QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate drept

Efectuarea actelor de urmarire penala
Efectuarea actelor de urmarire penala


Efectuarea urmaririi penale presupune cercetarea penala si rezolvarea cauzelor (solutiile date de procuror in cursul urmaririi penale).

Aceasta etapa constituie partea centrala a fazei de urmarire penala insumand in general cel mai mare si complex volum de activitati si presupune efectuarea tuturor actelor procesuale si procedurale necesare pentru realizarea obiectivelor urmaririi, motiv pentru care majoritatea activitatilor se concentreaza in jurul strangerii si administrarii probelor referitoare la existenta infractiunii, la identificarea faptuitorului si la stabilirea raspunderii acestuia, in asa fel incat sa se poata decide daca este sau nu cazul sa fie trimis in judecata.

Ordinea in care se vor administra probele in cursul urmaririi penale nu se poate anticipa, dupa cum folosirea unora dintre numeroasele masuri procesuale. Tinand seama de acest specific, codul nu a inscris ordinea efectuarii actelor de urmarire penala ca in cadrul cercetarii judecatoresti.

Astfel, dupa inceperea urmaririi penale:

se asculta invinuitul, inculpatul sau celelalte parti;

sunt audiati martori;

se pot efectua confruntari;

se ridica obiecte sau inscrisuri sau se pot efectua perchezitii;

se pot efectua interceptari si inregistrari audio sau video;

se dispun constatari tehnico-stiintifice, medico-legale sau expertize;

se pot lua masuri preventive ori alte masuri procesuale;

se efectueaza cercetari la fata locului etc.

Marea majoritate a actelor de urmarire penala se realizeaza potrivit prevederilor cuprinse in partea generala a Codului de procedura penala.

Desi actele sus amintite formeaza marea majoritate a desfasurarii urmaririi penale, ele nu constituie obiect de analiza in aceasta sectiune, studiul acestora realizandu-se in cadrul partii generale. In cele de urmeaza vor fi examinate numai acele institutii ale urmaririi penale la care nu s-a facut referire anterior si anume: punerea in miscare a actiunii penale, extinderea urmaririi penale, suspendarea urmaririi penale, prezentarea materialului de urmarire penala, rezolvarea cauzelor in cursul urmaririi penale etc.loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:loading...


Cauta referat