QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Jack Welch

In decembrie 1980 s-a anuntat ca va urma lui Reginald H. Jones. In 1981 a devenit al 8-lea presedinte al corporatiei General Electric in cei 121 de ani de activitate. Welch s-a retras din aceasta functie in septembrie 2001.
Tot atunci si-a publicat autobiografia “Jack, Straight from the gut”o carte ce s-a dovedit de la inceput un bestseller . Acum este consultantul unui mic grup de potentiali manageri de succes. Cursul sau dureaza trei saptamani, timp in care Welch impartaseste celor 71 de cursanti ceva din experienta lui .Portretul unui adevarat lider.
Cum arata omul care a facut sa infloreasca o companie de aproximativ 600 miliarde de dolari? Cum se poate prezenta leaderul unei organizatii cu actiuni ce se coteaza la sume cuprinse intre 150 si 200 de dolari?In sala de intruniri de la Crotonville intra un barbat scund, musculos ce abordeaza un usor accent de Boston. Vorbeste cu mare convingere cu “studentii “ sai si abordeaza o atitudine informala pana la perplexitate. Nici un indivd din audienta nu scapa ochilor sai ce scruteaza ca un laser intreaga incapere. Toti trebuie sa participe. Si nimeni nu ii spune acestui om altfel decat Jack.

Iata cum se prezinta managerul terosrist,ganditorul strategic, profesorul de afaceri si icoana corporatiei. Ce-l face atat de diferit de ceilalti oameni? Unii cred ca e vorba de personalitatea lui puternica, altii doar ambitia si dorinta de a invinge sau poate atentia deosebita pe care o are la detaliile ce in mod comun scapa altora. Dar sa vedem care a fost atitudinea lui in timpul cat a condus General Electric, firma ce i-a adus succesul.
John E.Welch Jr. este director si CEO la General Electric-una din cele mai mari corporatii din lume. Din momentul in care a mostenit-o,in 1981, corporatia s-a schimbat in mod esential. Acum ea este impartita in 14 afaceri independente din multe domenii de varf. Enumeram aici:motoare de avioane, locomotive,echipament medical, postul de televiziune NBC dar si servicii financiare.Toate acestea reflecta foarte bine forta de redirectionare strategica de care a dat dovada Welch de indata ce a devenit CEO.


In 1981 Welch a decalarat ca va reduce operatiunile la cele trei “cercuri strategice”-miezul productiv-( de pilda iluminatul si locomotivele), afaceri ce dezvolta tehnologiile moderne si serviciile-si ca fiecare dintre aceste firme vor ajunge sa ocupe primul sau al doilea loc pe piata.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }