QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

TURCIA REFERAT

Pentru 1000 de ani, Anatolia a fost nucleul Imperiului Bizantin, cu capitala sa Constantinopol, fara indoiala cel mai mare, mai puternic si magnific oras din lume. Aici a prins radacini crestinismul timpuriu, insa a fost inlocuit de islamism, introdus mai intai in secolul al VII lea si apoi impus de otomani care au impins frontierele Imperiului de la Golful Persan spre Atlantic si de la Oceanul Indian spre Viena.
Tara a contrastelor, Turcia pastreaza cu sfintenie tezaurul trecutului, indepartandu-si mandra privirea catre viitorul modern.
Scaldata de soare de la inceputul lunii aprilie pana la sfarsitul lui octombrie, Turcia are o clima ideala pentru plaja si odihna si pentru practicarea unei largi varietati de sporturi nautice. Cu aproximativ 10 milioane de turisti ce ajung aici in sezonul estival an de an, in cautarea marilor calde, a peisajului magnific, a ecourilor de istorie antica, a mancarilor gustoase, a unui popor primitor si a serviciilor turistice de inalta calitate, Turcia este si va ramane paradisul vacantelor.Inconjurata de umitoarele peisaje cu contraste intense Antalya principala zona turistica a Turciei este un oras atractiv cu numeroase bulevarde de palmieri si cu o pretuita flota.
Antalya a fost in mod continu locuita incepand de la fondarea ei in anul 159 inainte de Hristos de Attalos al II lea rege al Pergamun care a numit orasul Attaleia dupa numele sau. Romani si bizantini au ocupat succesiv orasul pana cand acesta a ajuns sub stapanire bizanina.
Simbolul Antalyei asezat in centrul orasului si construit de sultanul Alaeddin Keykubat in sec XVIII este moscheia Yvili Minareli. Colegiul Teologic Karatay Medrese din districtul Kaleici din aceiasi perioada exemplifica sculpturile vremi. Cele mai importante moschee din oras sunt moscheea Murat Pasa din secolul al XVI lea si Tekeli Mehmet Pasa din secolul XVIII.
Atractiva moscee Iskele din secolul XIX este construita din piatra si este asezata pe patru piloni peste o vegetatie naturala.
Moscheia Kesic Minaret care a fost anterior o biserica, atesta longevitatea istorica a acestui oras in renovarile succesive aduse de imperiile romane si bizantine.
In onoarea vizitei imparatului Hadrian in anul 130 s-au construit in pereti orasului trei porti arcuite cu columne Corinthian, erau unicele intrari prin zidurile orasului, iar turnul cu ceas Kalekapsi Squaree de asemenea o parte din fortificatiile acestui oras.
In parcurile Ataturk si Karaaliog coloritul florilor exotice si stralucirea apei din bai cu privelistea muntilor in spate demonstreaza de ce Antalya a devenit o asa mare atractie turistica. In Parcul Aqua din partea estica a coastei orice fel de sport acvatic este posibil.
Zidurile vechi ale orasului luminate noaptea domnesc intr-o atmosfera de liniste si de neuitat.

EXCURSIILE ZILNICE

Ce poate fi mai frumos decat o bogata varietate a florei si a grandoarei muntilor si a culmilor magnifice ale mari. Adauga la aestea tacerea ruinelor si vei avea o vacanta perfecta. Din Antalya sunt multe posibilitati pentru excursile zilnice: la 14 km nord de Antalya poti sa mergi in spatele unei cascade pentru o experienta unica la Uppen Duden Waterfalls ce se revarsa direct in mare, iar daca vezi acest lucru de pe mare este mult mai spectaculos.


Nisipoasa plaja Lara se intinde pe aproximativ 12 km spre est. In apropiere de Antalya dar spre vest lunga plaja Konyaalti ofera o priveliste uimitoare a asezari muntilor iar putin mai incolo Parcul National Olimp si plaja Topcam ofera mult mai multe privelisti splendite si pentru a admira o priveliste panoramica a complexului poti urca pe Dealul Tunketepe.
Saklikent la 50 de km de Antalya este un loc ideal pentru sporturile de iarna pe partile nordice ale Muntilor Bakirili de la o altitudine de 1750- 1990 de metri.
In martie sau aprilie poti schia dimineata si poti manca un peste proaspat din bogatiile acvatice ale Antalyei, iar dupa amiaza poti inota si face plaja.
La nord de Antalya mai poti vizita si gradina zoologica din Parcul Duzlercami. In drum spre aceasta te poti opri la uimitorul Canion Guver adanc de 115 metri.
Pe partea estica a Muntelui Can la 30 de km de Antalya pestera Karain care dateaza din paleolitic este locul cu cel mai vechi asezamant din Turcia. O singura intrare luminata de razele soarelui, iti deschide un drum spre trei mari incaperi. De asemenea micutul muzeu de la intrare iti arata cateva din descoperiri, majoritatea acestora fiind gazduite in variatele muzee raspandite in intreaga Turcie cateva dintre ele fiind datate din anul 160 inainte de Hristos.
Ruinele orasului, Termessos sunt vizibile pe un platou pe partea vestica a Muntelui Solymosla la 1050 metri inaltime ce se gaseste in Parcul National Gulluk aflat la nord vest de Antalya.
Un paradis al vacantelor este centrul coastei Turcesti, Antalya (stravechea Attaleia), este un oras de peste un million de locuitori.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }