dde peste 100 m(Franta,Entretat,120 m inaltime) ;in altele,ecesti pereti formati din roci moi se surpa,rezultand tarmurile stancoase,ca cele ale Insulei Night din Anglia.

Vulcanii

Mitologia clasica explica fenomenul vulcanic prin actiunile unui zeu, numit Vulcan,care ar fi locuit sub pamant.In realitate,vulcanii sunt o for-matiune geologica conica realizata prin eruptia la suprafata Pamantului a materiilor incandescente produse de un focaraflat la adancime.
Cea mai veche eruptie a unui vulcan s-a produs in 479 i.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }