QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Niagara

E greu sa spui "Niagara trebuie vizitata iarna sau vara". Splendoarea ei ramane aceeasi indiferent de anotimp si de conditiile meteorlogice. Indiferent ca vii din America sau din Canada (respectiv New York sau Toronto) ,cand te apropii la mai putin de un kilometru de granita (podul peste Niagara fiind puntea dintre State si Tara Artarilor) auzi un vuiet din ce in ce mai puternic, de parca s-ar apropia furtuna. Iar cand primii stropi de apa iti ating obrajii , impresia devine o certitudine.

Asemeni unui scenari de film Niagara a aparut ca din neant. Daca vii din Toronto ai prilejul sa atmiri in aceelasi timp ambele cascade, atat pe cea americana (mai mica , dar fascinanta impartita in bratele Rainbow si Voalul Nuptial ), cat si pe cea canadiana, in vestita sa forma de copita de cal , invaluita de un misterios nor de abur.


Oricate povesti s-ar spune si oricat de plastica ar fi o descriere sau alta, nimic nu se compara cu spectaculoasa priveliste ce ti se ofera prin caderea a mai mult de jumatate de tona de tona de apa pe minut. La orice ora , din zi si din noapte , zeci, daca nu sute de turisti vin sa admire aceasta minune a naturii. Zi si noapte , pentru ca iluminarea feerica "pusa la cale'' de canadieni si americani iti ofera senzatii unice . Un poet spunea ca e ca si cum ai fi "perfect constient de o betie de vis". Singurul lucru pe care nu il poti face dupa caderea intunericului este o plimbare . Acest tur , ca si cele pe apa , este inclus in asa -numitele "honey-moon tours".Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }