QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Preconditiile fundamentarii deciziilor financiare
PRECONDITIILE FUNDAMENTARII DECIZIILOR FINANCIARE


Pentru a-si infaptui menirea, managementul financiar apeleaza la deciziile financiare ele reprezentand produsul finit al procesului de conducere infatuit in planul actiunilor financiare ale intreprinderii. Ele sunt diverse si se iau in conformitate cu situatia concreta in care functioneaza o intreprindere.
O decizie financiara are intotdeauna o legatura nemijlocita cu decizia economica cu care se intrepatrunde si se influenteaza reciproc.

Decizia financiara necesita un efort de gandire al managerilor cu astfel de responsabilitati pentru a alege o varianta preferabila de actiune din mai multe posibile prin care sa se asigure adaptarea sistemului intreprindere la mediu.

Pentru a participa la fundamentarea si adoptarea unei decizii, in general, a celei financiare, in special, trebuiesc identificate niste preconditii care sa-l determine pe manager ,prin impactul pe care-l au, sa procedeze la un nou efort de gandire, la fundamentarea si adoptarea unei noi decizii. Aceste preconditii pot fi redate astfel:Preconditii:

1.- Decalaj >

2. Evaluarea impactului

produs de un decalaj >

3. Motivarea inlatu-

rarii decalajului >

4. Evaluarea accesului

la resurse financiare

Fundamentarea si adoptarea unei

noi decizii

Comentarii: .

1. -Inregistrarea unui decalaj intre realizari si obiectivele propuse anterior printr-o strategie : existenta unui decalaj poate fi un factor pozitiv sau unul negativ in actiunea firmei, dupa caz.

Indiferent de natura lor e bine ca acesta sa inregistreze un ecart cat mai mic pentru ca numaiintr-un astfel de context se poate spune ca managementul se infaptuieste in conditii de eficienta.

2. -Evaluarea impactului pe care decalajul inregistrat il produce asupra evolutiei viitoare a intreprinderii.

Se specifica cu precadere aspectele de natura financiara, cele referitoare la:

-volumul capitalului existent ; -masa profitului obtinut ; -credibilitatea financiara pe care firma o prezinta in fata partenerilor de afaceri.

3. -Motivarea inlaturarii decalajului, mai ales cand acesta poate avea influenta negativa asupra situatiei economico-financiare. Aceasta preconditie trebuie bazata pe argumente reale, trebuie fundamentata prin utilizarea unei informatii de calitate. De regula ecarturile inregistrate se refera la minusul sau plusul de capital necesar pentru a revigora actiunile economice. In cazul minusului de resurse pentru a se mentine ritmul activitatii, a sustine tendintele favorabile inregistrate, este necesar de a se cauta noi resurse de capital, la nevoie inclusiv prin atragerea lor de pe piata.

4. -Evaluarea accesului firmei la resurse suplimentare de capital ce urmeaza a fi utilizate intr-o actiune eficienta. Accesul la noi resurse de capital este permis numai in masura in care firma inregistreaza anumite performante si raspunde unor criterii de bonitate financiara. Nonaccesul la noi resurse de capital este sinonim cu actiunea de restrangere treptata a activitatii firmei, de reconsiderare a parametrilor in cadrul carora ea evolueaza.

5. -Odata stabilite aceste preconditii si evaluate aspectele ce tin de necesitatea adoptarii si fundamdentarii unei noi decizii, urmeaza ca managerul financiar sa identifice tipul deciziei manageriale ce trebuie luata.
loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }