QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate cosmetica

Uscarea parului pe perie
USCAREA PARULUI PE PERIE


Uscarea parului pe peria feonului, asa numita aranjare cu aer, este ideala pentru parul scurt si pentru parul cu lungime medie.

Datorita aranjarii cu aer, parul capata un aspect vaporos, elasticitate si maleabilitate.

Pentru aceasta se poate folosi fie pieptanele scheletic, fie cel rotund.
Pentru parul lung trebuie inceput cu parul de dedesubt, iar parul de deasupra se prinde in crestet in clipsuri. In acest fel parul uscat deja aranjat nu se atinge de parul ud.

Cu ajutorul periei rotunde fine se realizeaza un efect in valuri al parului mai muit sau mai putin durabil.

Aceasta se obtine in special cand suvita care se usuca este infasurata complet pe perie, iar jetul de aer se indreapta spre peria corect infasurata.

Pe periile de diametru mai mare se realizeaza valurile de la varful suvitei de par si de asemenea stabilitatea acestora pe radacina.

Este foarte important ca fiecare suvita sa fie uscata la inceput cu aer cald, iar dupa aceea sa treaca la jet de aer rece, nedesfacand peria pana cand parul nu este racit.

Ratiunea acestui procedeu este ca parul sa capete elasticitate suplimentara.

In continuare se deschide fierul sau ondulatorul si prin usoara lui bataie se rasuceste spre radacina pana cand si varfurile suvitei de par se pierd in interiorul fierului de coafat sau ondulatorului. In acest fel se rasuceste parul in continuare pana se termina rasucirea tuturor suvitelor de par.

Pieptanarea se face la fel ca la ondulatia cu apa, obtinandu-se o coafura bazata pe bucle spirala.

Fierul se mai rasuceste de cateva ori pana nu se mai simte varful suvitei intre bratele acestuia, procedandu-se in general asa cum s-a aratat la obtinerea buclelor cu fierul.

Inainte de a se elibera fierul, se mai tine cateva clipe in par pentru ca acesta sa se incalzeasca bine, apoi se executa o miscare de retragere, eliberadu-l astfel din par.Apoi cu mana drepata se scoate fierul din par, iar cu mana stanga se tine bucla care se fixeaza cu ajutorul unui clips ca un melc plat (din aceasta cauza, buclele se mai numesc si melci).

Formarea ondulatiei propriu-zise - daca se urmareste obtinerea unei ondulatii mai rezistente sau se onduleaza un par mai dificil, se procedeaza in felul urmator: se calca usor cu fierul pe urmele ondulatiei rezultate din buclele executate anterior. Dupa ce pe toata suprafata capului s-au executat bucle, este mai usoara executarea unei ondulatii adanci si durabile. Pentru formarea ondulelor nu se mai intrebuinteaza un fier infierbantat, ci numai bine incalzit. Daca dupa despartirea parului se marcheaza cu ajutorului pieptanului, forma ondulelor, acestea se formeaza de la sine. Pentru aspectul curat al unei coafuri este importanta executarea corecta a ondulei de la contur, a carei executie se obtine prin introducerea fierului cat mai aproape de radacina parului.

Se piaptana parul tinand pieptanele cu mana dreapta, iar cu stanga se marcheaza usor locul ondulelor, apoi fierul nu prea infierbantat se introduce cu partea scobita in par cat mai aproape de pielea capului.

Se executa miscari semicirculare fara oprire pana se obtine adancirea suficienta a ondulei. Miscarea urmatoare se face in sens invers, cu fierul intredeschis, care ajunge din nou cu santul in jos. Adancitura ondulei mai accentuate sau mai putin accentuate depinde de calitatea parului.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }