QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente drept

Nerespectarea masurilor privind incredintarea minoruluiNerespectarea masurilor privind incredintarea minorului

Art.307-Cod penal-retinerea de catre un parinte a copilului sau minor fara consimtamantul celuilat parinte sau al persoanei careia i-a fost incredintat minorul potrivit legii, al.2-fapta persoanei careia i s-a incredintat prin hotarare judecatoreasca minorul spre crestere si educare, de a impiedica in mod repetat pe oricare dintre parinti sa aibe legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de organul competent. Obiectul juridic se refera la convietuirea sociala in cadrul familiei. Subiectul activ este calificat prin calitatea de parinte sau persoana careia i-a fost incredintata minorul. Elementul material al laturii obiective se realizeaza prin actiunea de retinere a minorului de catre un parinte sau prin actiunea de a impiedica pe oricare dintre parinti de a avea legaturi cu minorul. Latura subiectiva presupune intentia care poate fi directa sau indirecta. Tentativa nu se pedepseste. Sanctiunea consta in inchisoare de la o luna la 3 luni sau amenda. Actiunea penala se pune in miscare la plagerea persoanei vatamate.
Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }