QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Pluto
000 km, pe care l-au numit Charon. Orbitele celor dou` corpuri le fac s` treac` foarte des unul prin fa a celuilalt, fapt ce le-a permis astronomilor s` le determine m`rimea precis. Pluto are 2320 km [n diametru iar Charon are 1270 km, fiind cel mai mare satelit din Sistemul Solar [n compara ie cu m`rimea planetei [n jurul c`reia graviteaz`. Lui Pluto i s-a g`sit ]i o atmosfer` de metan, care exercit` o presiune de 100.000 ori mai mic` dec@t presiunea atmosferic` normal` de pe P`m@nt.
{n 1994, telescopul Hubble a studiat 85% din suprafa a planetei, dezv`luind zone luminoase ]i zone [ntunecoase (posibili mun i ]i canioane). Aceste imagini confirm` teoria c` exist` ghea ` la polii planetei, mai ales c@nd aceasta se afla departe de Soare.Cu o densitate dubl` dec@t a apei, Pluto este f`cut din mai multe roci dec@t celelalte planete [ndep`rtate. Mul i astronomi consider` c` Pluto a fost un satelit al lui Neptun care s-a separat de planet` [n urma unei coliziuni cu un alt corp. Al i astronomi sunt de p`rere ca Pluto ]i Charon sunt doar corpurile mai vizibile din zona numit` Centura Kuiper (un inel de materie ce orbiteaz` Soarele mai departe ca Neptun).
Pluto nu a fost [nca explorat de nici o sond` ]i r`m@ne prea pu in cunoscut. Timp de doua decenii NASA a propus expedi ii spre Pluto. {n 2012 sonda numit` Pluto-Kuipper Express va cartografia suprafa a lui Pluto ]i a satelitului s`u, Charon.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }