QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate cosmetica

Executarea ondulatiei 'marcel'

EXECUTAREA ONDULATIEI 'MARCEL'


Ondulatia Marcel se realizeaza in doua etape:

- formarea buclelor cu fierul;

- formarea ondulatiei prorpiu-zisa din bucle.


Formarea buclelor cu fierul - se realizeaza in felul urmator: in functie de coafura dorita se desparte parul, daca este nevoie, printr-o carare, apoi se imparte in suvite egale de cca. 2-7 cm.Rularea parului se incepe de langa pielea capului (cca. 1cm distanta) si nu de la varful suviei. Fierul se introduce deasupra, avand partea scobita sub suvita de par care se ridica cu mana stanga.

Se incepe cu bucla de langa contur. Toate buclele se ruleaza in jos inspre pielea capului. In timpul rularii, suvita de par se tine intre degetele mainii stangi.

Se executa miscari de deschidere si inchidere (batai) ale fierului, rasucind parul in spirala in jurul lui. In timpul 'bataii' fierul nu se inchide strans niciodata, el se lasa mereu usor intredeschis, pentru a nu increti suvita. Printr-o alta semiintoarcere a fierului se formeaza cantul superior al ondulei. Batand fierul de repetate ori se adanceste ondula. Cand se ajunge la cantul ondulei se intredeschide fierul si se face o intoarcere completa a acestuia.

Prin aceasta se face pregatirea ondulei urmatoare.

Intrucat prin executarea anterioara a melcilor parul a fost dinainte preparat pentru ca ondulele sa fie cat mai naturale se face o semirotire a fieruiui precedat de pieptane. Fierul se intredeschide si se scoate usor din par printr-o alunecare lina, pentru a nu forma canturi accentuate ale ondulei.

Pentru a se prelucra mai bine, parul de la contur se ridica si se ridica in sus ondula executata, introducandu-se fierul ajutat de pieptane in parul de dedesubt. La aceasta operatie, pieptanul trebuie sa sustina parul de pe tample pentru a se putea obtine o ondula supla si naturala deasupra urechii.

La executarea ondulei de la ureche se cere multa atentie la prelucrarea varfurilor parului care fiind ondulate sa nu se rasuceasca din nou in partea cealalta. Ele se prind usor si se prelucreaza cu fierul intredeschis.

Se tine pieptanul inaintea fierului si se rasucesc varfurile parului cu ajutorul acestuia, aranjandu-le in forma dorita. Se desprinde suvita pe care a fost fixata sus (fasia gata ondulata), se piaptana peste celelalte ondule si se face unificarea ei cu ondulele de deasupra. Astfel se incheie lucrarea din partea dreapta.Partea mai mica a coafurii (partea stanga) este de obicei, mai dificila de lucrat. Se incepe de langa contur (langa carare), se introduce fierul intredeschis de mai multe ori in par, pentru ca tot intredeschis sa poata fi scos usor din par in directia ondulei.

Se cere o mare atentie la executarea ondulei de deasupra urechii. In aceasta faza nu se executa o contraapasare - o marcare prea accentuata a ondulei, parul avand o pozitie culcata peste fier.

Pentru a se obtine o ondulatie egala si uniforma, ondulele se executa concomitent cu ajutorul fierului si al pieptanului.

Pentru formarea unei ondule frumoase se reia miscarea anterioara, iar fierul se intredeschide, scotandu-se astfel mai usor din par. In continuare se reface imbinarea ondulelor de pe toata suprafata capului, lucrare la care la care ne servim tot de fier si de pieptan.

Pentru a obtine un rezultat pozitiv la executarea ondulatiei cu fierul, trebuie sa se respecte anumite conditii. Un par prea uscat nu da rezultate bune. De aceea se recomanda pentru parul uscat un spalat prealabil cu o substanta grasa, de exemplu o emulsie uleioasa sau, cand parul este uscat la varfuri, se recomanda o mai buna periere a acestuia cu ulei sau cu o crema hidratanta. In cazul ca parul este gras nu se va mai administra nici un tratament prealabil.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }