QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Materiale termoizolatoare folosite pentru lucrarile de termohidroizolatii la acoperisuri
Materiale termoizolatoare folosite pentru lucrarile de termohidroizolatii la acoperisuri


Polistirenul celular se utilizeaza pina la temperatura de ma­ximum + 80°C. Se livreaza in placi de 4 000, 2 000, 1 000 mm lun­gime, 500 mm latime si 12, 24, 36, 48, 60, 72, 96 mm grosime cu abateri admise la lungime si latime pina la +5 mm si la grosime pina la +1,5 mm. Exista sortimentul PEX calitatea I si PEX igni­fugat, cu densitati aparente de 15-24 kg/m si respectiv 19- 29 kg/m

Polistirenul celular se transporta cu mijloace de transport aco­perite si se depoziteaza in stive, fara limitarea inaltimii, cu condi­tia de a nu prezenta pericol de rasturnare; se depoziteaza in ma­gazii uscate, ferite de caldura, de soare, de surse de foc si de ume­zeala.


Betonul celular autoclavizat are densitatea aparenta in stare uscata de 550 kg/msi se produce in forma de placi cu dimensiunile 490 x 240 mm, avind grosimi de 63, 75, 100 si 125 mm.


Placile semirigide de vata minerala tip G 80 si G 100 sint alca­tuite din fibre de vata minerala legate cu liant bituminos. Se fa­brica cu dimensiuni de 1200 x 600 x (30, 40, 50, 60, 70, 80) mm.


Din considerente de ordin economic si de reducere a consumului de energie inglobata, utilizarea betonului celular autoclavizat  si a vatei minerale se restringe numai la cazurile unde aceasta este impusa de procesul tehnologic al obiectivului de investitii (de exemplu, la hale climatizate, la spatii frigorifice, constructii cu regim special de functio­nare etc).
Pentru celelalte cazuri, pe linga placile din polistiren urmeaza a se utiliza pentru izolatii termice unele materiale care au mai fost folosite in trecut in acest scop (placi din stalilit, placi din stufit) si unele materiale noi fabricate din deseuri indus­triale (placi din izolemn, placi din deseuri textile - tefo, placi din deseuri poliuretanice, placi din puzderie de in si cinepa) sau din materii prime locale (placi din izostuf, placi din turba, placi din perlit liant cu ciment etc).

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }