QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate cosmetica

Materiale, ustensile si produse folosite la executarea spalarii capului
MATERIALE, USTENSILE SI PRODUSE FOLOSITE LA EXECUTAREA SPALARII CAPULUIMATERIALE

MANTAUA

-Se foloseste la protejarea vestimentatiei.

PROSOPUL

-Se utilizeaza la stergerea parului dupa spalare.


USTENSILE
-FEONUL- este un aparat electric modern folosit la uscarea parului dupa spalare precum si la obtinerea unor modele de frizuri sau coafuri moderne.

Aparatele electrice moderne sunt de doua tipuri:

-aparate cu aer cald, care sunt niste batoane scurte rotunde sub forma de perii din plastic. Pot fi utilizate atat la aranjarea parului umed cat si a celui uscat.

-SCAFA se foloseste la spalatul parului sustinut capul clientei. Poate fi din metal sau plastic, are un picior lung pe care se poate regla inaltimea scafei.


PRODUSE

-SAMPONUL- se utilizeaza la spalatul parului, este un produs care contine sulfati si acizi grasi, untifermenti, stabilizatori de spuma. Sampoanele se prezinta sub forma de pudra, granule lichid si crema.

Sampoanele se aleg in functie de calitatea parului, culoare si stare a sanatatii parului si al pielii capului.

Primul pas pentru o spalare corecta este alegerea samponului care trebuie facuta in functie de tipul de par.

-BALSAMUL- face parul sa fie stralucitor, usor de pieptanat si sa fie mai bogat.

CLASIFICAREA SAMPOANELOR

Samponul pentru par normal;

Samponul pentru par gras;

Sampon pentru par subtire;

Sampon pentru par uscat si fiabil;

Samponul cu rol dublu

Samponul de slefuire;

Samponul impotriva matretii.

Samponul pentru par normal- trebuie in primul rand sa aiba proprietatile necesare spalarii parului. Daca aceste proprietati sunt satisfacatoare samponul trebuie sa indeplineasca o singura conditie: sa fie usor si protector.Samponul pentru par gras contine substante de spalare care menajeaza in primul rand pielea. Acest sampon nu contine substante nutritive care ar ingreuna suplimentar parul.

Samponul pentru parul subtire- mai este denumit de infoiere si contine substante de spalare competenti care intaresc parul (cheratina, proteina matasoasa si extract de ierburi).

Samponul pentru parul uscat si fiabil- acest sampon contine substante nutritive, lanolina sau lecitina si de asemenea si ingredienti adezivi care revigoreaza parul facandu-l elastic si neted.

Samponul cu rol dublu- este util in cazul in care va grabiti si nu puteti acorda suficient timp pentru ingrijirea parului, dupa spalare cu astfel de sampon parul straluceste si se piaptana usor.

Samponul de slefuire- acest sampon cu proprietati puternice de spalare elibereaza efectiv parul de produsele sedimentare dupa ingrijire.

Samponul impotriva matretii- contine substante de spalare care elibereaza pielea capului de particulele cornoase si ingrediente si impiedica aparitia din nou a matretii.

Masca pentru par:

-masca tratament Midollo si Placenta- este pentru par vopsit si deteriorat pe baza de placenta. Se aplica pe parul spalat si se lasa 30 minute, se clateste cu apa din abundenta;

-masca din smantana- pentru par sanatos dupa spalare, aplicati pe par un amestec din doua linguri de smantana si lingurita de ulei de germeni de grau si o lingurita de zeama de lamaie. Se lasa 20 de minute, dupa care se clateste din abundenta.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }