QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Gicaforta

Imparatul Gheorghe ,vazand ca imparatia se naruia si nemaiputand sta fara televizor trimise ravase prin orase si anunturi in ziare ca acela ce va rapune pe zmeu si va aduce Cablul inapoi va primi ca rasplata o excursie in Antalya jumatate din imparatie si mana singurului sau copil ,adevarata fiica a Mamei Omida alias Venetia, care era frumoasa de-ti lacrimau ochii si-ti tremurau genunchii ,si-ti era frica sa innoptezi cu dansa la palat (din aceasta pricina imparatul Gheorghe avea vila la Sinaia) , pe scurt ,ziceai ca-I sora cu Betty cea Urata.
Curajosii feciori de crai nici nu se gandira sa incerce sa-l rapuna pe Rauceanu de frica rasplatii, dar printre ei se afla si unul mai tolomac, pe nume Gicaforta ,care se hotari sa-si incerce norocul.Isi puse armura Stefanel pe el adidasii Nike (de doua milioane juma’) in picioare ,se sui in BMW-ul primit cadou de ziua lui ,dadu casetofonul la “maxxim” in care era caseta cu Adi Minune si porni la drum.El calatori ca vantul si ca gandul pana a primit amenda pentru depasirea limitei de viteza ,caci , vedeti era intr- o tara civilizata, fara gunoaie pe strada, iar faptul ca tatal sau era in guvrn nu insemna nimic; legea e lege si trebuie respectata. Si cum mergea incet,aproape la relanti, trecu pe langa o caruta , trasa de un magarus.Inauntru , Badea Vasile.
-Ce faci omule , nu te mai asculta masina?zise razand eroul nostru.
-Razi ,tu , razi , Gicaforta ,e model ’70, dar unde mergi tu n-ai sa faci nimic fara mine.Auzind acestea viteazul il lua in masina si porni mai deperte. Cum mergeau ei pe drum , un om ,nici prea scund nici prea nalt, vestitul Moflea,buticarul , il ruga sa-l duca pana-n Padurea Aurita , caci acolo sta o matusa care este bolnava si vrea sa-si faca testamentul, iar in schimb ii promise o guma Orbit ,fermecata, cu care va putea sa urce ,in zbor ,muntele pe care se afla cabana lui Rauceanu.Lui gicaforta I se facu mila mai ales cand auzi de cei cinci copilasi lipsiti de icre negre, si merse pana in Padurea Aurita ,unde buticarul ii dadu guma promisa.
Se lasa seara peste vai ,luna se ridica incet peste brazi ,diferite sunete se auzeau din padure : ai fi zis ca sunt lupi sau ursi, dar nu era decat BMW-ul lui Gicaforta in care acesta dadea muzica mai tare.Cei doi se apropiau de Muntele Rosu,cel pe care isi avea salasul Rauceanu.Dar ,deodata se auzi o bubuitura, lui Gicaforta ii pieri semnalul de la mobil, pierdu controlul masinii ,evita in ultim moment un molid asezat parca voit de catre o forta malefica si se opri intr-o capita de fan.Ei acum trebuie sa stiti ca si Rauceanu se astepta ca cineva sa vina sa recupereze Cablul si supraveghea drumul uitandu-se printr-un ghiul.Cu un altul, facea o vraja , numai de el stiuta spargand un cauciuc al masinii eroului si asezand pomul pe carosabil .


-Ptiu ,drace am pana, ii zise viteazul lui Badea Vasile.Dar Badea Vasile nu era un taran oarecare cu fesul pus intr-o parte , ci era Zana cea Buna .Acesta ii repara masina lui Gicaforta si disparu in vazduh invelit de o mantie luminoasa.
Cu masina reparata, Gicaforta ajunge repede la poalele Muntelui Rosu, care era atat de nalt ca nu se vedea de nori.Atunci mesteca guma primita de la Moflea si facu un balon care-l ridica pana la usa cabanei lui Rauceanu.
Usa era sculptata dintr-un stejar masiv in mijlocul careia era pusa o sonerie.Gicaforta darama usa si-l chema afara pe Rauceanu, care veni cu o falca –n ceriu si una –n pamantu, pentru ca istetul nostru i-a daramat usa.
Si incepu o batalie care a durat trei zile ,de vineri pana luni,cu pauza sambata seara pentru ca s-au uitat la “Surprize-Surprize”.S-au batut in bete ,betele s-au rupt ,au aruncat cu pietre dar nu s-au nimerit ,iar pana la urma s-au luat la tranta.Se tavalira pe pamant ,hainele li se murdariara ,freza li se strica , iar intr-un moment de neatentie ,Rauceanu il subjuga pe Gicaforta legandu-i sireturile de la adidasi .Avand adversarul imobilizat se intoarse din casa cu o sabie fiind hotarat sa-l omoare pe erou.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }