QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Ratele privind rotatia capitalurilor

Ratele privind rotatia capitalurilor


Ratele de rotatie sunt indicate in analiza lichiditatii pentru completarea ratelor de trezorerie. Studiul lor este logic in optica analizei lichiditate – exigibilitate care recomanda o marja de securitate, sub forma fondului de rulment financiar, pentru absorbirea decalajelor (intarzierilor si accelerarilor) ce pot aparea la nivelul pasivelor si activelor sub un an.

Analiza ratelor de rotatie permite aprecierea comportamentului fiecarei componente a nevoii de fond de rulment, deoarece ratele masoara ritmul de reinnoire a elementelor patrimoniale, respectiv, lichiditatea stocurilor si creantelor comerciale pe de o parte si exigibilitatea datoriilor de exploatare pe de alta parte. Ori evaluarea lichiditatii activelor si a exigibilitatii nivel al stocurilor insuficient, care reprezinta cauza riscului de ruptura de stoc si a imposibilitatii asigurarii livrarilor la termenele stabilite. Invers, o rotatie lenta a stocurilor indica o crestere a stocurilor intr-un ritm mai rapid decat ritmul de crestere a cifrei de afaceri. Aceasta inseamna ca stocurile includ componente greu vandabile sau ca s-a realizat o aprovizionare semnificativa cu elemente de stoc, fie din ratiuni speculative, fie ca urmare a facilitatilor de pret si decontare primite de la furnizori.Durata de rotatie a stocului (Drs) este inversul vitezei de rotatie a stocurilor si exprima interval de timp (zile) in care se reinnoiesc stocurile prin intermediul vanzarilor:

Drs = S / CA · 360.

Cu cat acest interval de timp este mai scurt cu atit situatia intreprinderii este mai buna din punct de vedere al lichiditatii. Prin raportarea valorii stocurilor la cifra de afaceri se determina cati RON investiti in stocuri sunt ncesari pentru a realiza un RON cifra de afaceri.


Tabelul nr. 10: Indicatorii stocurilor la SC BMB SRL2004

2005

2006

Viteza de rotatie globala

26

27

19

Durata de rotatie

14

13

18

Sursa: Date prelucrate din bilantul si contul de profit si pierdere ale societatii BMB LASTL SRL


R sg = Activ net contabil / Total activ

Tabelul nr. 13: Ratele de solvabilitate ale SC BMB LASTL SRL


Rate An

de solvabilitate


2004


2005


2006

Indici (%)

2004

2005

2006

ISgenerala

0,4714

0,3006

0,3914

47,14%

30,06%

39,14%

RSgenerala

- 1,1210

- 2,3257

- 1,5548

-112,1%

-232,5%

-155,4%

Sursa: Date prelucrate din bilantul si contul de profit si pierdere ale societatii BMB LASTL SRL


Conform datelor din tabelul de mai sus indicele de solvabilitate generala este mai mic decat minimul acceptat iar intreprinderea se caracterizeaza prin insolvabilitate si este riscanta pentru “furnizorii” de capital care pot refuza acordarea de imprumuturi.


Analiza capacitatii de indatorare

Aprecieri asupra solvabilitatii intreprinderii se realizeaza in urma analizei rapoartelor

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }