QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Legea legaturii dintre B, H si MLegea legaturii dintre , si


In fiecare punct din camp (unde exista si corpuri magnetizabile) si in fiecare moment, inductia magnetica este suma dintre campul magnetic si magnetizatia , inmultite cu permeabilitatea vidului, :


Este o lege generala. Marimile , si sunt definite in acelasi punct (marimi de punct/diferentiale).

Daca se tine seama de faptul ca magnetizatia totala este data de suma dintre magnetizatia temporara si cea permanenta, , si se inlocuieste magnetizatia temporara cu expresia acesteia, relatia de mai sus se mai poate scrie:Cu s-a notat permeabilitatea relativa a materialului, adimensionala, iar cu - permeabilitatea sa absoluta.

Daca , se obtine relatia cunoscuta pentru materialele liniare din punct de vedere magnetic, asa dupa cum s-a aratat:


care exprima o alta forma a legii magnetizatiei temporare, forma utilizata curent in tehnica (legea magnetizatiei temporare sub forma tehnica).

In practica, pentru simplificarea calculelor circuitelor magnetice, (de exemplu, la proiectarea unui electromagnet), relatia (2.1.15) se utilizeaza si pentru materialele neliniare, alegand punctul de functionare al aparatelor (a se intelege punctul de functionare al circuitelor magnetice respective) pe portiunea aproximativ liniara a caracteristicii de magnetizare. Desigur, in cazul unor inductii mai mari, respectiv a functionarii in zona apropiata de saturatie, aceasta relatie liniara nu mai poate fi aplicata, fiind utilizata caracteristica magnetica neliniara a materialului feromagnetic, respectiv ciclul de histerezis (B=B(H)).Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }