QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate drept

Aplicarea normelor de drept procesual penal in spatiuAplicarea normelor de drept procesual penal in spatiu


Normele de drept margaretaprocesual penal se aplica actelor procesuale si procedurale efectuate in cadrul procesului penal de catre organele judiciare romane pe teritoriul Romaniei. Nu se are in vedere, ca in cazul dreptului penal, locul savarsirii infractiunii ci locul unde se efectueaza actul.Prin teritoriu se intelege, potrivit art.142 C.p., intinderea de pamant si apele cuprinse intre frontiere, cu subsolul si spatiul aerian, precum si marea teritoriala cu solul, subsolul si spatiul aerian al acesteia. In acceptiunea Codului penal (art.143 al.1) si navele si aeronavele romane sunt considerate ca facand parte din teritoriul tarii si ca urmare, actele procesuale si procedurale efectuate pe aceste nave si aeronave se vor supune tot legii procesuale penale romane.Asadar, aplicarea legii procesuale penale in spatiu are la baza principiul teritorialitatii, potrivit caruia toate activitatile realizate in cadrul procesului penal pe teritoriul Romaniei cad sub incidenta legii procesuale penale romane.

De la aceasta regula exista unele exceptii in sensul ca acte de procedura penala efectuate potrivit normelor de drept roman pot produce efecte in fata organelor judiciare straine si acte de procedura efectuate cu respectarea normelor de drept straine sa produca efecte in fata organelor judiciare romane. Asemenea exceptii intervin in cazul comisiei rogatorii, al recunoasterii si executarii hotararilor pronuntate in strainatate sau al extradarii.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }