QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Varanasi
Hr. , de Regatul Magadha.In timpul dinastiei Gupta(320-550), orasul se afirma ca un stralucit centru cultural si religios , devenind orasul sfant al hinduismului.
Conform unei traditii, cei 2 afluenti ai Gangelui , Varuna si Assi , care-l incadreaza , ar fi luat nastere din trupul fiintei primordiale, desigur la inceputurile lumii. Deaceea , Varanasi este socotit cel mai sfant loc de pe pamant.Prin valorile sacre cu care e investit de bogata mitologie indiana, Varanasi este chiar centrul universului , axis mundi, un loc in care spatiul si timpul sunt abolite sau se contopesc, facand posibila comuniunea omului cu divinitatea.Asa cum se exprima un calator contemporan, si cel mai insemnat act de pietate este amplificat aici la maximum, dobandind multe semnificatii religioase. Pentru credinciosii hindusi , Varanasi este nu numai unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din India , ci si singurul la care multi dintre ei vin pentru a –si sfarsi zilele.Caci daca in orice alt loc din lume sfarsitul este asteptat cu teama ,aici, in Varanasi, pe malurile Gangelui, moartea este asteptata cu speranta, fiindca numai aici ea constituie adevarata mantuire.Toti cei ce mor pe malurile fluviului sfant sau izbaviti de povara reincarnarilor(samsara),ies din lantul Karmic si reusesc sa atinga starea supremei eliberari-Nirvana .


Chiar daca exista si aici o multime de temple (cele mai multe consacrate lui Siva, dar si zeitei Durga) si locuri de devotiune , orasul, altfel atemporal , ramas intr-o incremenire mai degraba rerala, traieste insa cu o maxima intensitate prin miturile si legendele sale.

Festivalul Gangelui
Insa adevarata sa viata ii este data de multimea pestrita de pelerini veniti pt.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }