QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Masurarea frecventei semnalelor. Principii.Masurarea frecventei semnalelor. Principii.


Aparatele destinate indicarii frecventei semnalelor periodice in timp pot fi incadrate, pe baza categoriei de prelucrare, fie in clasa aparatelor analogice, fie in clasa aparatelor numerice.

Masurarea numerica a frecventei consta in numararea, intr-un interval de timp precizat, a perioadelor semnalului analogic prezent la intrare. Sunt prevazute, in acest scop, cu circuite electronice de adaptare a semnalelor analogice in gama de lucru a blocurilor de prelucrare, circuite de comanda a functiilor si circuite de interfata cu rolul de conversie a semnalului analogic in semnal numeric.Aparatele analogice de masurat a frecventei semnalelor nu numara nimic (cu toate ca, uneori, sunt prevazute cu circuite de afisare numerica a valorii masurate), cel mult integreaza marimea prezenta la intrare. Au la baza fenomene fizice care sa determine un semnal analogic, care sa poata fi indicat continuu, proportional cu frecventa semnalului supus masurarii.

Se considera necesar a enunta principalele metode de masurare analogica a frecventei din doua' motive. Mai intai pentru ca s-ar putea intalni aparate fabricate acum 20, 30 de ani care inca sa functioneze si in al doilea rand pentru ca vechile principii de construire a aparatelor pot constitui sugestii pentru noi aparate, utilizand tehnologii electronice actuale, cu performante ridicate.

Metodele de masurare analogica a frecventei pot fi:

directe, caz in care se utilizeaza proprietatea reactantei unui circuit de a se modifica cu valoarea frecventei semnalului de alimentare, aici incadrandu-se metodele de incarcare / descarcare a condensatoarelor, metoda circuitelor aduse la rezonanta si metoda puntilor de curent alternativ.

de comparatie, caz in care se recurge la compararea frecventei semnalului aplicat la intrarea aparatului cu frecventa unui semnal intern, aici incadrandu-se metoda figurilor Lissajous, metoda heterodinarii si metoda oscilatorului de transfer.

In continuare sunt prezentate cateva din metodele de masurare analogica a frecventei cu cea mai mare posibilitate de a fi intalnite in aparate inca in uz.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }