QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Cuaternar

Activitatea antropogena a influentat din plin mediul Holocenului; in timp ce toate organismele au influentat mediul intr-un oarecare grad, putine au reusit sa o faca atat de mult sau de repede ca specia noastra. Oamenii de stiinta sunt de acord ca activitatea umana este responsabila pentru “incalzirea globala”, si au observat cresterea mediei temperaturii globale care inca are loc. Distrugerea habitatului, poluarea, si alti factori sunt cauza disparitiilor in masa a multor specii de plante si animale; dupa unele estimari 20% din toate speciile de plante si animale de pe Pamant vor dispare in urmatorii 25 de ani.
Si totusi Holocenul a cunoscut si marile dezvoltari ale stiintei si tehnologiei umane, care poate fi folosita - si este folosita - pentru a intelege schimbarile pe care le vedem, pentru a prevedea efectele si opri sau ameliora distrugerea pe care o provocam Terrei si noua insine.INAPOI LA HYPERLINK "SCARA TIMPULUI.html"SCARA TIMPULUI
Introducere in Pleistocen


(1,8 M.a. - 11.000 )
PRIVATE In decursul Pleistocenului au avut loc cele mai recente episoade glaciare, sau perioade de racire globala. Multe din zonele temperate din lume erau acoperite alternativ cu gheata in perioadele de racire globala si uscate in perioadele interglaciare.Pleistocenul a fost si perioada evolutiei si expansiunii propriei noastre specii, Homo sapiens. In conformitate cu teorie disputata, descrisa prima oara prin anii ’60, vanatoarea practicata de om in Pleistocen a dus la disparitia majoritatii animalelor de talie mare specifice Pleistocenului. Este adevarat ca disparitia acestora pe diferite continente pare a fi corelata cu sosirea humanoizilor, dar se pune intrebarea daca acestia erau destul de numerosi si aveau tehnologia capabila de a distruge specii intregi. O alta ipoteza pune disparitiile pe seama unor boli, ce ar fi decimat speciile Pleistocenului. Problema ramane nerezolvata; poate adevarata cauza este o combinatie a acestor factori.
Pleistocenul nu a fost doar o perioada de schimbari dramatice a climei si temperaturii; fosilele cu aceasta varsta sunt deseori abundente, bine conservate, si pot fi datate foarte precis. Unele, ca diatomeele, foraminiferele si polenul sunt foarte raspandite si pline de semnificatii in ceea ce priveste climatul.
INAPOI LA HYPERLINK "SCARA TIMPULUI.html"SCARA TIMPULUI


Introducere in Cenozoic
(65 M.a. – prezent)
Cenozoicul este cea mai recenta era dintre cele trei mari diviziuni ale evolutiei vietii pe Pamant. Celelalte doua sunt HYPERLINK "Paleozoic.html"Paleozoicul si HYPERLINK "Mezozoic.html"Mezozoicul. Cenozoicul mai este numit si Era Mamiferelor, deoarece cele mai mari animale continentale din aceasta perioada sunt mamiferele. Acest nume nu este insa inspirat din mai multe motive. In primul rand mamiferele apar mult timp dupa ce incepe aceasta era. In al doilea rand diversitatea vietii in Cenozoic cuprinde mai multe grupe de animale, cum ar fi insectele, pestii teleostei, pasarile.


Cenozoicul este impartit in doua mari subdiviziuni: Tertiar si Quaternar. Tertiarul cuprinde cea mai mare perioada din Cenozoic, aproximativ 63,2 M.a., in timp ce Quaternarul cuprinde doar ultimii 1,8 M.a.PRIVATEEONERAPERIOADA Fanerozoic
(540 M.a. – prezent) HYPERLINK "Cenozoic.html"Cenozoic
(65 M.a. - prezent)Cuaternar
(1,8 M.a. – prezent)Tertiar
(65 – 1,8 M.a.)Neogen
(23,8 – 1,8 M.a.)Paleogen
(65 – 23,8 M.a.)HYPERLINK "Mezozoic.html"Mezozoic
(248 - 65 M.a.)HYPERLINK "Cretacic.html"Cretacic 
(144 - 65 M.a.)HYPERLINK "Jurasic.html"Jurasic 
(206 – 144 M.a.)HYPERLINK "Triasic.html"Triasic 
(248 – 206 M.a.)HYPERLINK "Paleozoic.html"Paleozoic
(540 - 248 M.a.)HYPERLINK "Permian.html"Permian 
(290 – 248 M.a.)HYPERLINK "Carbonifer.html"Carbonifer 
(354 – 290 M.a.)HYPERLINK "Devonian.html"Devonian 
(417 – 354 M.a.)HYPERLINK "Silurian.html"Silurian 
(443 – 417 M.a.)HYPERLINK "Ordovicin.


loading...Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }