QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

NAMIBIA


Relieful este tabular, dominat de massive isolate (Mt. Auas 2485 m,Otaviberge 2134m), platoul Namaqualand fiind fragmentat de vai adanci,adevarte canioane.Clima tropical arida (Warmbad 86 mm/an, Windhoek 384 mm/an) este moderata de altitudine (Windhoek 14o-23.5oC).Vegetatia este predominant ierboasa,cu savane in N, stepe si scrub in Damaraland, iar fauna, foarte diversa,include maimute,lei,elefanti,s.a.

ISTORIA SI ORGANIZAREA POLITICA
Locuit de triburi ovambo, bosimane si damara,teritoriul N. este ocupat in sec.17 de populatia nama si in sec.18 de triburi herero (bantu).In 1884 N. devine colonie germana sub numele de Africa de Sud-Vest .In urma primului razboi mondial ,in 1920,Africa de Sud-Vest devine teritoriu sub mandat al Ligii Natiunilor,administrat de Uniunea Africii de Sud.Dupa al doilea razboi mondial,Uniunea Africii de Sud refuza sa plaseze teritoriul sub tutela ONU.In 1966 Adunarea Generala ONU a hotarat sa preia Africa de Sud-Vest (care a primit numele de N la 12.06.1968) sub administrarea directa a ONU.


La 11.06.1971, Curtea Internationala de Justitie, printr-un aviz consultative,a considerat ilegala prezenta autoritatilor sud-africane in N. Activitatea executiva este executata de guvernul sud-african prin intermediul unui administrator si al unui Consiliu Consultativ pentru Africa de Sud-Vest.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }