QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate proiecte

PROIECT ATESTAT FINAL AMPLIFICATORULStiinta este un ansamblu de cunostinte abstracte si generale fixate intr-un sistem coerent obtinut cu ajutorul unor metode adecvate si avand menirea de explica, prevedea si controla un domeniu determinant al realitatii obiective.
Descoperirea si studierea legilor si teoremelor electromagnetismului in urma cu un secol si jumatate in urma au deschis o era noua a civilizatiei omenesti
Mecanizarea proceselor de productie a constituit o etapa esentiala in dezvoltarea tehnica a proceselor de respective si a condus la uriase cresteri ale productivitatii muncii. Datorita mecanizarii s-a redus considerabil efortul fizic depus de om in cazul proceselor de productie, intrucat masinile motoare asigura transformarea diferitelor forme de energie din natura in alte forme de energie direct utilizabile pentru actionarea masinilor unelte care executa operatiile de prelucrare a materialelor prime si a semifabricatelor.


Dupa etapa mecanizarii, omul indeplineste in principal functia de conducere a proceselor tehnologice de productie. Operatiile de conducere nu necesita decat un efort fizic redus, dar necesita un efort intelectual important. Pe de alta parte unele procese tehnice se desfasoara rapid, incat viteza de reactie a unui operator uman este insuficienta pentru a transmite o comanda necesara in timp util.
Se constata astfel ca la un anumit stadiu de dezvoltare a proceselor de productie devine necesar ca o parte din functiile de conducere sa fie transferate unor echipamente si aparate destinate special acestui scop, reprezentand echipamente si aparate de automatizare. Omul ramane insa cu supravegherea generala a functionarii instalatiilor automatizate si cu adoptarea deciziilor si solutiilor de perfectionare si optimizare.
Prin automatizarea proceselor de productie se urmareste asigurarea tuturor conditiilor de desfasurare a acestora fara interventia nemijlocita a operatorului uman. Aceasta etapa presupune crearea acelor mijloace tehnice capabile sa asigure evolutia proceselor intr-un sens prestabilit, asigurandu-se productia de bunuri materiale la parametri doriti.
Etapa automatizarii presupune existenta proceselor de productie astfel concepute incat sa permita implementarea lor mijloacelor de automatizare, capabile sa intervina intr-un sens dorit asupra proceselor asigurand conditiile de evolutie a acestora in deplina concordanta cu cerintele optime.
Lucrarea de fata realizata la sfarsitul perioadei de perfectionare profesionala in cadrul liceului, consider ca se incadreaza in contextul celor exprimate mai sus. Doresc sa fac dovada gradului de pregatire in meseria de ,,tehnician electronist'', cunostinte dobandite in cadrul disciplinelor de invatamant : ,,Bazele automatizarii'' ,,Electronica analogica'' ,,Electronica digitala''.
Lucrarea cuprinde patru capitole conform tematicii primite. Pentru realizarea ei am studiat materialul biografic indicat precum si alte lucrari stiintifice cum ar fi: carti si reviste de specialitate, STAS-ul.
In acest fel am corelat cunostintele teoretice si practice dobandite in timpul scolii cu cele intalnite in documentatia tehnica de specialitate parcursa in perioada de elaborare a lucrarii de diploma.
Consider ca tema aleasa in vederea obtinerii diplomei de atestare in specialitate de ,,electronist'' dovedeste capacitatea mea de a sistematiza si sintetiza cunostintele, de a rezolva problemele teoretice dar si practice folosind procese tehnologice din specializarea in care lucrez.Capitolul I
Amplificator operational. Parametri

Amplificatoarele operationale sunt amplificatoare de curent continuu cu reactie negativa interioara si prevazute cu o bucla de reactie negativa externa, care initial puteau exercita o diferite operatii, ca adunarea, scaderea, inmultirea si impartirea cu o constanta(in curent continuu) si cu extindere (in curent alternativ) precum si operatii mai complexe: derivare, integrare, obtinere de functii logaritmice. In prezent domeniul lor de utilizare este mult mai extins. Prevazute in bucla de reactie cu retele mai complexe, amplificatoarele operationale actuale pot realiza cele mai diverse functii cu performante ridicate si perfect controlabile. Amplificatoarele operationale pot prezenta, in general, doua intrari si doua iesiri putand lucra astfel:
 o intrare si o iesire
 doua intrari si doua iesiri
 doua intrari si o iesire

Figura I.1 Schema amplificator operational elementar
b)


a)


Amplificatoarele operationale au un punct de masa(nul) fasa de care se stabilesc atat tensiunea de alimentare( ) cat si tensiunile de intrare( ) si de iesire( ).
Tensiunea de iesire a unui amplificator operational este data sub forma cea mai generala astfel:


- este amplificarea diferentiala in bucla deschisa;
- amplificarea pe mod comun in bucla deschisa;
- tensiunea de decalaj(care apare la iesire cand intrarile sunt nule);
- tensiunea diferentiala de intrare

- media aritmetica a tensiunilor de intrare

Parametri

1.Factorul de amplificare(castigul) diferential in bucla deschisa
reprezinta raportul dintre variatia tensiunii de iesire( ) si tensiunea diferentiala de intrare(figura 1.b)


2.Factorul de amplificare pe mod comun in bucla deschisa
reprezinta raportul intre variatia tensiunii de iesire si media aritmetica a tensiunilor de intrare

Acest parametru rezulta din faptul ca, chiar in cazul in care cele doua tensiuni de intrare, ,sunt egale insa diferite de zero se produce tensiunea la iesirea amplificatorului operational. In cazul ideal, al amplificatorului operational perfect

3.Tensiunea de decalaj(offset) de la intrare
este valoarea tensiunii continue aplicata la una din intrarile circuitului pentru care iesirea este nula,

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }