QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Calatoria lui Magelan
Dornic de afirmare ,nelipsit in lupte din primele randuri, Magelan este prezent in expeditia de „vizitare” a portului Malacca condusa, anul 1509 de Diego Lopez Sequira.
Affonso d’Albuquerque ,noul viceregein Portugalia trimite un transport insotit de ofiteri, printre care si Magelan.
Albuquerque isi continua actiunile de cucerire; Magelan participa si la luptele inpotriva sultanului din Malacca (august 1511). Dupa doi ani, o noua expeditie trimisa in acest arhipelag imbarca portughezii aflati pe Ternate .
Dupa zece ani de campanii in India, Malaezia si africa revine in patrie ca un ofiter oarecare, sarac si infirm. Solicita o audienta regelui in speranta de a obtine o neinsemnatamajorare a pensiei modeste, ce o primea in calitate de membru al micii nobilimi .
Monarhul in primeste cu raceala ,ii respinge majorarea solicitata, refuza sa-i incredinteze o noua slujba, neluand in seama bogata sa experienta militara si nautica.
Firea mandra a lui Magellan amplifica jignirea si nerecunoasterea meritelor unui deceniu de istovituare cariera ostaseasca. Pensia neindestulatoare il obliga pe fostul ostean, trecut acum de 35 de ani, sa se retraga pe mica sa proprietate.
In luna octombrie 1516 el paraseste patria indreptandu-se spre Sevilia. Subjugat de realizarea proectului sau ,de apriga dorinta de a-si pune in valoare calitatile si experienta respinse de regele sau, Magellan isi asigura , la scurt timp dupa venirea din Spania, sprijinul influentului Diego de Barbosa, loctiitor al comandantului cetatii regale, cu a carui fica, Beatriz, se casatoreste.


Staruitor ,reuseste sa obtina audiente la personalitati spaniole de vaza- ca episcopul Juan Roudriguez de Fonseca, castiga bunavointa lui Juan de Aranda, membru in Casa de la Contracton. Tanarul Carol I, pe atunci rege, proclamat imparat la 1519 ,cu titlul Carol Quintul, fiind un tip absent, cardinalului Fary Francisco Jimenez de Cisneras, pe atunci regent, ii revine examinarea initeala a propunerii proaspatului supus spaniol. Magelan isi oferea nu numai experienta ,ci si pretioasele informatii privind insulele Moluce, pe care le detinea de la pritenul Serrano. Afirma cu deplina fermitate ca stie unde se afla drumul maritim spre oceanul descoperit de Balboa , ca bariera noului continent poate fi depasita ,sustine cu hotarare existenta stramtorii care leaga cele doua oceane.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }