QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Cangur de copac

Cangurul este un animal marsupial, specific continentului Australia. Acesta se mai gaseste in Noua Guinee si in Noua Zeelanda.

Cangurii se deosebesc dupa:
- culoare - pot fi rosii sau cenusii
- marime - de la 25 la 250 cm
- locul de viata - in padure sau pe campii

Majoritatea cangurilor stau pe sol, dar exista si canguri care stau in copaci, denumiti tree-kangaroo. In prezent se cunosc 17 specii de canguri-de-copac.


Locurile in care se gasesc acesti canguri sunt padurile tropicale dense din nord-estul statului Queensland aflat in Australia. Cangurul de copac a fost descoperit de europeni abea in anul 1828.
Acesta este cel mai mare animal care traieste in copacii din Australia ( masculii ajung si la 14 kg. ). Femela cangur naste un pui care sta in marsupiul sau timp de 12 luni.

Cangurii de copac au picioare scurte, urechi mici, blana moale de culoare portocaliu rosiatica, cu o dunga neagra de-a lungul coloanei vertebrale. De asemenea, au vazul si auzul foarte bine dezvoltate.

Desi traieste in copaci, acest cangur nu are insusirile animalelor care se catara:
- este un animal mare: 95-175 cm
- nu are degetul mare opozabil, ci labe cu gheare lungi si ascutite
- are coada lunga, dar nu este flexibila
Cu toate acestea, el se poate catara usor in copaci pentru ca are ventuze pe pernitele labelor si isi poate roti labele spre interior (fata de ceilalti canguri care nu pot face acest lucru).Deoarece traieste la inaltimi mari,


cangurul de copac s-a adaptat acestui stil de
viata si poate rezista unei caderi de la 20 m.
De asemenea , el isi iubeste foarte
mult copacul .Ziua si-o petrece in copac, iar noaptea coboara sa se hraneasca, de aceea are nevoie de simturi foarte bine dezvoltate.


Mananca plante, frunze, iarba, fructe, mici insecte, oua de pasari, chiar si mici pasari. Plantele cu care se hraneste pot fi otravitoare pentru alte animale, dar acest cangur le consuma fara sa pateasca ceva.

Aceasta specie de animale poate sa dispara din cauza vanatorii lor si a defrisarii copacilor.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }