QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Ploiesti Orasul Aurului Negru- celor mai mari producatori de utilaj petrolier (UPETROM 1 MAI, UZUC, UZTEL, 24 IANUARIE, FLINTAB ROMANIA).
- altor mari companii care apartin unor firme renumite (TIMKEN, COCA-COLA, EFES PILSNER, BRITISH AMERICAN TOBACCO).


Ca orice oras Ploiestiul e condus de un primar si un consiliu local care urmaesc rezolvarea problemelor orasului legate de utilitatile publice salubritate dezvoltare economica, culturala, protectie sociala.

Istoria orasului e legata de numele marelui domnitor Mihai Viteazul care a cumparat locul pe care se afla Ploiestiul l-a colonizat cu soldati si a intemeiat un targ infloritor.
Ploiestiul a fost prezent in toate momentele istoriei tarii noastre ,numeroasele monumente ridicate atestand acest fapt (Statuia Libertatii, Statuia Soldatului de la 1877, Catedrala Sf. Ion).

Ploiestiul adaposteste numeroase muzee in care sunt pastrate dovezile unei traditii inaintate, culturale, istorice sieconomice:
- muzeul petrolului
- muzeul de istorie si arheologie
- muzeul ceasului
- muzeul de arta
In Ploiesti se gasesc casele memoriale ale unor oameni de cultura, personalitati puternice care au influentat viata politica si culturala a tarii :Ion Luca Caragiale, Nichita Stanescu, Constantin Dobrogeanu Gherea, Hagi Prodan
Centrul orasului e dominat de cladirea impoznta a Palatului Culturii.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }