QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Egiptul se afla in partea nord

Aceste documente trebuie prezentate agentiei cu cel putin 14 zile lucratoare inainte de plecare. In acest caz, problema vizei va fi solutionata de delegatul firmei, la sosirea pe aeroportul din Hurghada.
 HYPERLINK "https://www.foltnet.hu/roman/2002/egyiptom/index.asp" l "top#top" Moneda oficiala in Egipt este lira egipteana (LE), subdiviziunea este piastrul (PST), 1 LE = 100 PST. Importul si exportul lirei egiptene nu sunt permise. In Egipt se poate aduce orice valuta liber convertibila. Banii se pot schimba la hotel, la oficii de schimb valutar sau in banci, fara plata comisionului. Cartile de credit internationale pot fi utilizate la hoteluri si in multe magazine. Nu se pot folosi insa pe vapoarele de agrement, unde se plateste doar in numerar. Bancile sunt deschise in zilele: luni vineri, intre orele 8:30 14:00.Vaccinarea nu este obligatorie si nici nu este necesara la intrarea in Egipt. Informatii de specialitate actualizate puteti primi la orice statie de igiena regionala. Asistenta medicala in Egipt este de multe ori foarte complicata, de aceea nu uitati sa va luati cu dvs. medicamentele pe care le folositi in mod curent. De asemenea, puneti in bagajul dvs. medicamente impotriva insolatiei, problemelor digestive si mai cu seama impotriva racelii, care reprezinta cazurile cele mai frecvente, datorita marilor oscilatii de temperatura.
Cumparaturile pot fi facute in bazar, unde preturile sunt libere, cu posibilitatea de a negocia, sau in magazine si supermarket-uri, unde preturile sunt fixe. Micile magazine cu suveniruri, cu vederi, cu alimente, se deschid in jurul orei 9:00 si se inchid seara tarziu. Unii comercianti, foarte amabili si deseori exagerat de insistenti, isi prezinta marfa laudand-o si argumenteaza demonstrand practic calitatile acesteia. Fiti atenti mai cu seama la cumpararea aurului si a papirusului!
In tarile arabe, se obisnuieste sa se ofere bacsis pentru serviciile acordate. Bacsisul reprezinta in Egipt una din sursele de venit, de aceea vi se va solicita foarte frecvent. Pentru a se evita discutiile inutile si permanente, reprezentantul nostru va incasa de la fiecare participant o suma de 20-36 $ pe care o va imparti personalului hotelier, de pe vas, chelnerilor si soferilor.
Egiptul este un rai al fotografilor, dar sunt valabile aici unele prevederi scrise si nescrise:
-fotografierea obiectivelor militare, a podurilor, a porturilor este strict interzisa
-in majoritatea bisericilor (moscheelor), a colectiilor si muzeelor, fotografierea si filmarea este permisa numai dupa achitarea unei sume si fara folosirea blitz-urilor
-daca doriti sa fotografiati populatia locala, este mai bine sa-i rugati in prealabil sa accepte acest lucru


- cartierele marginase si sarace, precum si cersetorii, nu ar trebui fotografiate. Acestia din urma ar putea sa se simta jigniti si ar putea avea reactii nedorite
De la Herodot incoace, s-au scris nenumarate carti despre Egipt. Intr-o viata de om, e imposibil sa le citesti pe toate. Cu toate acestea, Egiptul continua sa fie un loc fascinant si misterios. Istoria in cifre spune ca civilizatia egipteana este prima civilizatie cunoscuta
Memphis si Sakara, Platoul marilor Piramide si a enigmaticului Sfinx, templele construite, de-a lungul Nilului, intre Abydos si Abu Simbel, Valea Regilor si a Rginelor sunt doar citeva destinatii ale civilizatiei faraonice, dintr-o enumerare de citeva pagini.
Din Cairo la Hurghada transferul se face cu autocare climatizate. Distanta de 440 km este parcursa in 6 - 7 ore, cu cateva opriri de o jumatate de ora. Drumul de cca 280 km de la Hurghada la Luxor dureaza in medie 4 ore, cu o oprire de o jumatate de ora. De la Luxor la Aswan, drumul de 240 km se parcurge in aproximativ 3,5 ore. Manastirile din secolele IV-VI, din desertul de vest si de est, Manastirea Sfanta Ecaterina din Sinai, bisericile ce amintesc de fuga Familiei Sfinte in Egipt, sunt alte locuri importante din istoria Egiptului si a crestinismului.


Arhitectura islamica, concentrata in moschei, palate, scoli, mausoleuri sau bai publice, completeaza zestrea de monumente a unei tari ce se poate fi comparata cu un muzeu urias deschis de-a lungul Nilului

Daca doriti sa vizitati Egiptul sa luati cu dvs imbracaminte usoara, sport, incaltaminte comoda, de calitate, ceva de pus pe cap si ochelari de soare.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }