QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Cometa Sfarmata

Cand astronomii de la Universitatea din Hawaii si-au indreptat telescopul de 2,2 m,de la Mauna Kea , spre cometa 57P/Du Toit-Neujmin-Delport, innoptile dintre 17 si 19 iulie a.c, au avut surpriza sa constate ca, in locul acesteia, camera a capatat imaginea unui grup de 19 fragmente.Faramitarea cometei, datorata desigur unor socuri termice a caror origine nu se cunoaste deocamdata, nu este insa decat ultima surpriza oferita de acest bulgare de gheata racitor prin spatiul cosmic.
Descoperita in 1941, cometa nu a mai fost zarita in urmatorii 30 de ani, disparitia fiind pusa pe seama pertubarii perioadei sale orbitale, dupa trecerea ei de doua ori (in 1954 si 1966) prin preajma lui Jupiter. Redescoperita in 1970, 57P a putut fi observata, la intervale de circa 6,6 ani, pana in iulie 2002, cand s-a produs fragmentarea.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }