QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Proiect atestat Tehnician in activitati economice - Planul de afaceri al firmei SC. Sweet Cake SRLCOLEGIUL ECONOMIC ,,VIRGIL MADGEARU”

PLOIESTISPECIALIZARE Tehnician in activitati economice

TEMA:Planul de afaceri al firmei

SC. Sweet Cake SRLPlan de afaceri

Structura ~

Argument


Capitolul I

Afacerea

Scurt istoric

Domeniul de activitate

Obiectivele intreprinderii

Strategii de dezvoltare


Capitolul II

Piata

2.1 Produsul firmei

2.2 Clientii

2.3 Intreprinderile concurente

2.4 Segmentul de piata


Capitolul III

Conducerea si organizarea intreprinderii


3.1 Conducerea intreprinderii

3.2 Organizarea procesuala a intreprinderii

3.3 Structura organizatorica a intreprinderii

3.4 Personalul intreprinderii

3.5 Procesul de productie


Capitolul IV

Finante

4.1 Veniturile intreprinderii

4.2 Cheltuielile intreprinderii

4.3 Indicatori de eficienta


Capitolul V

5 Concluzii


BibliografieArgument


Conceptul unei afaceri reprezinta o idee intangibila. Dar cand afacerea se concretizeaza intr-un plan de afaceri scris, ideile, conceptele, previziunile si cercetarile devin tangibile, pot fi vazute si examinate. Planul de afaceri apropie ideea de afaceri de realitate - fapt ce reprezinta un avantaj psihologic foarte mare. Cum poate fi prezentat un proiect / o afacere unor parteneri comerciali, financiari, industriali de reactia carora depinde succesul demersului dumneavoastra? Raspunsul este simplu: realizand un plan de afaceri cel putin la fel de performant ca si ideea de afaceri in sine.


Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil intreprinzatorilor ce construiesc o afacere sau cauta parteneri, managerilor ce propun proiecte noi altor persoane sau institutii de finantare, institutiilor ce gestioneaza fonduri pentru proiecte de investitii, gestionarilor de proiecte in cadrul asa-numitelor 'incubatoare de afaceri'. El reflecta proiecte de investitii din toate domeniile de activitate. Astazi aceste proiecte tind sa devina din ce in ce mai importante si complexe, de multe ori fiind de talie internationala.

Planul de afaceri nu reprezinta un formular ce trebuie completat la cererea unui ofiter de credite, un element birocratic ce trebuie realizat pentru a obtine o anumita suma din partea unui finantator. El reprezinta cu mul mai mult - un sistem complex bazat pe interdependenta si care reflecta de o maniera accesibila ideea de afaceri si evolutia acesteia in timp.


Rolul sau nu este numai de a demonstra ca afacerea merita finantata, ci de a ghida intreprinzatorul incepand cu primul an de operare a afacerii. Implementare lui inseamna control si adaptare in functie de evolutia reala. Acest control exercitat de-a lungul derularii afacerii va viza toate elementele critice ale entitatii economice (stocurile, costurile de productie, controlul calitatii, vanzarile, platile efectuate). Ceea ce este foarte important este ca documentul sa nu sfarseasca pe fundul unui sertar odata ce finantarea a fost primita si afacerea demarata.


Planul de afaceri consituie un document intern al firmei, ulterior el putand sa devina, prin dezvoltari si actualizari, un document exterior de prezentare destinat potentialilor parteneri.
Motto Dragostea si caldura inimilor noastre pentru produsele voastre.

Profesionalism, calitate, seriozitate, eficienta, solutii adaptate nevoilor dumneavoastra.

SC Sweet Cake SRLCapitolul I


Afacerea

Scurt istoric


Cofetaria Sweet Cake s-a infiintat in 2001. Activitatea se desfasoara pe spatiul proprietate personala a celor doi asociati - sot si sotie situat pe strada Jiului, nr. 34 Ploiesti.

Amplasamentul se afla langa un parc astfel incat se beneficiaza atat de vecinatatea unui loc intens circulat, cat si de privelistea oferita de vegetatia parcului.


Produsele sunt realizate in laboratorul propriu, amenajat in concordanta cu toate normele igienico-sanitare.
Sweet Cake a rezistat de-a lungul timpului datorita profesionalismului care se reflecta in calitate, pret si diversitate.

Cofetaria Sweet Cake va ofera o gama variata de produse atat de cofetarie cat si de patiserie. Pe langa produsele clasice de cofetarie bine cunoscute de toata lumea: amandine, savarine, ecler cu ciocolata/frisca , aici puteti gasi si retete proprii. De asemenea Cofetaria Sweet Cake va ofera produse pentru ocazii speciale: Revelion, Paste, Ziua Indragostitilor, Matisor, Nunti, Botezuri, Aniversari.
Gustoase si aromate, produsele de cofetarie si patiserie de la Cofetaria
Sweet Cake preparate dupa retete originale, te duc cu gandul la savoarea bucatariei romanesti traditionale, la toate acele bunatati pregatite 'ca la mama acasa'.
    Mai mult, puteti alege si dintr-o gama variata de produse preparate dupa retete internationale, la fel de apetisante si savuroase.

Cofetaria Sweet Cake are 19 angajati calificati, coordonati de cei doi asociati: ea – un maistru in arta culinara, el – un bun organizator al activitatii generale. Personalul nostru dispune de o foarte buna calificare. Mai mult, angajatii firmei sunt permanent instruiti pentru a presta servicii de inalta clasa.

Secretul succesului de care se bucura astazi produsele cofetariei Sweet Cake consta in retetele deosebite, ingredientele naturale si atent selectionate, de cea mai buna calitate. De aceea, clientii nostri devin fideli produselor Sweet Cake
Calitatea a fost un obiectiv prioritar, astfel incat, inca de la inceput, clientii o asocieaza constant cu marca firmei. Fiecare ingredient este selectat cu cea mai mare atentie, fiind utilizate numai cele naturale.
Grija si preocuparea permanenta pentru sanatatea clientilor au facut ca la Cofetaria Sweet Cake, sa fie folosite intotdeauna numai materii prime naturale si proaspete, lipsite de orice conservant. Odata preparate, produsele sunt imediat etalate pe rafturi. La dispozitia

clientilor stau permanent produse proaspete.
In fiecare luna se lanseaza noi produse. Se urmareste cum sunt ele apreciate si acceptate de cumparatori, pentru ca ei sunt aceia care decid daca se vor produce in viitor.

1.2 Domeniul de activitate


Activitatea societatii se incadreaza in sfera alimentatiei publice, focalizandu-se pe segmentul consumatorilor cu pretentii. Conditia esentiala de competitivitate intr-un astfel de sector o reprezinta satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabila, asigurarea unui ambient placut in incita cofetarie

Societatea produce si vinde o gama larga de produse de cofetarie si patiserie cum ar fi prajituri, rulade, torturi pentru ocazii speciale (nunti, aniversari, botezuri)


Serviciile de alimentatie publica au fost si vor fi intotdeauna o afacere permisiva si permeabila, deci usor de imitat si deschisa competitiei sustinute. Prin urmare si riscul de faliment este destul de mare.

In acest gen de activitate influentele generate de sistemul politic, politicile macroeconomice si sistemul juridic nu au o importanta majora. Ceea ce conteaza cel mai mult sunt abilitatile managementului de a anticipa si percepe tendintele pietei, de a satisface dorintele clientilor si de ai fideliza.

Dupa o buna perioada de timp in care a existat o preferinta generala pentru genurile de fast-food,si consumul de produse de patisetrie si cofetarie la domiciliu, se constata o tendinta de reconsiderare a localurilor clasice si de bun gust.Servicii oferite:

Sunt doua feluri de deservire a consumatorilor:

in mod direct – la una din mesele din cadrul cofetariei

prin livrarea la domiciliu sau la biroul clientului a preparatelor comandate prin telefon sau fax.1.3 Obiectivele intreprinderii

Firma isi propune ca in urmatorii 3 ani:sa deschida inca 2 puncte de vanzare a produselor in oras si sa se extinda pe piata altor orase din Romania

sa scoata pe piata noi produse dietetice , fara zahar si grasimi pentru cei ce sufera de diabet sau pentru cei ce isi doresc sa-si mentina silueta perfecta fara a renunta la micile delicii ale vietii.1.4 Strategii


Strategii de dezvoltare


Scopul firmei este de a satisface, la un nivel rezonabil, interesele majore ale clientilor, adica luarea in considerare a varietatii de interese si necesitati ale acestora. Este necesara si loialitatea acestora din urma pentru supravietuirea si dezvoltarea organizatiei.


Pe baza cunostintelor dobandite, succeselor anterioare si tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferentiere calitativa fata de oferta concurentei.

Cu toate ca exista o serie de localuri in care se pot servii produse de patiserie si cofetarie la preturi mai mici, special pentru atragerea si mentinerea clientilor-tinta vizati de societate, acest tip de strategie s-a dovedit a fi cel mai performant.

Capitolul II


Piata


Activitatea societatii se incadreaza in sfera alimentatiei publice, focalizandu-se pe segmentul consumatorilor cu pretentii. Conditia esentiala de competitivitate intr-un astfel de sector o reprezinta satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabila, asigurarea unui ambient placut in incita cofetariei


2.1 Produsele firmei


Fabricate dupa retetele originale, specialistii nostri beneficiind de avantajele oferite de utilaje de ultima generatie, au reusit sa asigure produselor prospetime si calitate ceea ce a condus la cunoasterea si aprecierea lor pe piata romaneasca.

Realizate intr-o gama variata de sortimente, produsele Sweet Cake satisfac cele mai exigente si rafinate gusturi. Astfel de produse ca: fursecuri cu crema, cornulete, saleuri, sunt doar cateva dintre sortimentele cautate pe piata. O trasatura aparte o confera produselor glazurile si cremele care prin calitatea si varietatea lor dau unicitate produselor si totodata o infatisare apetisanta.  

Gustoase si aromate, produsele de cofetarie si patiserie de la Sweet Cake, preparate dupa retete originale, te duc cu gandul la savoarea bucatariei romanesti traditionale, la toate acele bunatati pregatite 'ca la mama acasa'. Mai mult, exista si produse preparate dupa retete internationale, la fel de apetisante si savuroase. Iar secretul succesului de care se bucura astazi produsele Sweet Cake consta in retetele, ingredientele naturale si atent selectionate, de cea mai buna calitate.
PRAJITURI LA BUCATA


Amandina


Detalii produs

O combinatie perfecta intre un blat de cacao bine insiropat in rom, acoperit de un fondant fin de ciocolata si decorat cu o crema de cacao atent aleasa.Ecler cu ciocolata


Detalii produs

Acoperite cu fondant de cacao si ciocolata, cojile de ecler sunt umplute dupa o reteta secreta cu o crema de vanilie care fac pe clientii nostri sa declare ca e cel mai bun ecler gustat vreodata.

Prajitura Choix a la Creme

Detalii produs

O prajitura foarte rafinata. Intre doua coji de ecler sunt puse la un loc intr-o simfonie perfecta: crema de vanilie, cacao, fructe confiate si frisca toate usor acoperite cu un strat subtire de pudra de zahar.

Prajitura Valentina

Detalii produs

O prajitura perfect potrivita pentru un desert la o masa in care nu lipseste cafeaua. O foaie de cacao rulata bine cu crema de ness, frisca si ciocolata. Foarte apreciata de cei care doresc o rasplata binemeritata dupa o masa copiosa.

Prajitura Oana

Detalii produs

O prajitura noua dar dupa o reteta clasica. O combinatie unica de crema de charlota si crema de fructe intre straturi succesive de foi dobos si acoperita de un jeleu de caramel delicios.

Prajitura Boema

Detalii produs

Blat de cacao in sirop de rom, acoperit de un fondant si o crema de cacao si multa frisca.O prajitura clasica ce nu poate fi refuzata de nimeni.

Prajitura SoricelDetalii produs

Blat insiropat de ciocolata, cu o crema fina de ciocolata. Are o forma draguta de soricel. Ideal pentru copii.

Prajitura Artemis

Detalii produs

O atractie fina, din blat de cacao insiropat cu spuma fina de ciocolata.

Prajitura Nefeli

Detalii produs

Blat insiropat de ciocolata cu crema de vanilie si ciocolata, totul imbracat in crema fina de caramel si alune de padure

Prajitura con de brad

Detalii produs

Aceasta prajitura este un adevarat deliciu fiind plina cu o crema fina de ciocolata in interior si glazurata cu ciocolata si alune in exterior.

Inimioare cu fructe

Detalii produs

Aceasta prajitura este ideala pe timpul verii avand o crema racoritoare de fructe si fiind acoperita cu jeleu de visine. Din cauza formei aceasta este preferata in special de cei indragostiti

TORTURI

Tort CharlotaDetalii produs


Un tort cerut de toata lumea. O savuroasa crema de charlota si fructe confiate prinse in foi de rulada pufoasa, acoperita cu multa frisca si decorata cu flori de martipan.

Tort Meringues

Detalii produsDin foi de Meringues am creat acest tort umplut cu crema Ganage, frisca si fructe confiate.L-am acoperit cu ciocolata si l-am decorat in consecinta. Ce spectacol!

Tort Ciocolata


Detalii produs      

Un tort la fel de bun ca pe vremuri: straturi succesive de blat de zahar ars cu sirop de rom, umplute cu crema de cacao si fructe confiate.Totul acoperit cu o cuvertura de ciocolata si decorat cu flori de martipan.

Tort Fructe

Detalii produs

Un tort plin de fructe proaspete si bune: portocale, mere, kiwi, visine si capsuni. Un desert racoritor cu multa crema de vanilie si frisca. Un tort potrivit pentru o vara calduroasa.

Tort Ciocolata/ diplomat

Detalii produs

Acest tip de tort satisface cele mai pretentioase gusturi. Jumatate din tort este diplomat jumatate din ciocolata. Este ideal pentru petrecerile la care doriti sa aveti ambele torturi pentru a va multumii invitatii.

Tort Anda

Detalii produs
Tortul se compune din sase blaturi cu adaos de miere. Blaturile sunt trampate cu sirop si intercalate cu crema din smantana dulce. Suprafata este ornata cu glazura de ciocolata iar suprafatei laterale ii sunt adaugate piscoturi.


Tort Mara


Detalii produsTortul se compune din trei blaturi de pandispan cu adaos de nuci, de stafide, de mac. Blaturile sunt trampate cu sirop si intercalate cu crema compusa din frisca vegetala cu lapte condensat. Suprafata este acoperita cu aceeasi crema, iar suprafata laterala este presarata cu migdale.Tort NapoleonDetalii produs
Tortul se compune din 5-6 blaturi din foi fragile, stratificate cu umplutura si crema gingasa de lapte. Suprafata este presarata cu bucati mici din foitaj si ornata cu crema in forma de fileu.

Tort ReginaDetalii produs
Tort in trei nivele, umplutura contine lapte-praf, cacao-praf si migdale. Suprafata este acoperita cu glazura de ciocolata alba si se orneaza pe placul clientului.


2.2 Clientii

Succesul unei intreprinderi este conditionat de clientii sai. De aceea, este necesara analiza comportamentului clientului prin identificarea pozitiei acestuia fata de posibilitatile intreprinderii si prin cunosterea modului sau de a gandi si actiona.

Sweet Cake isi comercializeaza produsele pe piata judetului Prahova urmand ca in urmatorii 2 ani sa se extinda si pe piata altor judete din tara.

Clientii nostrii sunt:

Persoanele fizice care isi doresc un moment de placere si relaxare impreuna cu prietenii in cofetariile noastre sau isi doresc sa se bucure acasa in familie de delicioasele produse, dar si cei care vor sa-si satisfaca invitatii la nunti, botezuri si aniversari.

Persoanele juridice cum ar fi:

SC. Marta. SRL: supermarket din judetul Prahova

SC. Ursuletul.SRL: gradinita particulara

SC. Piticot. SRL: gradinita particulara


Serviciile actuale ale firmei se adreseaza urmatorului tip de clienti:

-copii cu varste cu prinse intre 1 si 15 ani

-adolescenti cu varste cuprinse intre 15 -18 ani

-adulti peste 25 ani


2.3 Intreprinderile concurente


Concurenta poate fi apreciata ca fiind foarte intensa in acest domeniu, la nivelul municipiului activand peste 70 unitati. Din acest motiv S.C Sweet Cake SRL. Incearca sa se diferentieze si vine cu o oferta cat mai variabila la preturi accesibile, pastrand standardele de calitate cu care si-a castigat un segment cu piata bine definita.

Cofetariile si restaurantele ce sunt percepute in mod direct drept concurenti pentru Sweet Cake sunt prezentate in tabelul de mai jos:


Concurent

Capacitate (locuri)

CA lunara estimata lei

Calitate

Preturi

Amplasament

Restaurant OmniaSimilara

Similare

Similar

Cofetaria EnescuSimilara

Similare

Inferior

Cofetaria AcapulcoSuperioara

Superioare

SuperiorRestaurant CentralInferioara

Inferioare

Inferior

Restaurant Mon AmiSimilara

Superioare

SimilarDesi au o mare popularitate restaurantele tip MC Donald’s sau KFC, nu sunt considerate concurenti directi sau secundari, ele adresandu-se altui segment de piata. Totusi acestea exercita o anumita atractie asupra clientilor-tinta.2.4 Segmentul de piata
Capitolul III

Conducerea si organizarea intreprinderii3.1 Conducerea


Atributiile Consiliului managerial


Pentru realizarea criteriilor de performanta prevazute in Contractul de management, Consiliul managerial detine deplina putere in conducerae, organizarea, gestionarea si controlul activitatii societatii comerciale.

Consiliul managerial are in principal urmatoarele atributii:

Concepe si aplica strategii si politici de dezvoltare ale societatii comerciale;

Selecteaza, angajeaza si concediaza personalul angajat, prin managerul general;

Negociaza Contractul Colectiv de Minca;

Negociaza contractele individuale de munca;

Managerul general reprezinta societatea comerciala, direct, sau prin delegare de atributii;

Managerul general incheie acte juridice in numele si pe seama societatii comerciale, direct sau prin delegare de atributii;

Emite decizii, hotarari si circulare privind organizarea, desfasurarea si controlul activitatilor stipulate in Regulamentul de Organizare si Functionare al societatii si al altor reglementari proprii sau stabilite prin lege. Deciziile, hotararile si circularele vor fi semnate de managerul general sau, in absenta acestuia, de catre managerul inlocuitor, conform delegarilor de atributii;

Rezolva orice alte cereri, referate, propuneri, etc., care intra in sfera sa de competenta sau le delega spre rezolvare altor persoane sau compartimentelor functionale abilitate.

Operatiunile de incasari si plati potrivit competentelor acordate;

Operatiunile de cumparare si vanzare de bunuri potrivit competentelor acordate;

Inchirierea sau rezilierea oricaror altor contracte;

Nivelul sponsorizarilor si beneficiarii acestora, precum si alte ajutoare materiale si banesti;

Volumul creditelor in lei si valuta indiferent de valoare;

Cheltuieli de prezentare, reclama si publicitate facute in tara si strainatate;

Rezolva orice alte probleme stabilite in A.G.A.;


Adunarea generala a asociatilor

Atributii:


Adunarea generala a actionarilor este organul de conducere al societarii, care decide asupra activitatii acesteia si asigura politica ei economica si comerciala.

Adunarile generale ale actionarilor sunt ordinare si extraordinare.

Adunarea ordinara este obligata:

Sa discute, sa aprobe sau sa modifice bilantul dupa ascultarea raportului administratorilor si cenzorilor si sa fixeze dividendul;

Sa aleaga (selectioneze) pe administratori (manageri) si cenzori;

Sa se pronunte asupra gestiunii administratorilor;

Sa stabileasca bugetul de venituri si cheltuieli si, dupa caz, programul de activitate pe exercitiul urmator.

Adunarea extraordinara se intruneste ori de cate ori este nevoie de a se lua o hotarare pentru:

Prelungirea duratei societatii;

Marirea capitalului;

Schimbarea obiectului societatii;

Mutarea sediului;

Fuziunea cu alte societati;

Participarea la constituirea de societati mixte;

Reducerea capitalului social sau reantregirea sa prin emiterea de noi actiuni;


Convocarea adunarii generale a actinarilor

Adunarile generale ordinare au loc cel putin o data pe an la o data care sa permita examinarea si aprobarea bilantului si a contului de profit si pierderi pe anul precedent, astfel ca acesta sa poata fi depus la institutiile abilitate, in termenul prevazut de reglementari, precum si pentru stabilirea programului de activitate si bugetului pe anul in curs.

Adunarile generale extraordinare se pot convoca si la cererea actionarilor, reprezentand cel putin 1/3 din capitalul social, la cererea comisiei de cenzori in care capitalul social s-a diminuat cu mai mult de 10% timp de 2 ani consecutiv.

Adunarea generala poate fi convocata de administratori de cate ori va fi nevoie in conformitate cu dispozitiile din statut, cu cel putin 15 zile inainte de data stabilita.

Convocarea va fi publicata in doua ziare de raspandire nationala si in unul local, timp de trei zile lucratoare consecutiv.

Convocarea va cuprinde si data tinerii adunarii, precum si ordinea de zi, cu aratarea explicita a tuturor problemelor care vor face obiectul dezbaterilor adunarii.

Adunarea generala a actionarilor se intruneste la sediul societatii sau in alt loc din aceeasi localitate.
Organigrama


3.1 Organizarea procesuala a intreprinderii


Organizarea consta in descompunerea intreprinderii in elementele componente respectiv in factori de productie, analiza acestora cu scopul recompunerii lor dupa anumite criterii tehnice, economice, de personal in vederea realizarii in conditii de eficienta sporita a obiectivelor stabilite.

Organizarea intreprinderii are ca scop realizarea obiectivelor ,ca ratiune a infintarii si functionarii intreprinderii.

Organizarea procesuala consta in stabilirea principalelor procese necesare realizarii ansamblului de obiective ale intreprinderii .Organizarea procesuala are un caracter general, deoarece elementele sale componente se regasesc in orice tip de intreprindere, indiferent de dimensiune, forma juridica, obiect de activitate .

Organizarea procesuala a intreprinderii are ca efect aparitia functiunilor, activitatilor, atributiilor si a sarcinilor.

Functiunea unei intreprinderi reprezinta ansamblul activitatilor omogene si /sau complementare desfasurate de un personal specializat al intreprinderii in scopul realizarii obiectivelor derivate de gradul I.


Structura organizatorica reprezinta totalitatea persoanelor ,compartimentelor de munca ,a verigilor de productie si conceptie ,modul de distribuire in timp si spatiu precum si relatiile ce se stabilesc intre acestea.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }