QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Energia orgonica
I. SCURT ISTORIC

Energia intitulata 'orgonica' face parte din marea familie a energiilor neconventionale, energii care, in general, sunt puse in evidenta prin efectele lor adesea cumulate in timp ori prin metode subtile de investigare (vezi radiestezia) si aceasta pe fondul limitarilor tehnologice actuale.

Energia orgonica, considerata de o pleiada de specialisti ai genului ca 'energie cosmica primordiala' a fost pusa in evidenta si exploatata de psihiatrul, psihanalistul, filozoful, scriitorul si ganditorul politic, dar mai presus de toate acestea savantul dr. Wilhelm Reich, nascut in anul 1897 la Dobrzynica in Galitia austriaca de unde familia a emigrat la scurt timp la Jujinez in Bucovina. Evolutia vietii lui W.R. este interesanta in contextul in care pierderea vietii se produce pe fondul punerii in evidenta a energiei orgonice si mai ales a aplicatiilor efectelor acesteia. Primul razboi mondial il gaseste pe W.R. ca ofiter pe frontul,italian. Imediat dupa razboi urmeaza facultatea de medicina de la Viena. Din 1922 timp de 8 ani activeaza in cadrul policlinicii de psihanalitica fondata de Freud. Ajuns la Berlin in 1940 se orienteaza politic catre socialism si apoi incepe sa critice fascismul. in timp ce nazistii ii ard cartile, se refugiaza pe rand in Danemarca, Anglia, Norvegia si in final in Statele Unite in 1939 stabilindu-se in Maine, unde achizitioneaza o proprietate pe care o boteaza ORGONON. Aici a construit laboratoare si a cooptat numerosi cercetatori pentru a studia bionii (vezicule incarcate cu energie electrica), protoplasma, biopatia cancerului si metodele de crestere a rezistentei bolnavilor cu ajutorul acumulatoarelor orgonice. Prin diverse mijloace de utilizare a energiei orgonice a inventat un dispozitiv numit CLOUDBUSTER care avea capacitatea de a dizolva norii de pe cer sau a aduce ploaia (experienta din 6 iulie 1953 la Hancock). in cadrul experimentului numit ORANUR (decembrie 1950 - mai 1951) a incercat utilizarea energiei orgonice atmosferice impotriva radiatiilor nucleare, dar a reusit sa provoace reactii adverse obtinandu-se in fond generarea unei forme de energie periculoasa si mortala ce a primit numele DOR (Deadiy Orgone). Aceste experiente au fost intrerupte .
in afara acestei ultime experiente, toate celelalte au avut rezultate neasteptat de bune mai ales in domeniul terapiilor directe sau indirecte, fapt care a deranjat lumea medicala. Pe acest fond incepe o ancheta in aprilie 1947 care se finalizeaza cu un proces in mai 1956 la Portland. W.R. este condamnat si incarcerat in martie 1957 si se stinge din viata la 3 noiembrie acelasi an, timp in care lucrarile lui sunt interzise, arse iar dispozitivele si inventiile demontate sau distruse.

O parte a lumii stiintifice a luat pozitie impotriva acestei nedreptati si dupa cativa ani invataturile lui W.R. au fost din nou luate in considerare, dar la viata nu a mai putut fi intros.

Realizarile lui W.R. au suscitat un enorm interes in aria cercetarii energiilor neconventionale aproape in toata lumea. Cele mai pertinente studii si realizari apartin cercetatorilor din Statele Unite si Germania dar si celor din Franta, Italia, Canada, Anglia si Japonia.

Sunt suficiente semnele ca nici romanii nu sunt mai prejos.


II.        PROPRIETATILE ENERGIEI ORGONICE

in cele expuse anterior se prefigurau deja cateva dintre proprietatile si aplicatiile practice ale utilizarii energiei orgonice. Rezulta foarte clar ca efectele pot fi 'de bine' sau 'de rau' in functie de cum manipulam aceasta energie. De noi depinde aceasta si de aceea in cele ce vor urma vom expune numai caile prin care aceasta forma de energie poate fi canalizata spre obtinerea de rezultate benefice.

in timp dr. W.R., cat si alti cercetatori au reusit sa stabileasca o serie de proprietati globale ale energiei orgonice, dupa cum urmeaza :

umple tot spatiul care ne inconjoara ;

prezinta masa libera si are origine cosmica, primordiala in natura ;

penetreaza toate formele materiei, dar cu viteze de propagare diferite ;

pulseaza spontan prin dilatare si contractie si curge cu proprietati ondulatorii ;

este direct masurabila si observabila in anumite conditii(masuratori de laborator)

este negativa din punct de vedere entropie ;

are o foarte puternica afinitate mutuala si atractie de catre apa si pentru apa ;

este acumulata natural de organismele vii prin hrana, apa, aer (insuflare) si prin
piele, dar si de o serie de materiale considerate nevii;


poate fi transmisa (transportata) de diverse materiale conductoare sau
neconductoare de energie electrica considerate vii sau nevii;

atractie si excitatie mutuala a fluxului de energie orgonica separate sau a
sistemelor incarcate cu energie organica separata ;

excitabilitate prin forme secundare de energie (nucleara, electromagnetica,
descarcari electrice, frecare).

La aceste proprietati globale se pot adauga efectele fizice ale unor incarcaturi puternice de energie orgonica dupa cum urmeaza :

usoara incalzire a aerului in comparatie cu mediul inconjurator (vezi fenomenul de
vindecare bionergetica);

- inalt potential electrostatic, sesizabil cu un elactrosccp, fata de potentialul mediului inconjurator (vezi fenomenul de vindecare bioenergetica);

mai mare grad de umiditate si mai mic grad de evaporare a apei in comparatie cu
mediul inconjurator;

ridicarea pragului efectului de ionizare in interiorul tuburilor Geiyer - Muller. ,

dezvoltarea efectelor de ionizare in interiorul tuburilor vidate neionizabile (0,5
micron presiune sau mai mica);

abilitatea de a impiedica si a absorbi electromagnetismul.

~ Daca efectele expuse mai sus intereseaza mai ales fizicieni, cele care vor fi expuse in continuare vor constitui un real interes pentru cei ce se preocupa de terapii, caci incarcaturile puternice de energie orgonica au marcat efecte biologice dupa cum urmeaza:

efecte expansive in intregul sistem vagotonic ;

senzatie de furnicaturi si incalzire la suprafata pielii (vezi fenomenul de vindecare
bioenergetica) ;


presiune a sangelui si puls cardiac moderate ;

creste temperatura inimii si a pielii simultan cu un fenomen de imbujorare ;

creste peristaltismul si profunzimea respiratiei;

creste rata de germinatie, inmugurire, inflorire si fructificare a plantelor;

creste rata de dezvoltare a tesuturilor, vindecarea ranilor, efecte dovedite prin
studii clinice pe organisme animale si umane ;

imbunatateste integritatea tesuturilor si factorul imunitar;

creste nivelul bionergetic, vigoarea si vioiciunea.

Energia orgonica curge preponderent de la vest catre est si se manifesta mai puternic ziua, pe vreme uscata, cer senin, maxime de activitate solara.


III.       CONSTRUCTIA DE PRINCIPIU SI EXPLICATIILE

FUNCTIONARII UNUI ACUMULATOR DE ENERGIE ORGONICA

Energia orgonica are proprietatea de a fi acumulata de o serie de materiale sau substante intr-o cantitate mai mare decat cea din mediul inconjurator si apoi cedata si de a fi condusa (transportata) fara a fi acumulata de o alta categorie de materiale sau substante.

In fig. 1 se prezinta schema de principiu simplificata a unui acumulator de energie orgonica.

Straturile bune acumulatoare de energie orgonica se vor incarca cu aceasta forma de energie si o vor ceda straturilor bune conducatoare de astfel de energie incat directia de propagare a acestei energii va fi catre interiorul constructiei. in final, cantitatea de energie stocata in interiorul constructiei va fi mai mare decat cea din mediul inconjurator proximal. Cantitatea de energie cumulata la interior se va majora odata cu sporirea numarului de straturi cumulatoare - conducatoare conform unei curbe aproximativ logaritmice.

in scopuri medicale se utilizeaza 3 perechi de straturi sau maximum 5, un numar mai mare putand activa fenomene necontrolabile in domeniul terapiilor.

IV.       MATERIALE UTILIZATE IN CONSTRUCTIA

UNUI ACUMULATOR DE ENERGIE ORGONICA

in constructia unui acumulator de energie orgonica natura materialelor utilizate este de maxima importanta. Acestea pot fi bune si foarte bune in categoria lor de utilizare dar pot fi si slabe sau mai rau, toxice.

Cercetatorii acestui domeniu au stabilit in principiu o lista de astfel de materiale, dupa cum urmeaza :

materiale bune acumulatoare

de energie orgonica: .      - lana

bumbac brut

acrilic (plastic)

stiren (plastic)

celotex

foi de pluta

vata de sticla

fibra de sticla

vata minerala

ceara de albine sau de lumanare

pamantapa

materiale slab acumulatoare de energie orgonica sau toxice :

lemn sau placaj uretan sau poliuretan prespan

materiale   organice continand formaldehida, azbest sau alte chimicale toxice

materiale bune conducatoare de energie orgonica :

otel sau fier, in foi sau ecrane

otel galvanizat

otel sub forma de impletitura afanata din sarma

(lana de otel)

otel aliat

materiale slab conducatoare de energie orgonica sau toxice :

aluminiu in foi sau ecrane plumb cupru


V.       AVERTIZARI SI PERICOLE

Asa cum se aminteste in capitolul I in cadrul experimentului ORANUR, substantele radioactive introduse intr-un acumulator orgonic foarte puternic (cu multe perechi de straturi) s-au activat spontan generand urmari deosebit de periculoase.

Aceasta dovedeste ca daca energiile ce se afla in mediul proxima! al unui acumulator orgonic sunt toxice ele pot fi preluate ca atare si amplificate.

Experimental s-a stabilit ca se considera ca nocive energiile degajate de :

lampi fluorescente

aparate TV

computere

tuburi catodice

generatoare de microunde

paturi electrice

aparate radiografice (raze X)

motoare electrice generatoare de scantei

bobine de inductie

dispozitive electromagnetice in general

substante radioactive

sisteme radar

telefoane celulare

emitatoare RTV

instalatii nucleare

depozite de materiale nucleare

etc.

Cel mai bun loc de plasare a unui acumulator de energie orgonica ar putea fi pe un loc uscat si in mijlocul naturii, departe de influentele negative enumerate mai sus.


VI.       EXEMPLE DE CONSTRUCTII DE DISPOZITIVE ORGONICE

A. Acumulatorul cu trei perechi de straturi de utilizare individuala

in fig. 2 a,b,c,d sunt descrise elementele constructive ale unui acumulator de energie orgonica ce poate fi utilizat de o singura persoana.

B. Acumulatorul pentru energizarea semintelor

in fig. 3 a,b,c,d sunt descrise detaliile de executie a unui acumulator in care semintele diverselor plante pot fi energizate, germinarea lor urmand a se dovedi mult mai favorabila.

C. Generatorul de energie orgonica (fig. 4) este, in principiu, un acumulator
din care se extrage energie prin materiale bune conducatoare de energie orgonica si
aplicata pe locurile ce necesita energizare (de ex. un fir metalic terminat cu o eprubeta din
sticla).

D. Patura orgonica este practic o invelitoare realizata din 3 sau 5 perechi de
straturi si care acopera diverse zone ce necesita energizare (trebuie tinut cont de sensul
curgerii energiei).


VII.      FINAL

Luand in studiu cu deosebita atentie proprietatile si efectele energiei orgonice, uzand de cunostinte conexe, inspiratie proprie si nu in ultimul rand de masuratori radiestezice de mare finete, autorii acestei lucrari au realizat combinatii de materiale stratificate care au sporit substantial puterea acumulatorului orgonic si au pus la punct aplicatii originale ale acestui fenomen, realizari ce vor fi aduse la cunostinta celor dornici de cunoastere in viitor.


BIBLIOGRAFIE SELECTIVA

l.JAMES DEMEO,PH.D.

THE ORGONE ACUMULATOR HANDBOOK -CONSTRUCTION PLANS, EXPERIMENTAL USE AND PROTECTION AGAINST TOXIC ENERGY

W. EDWARDMANN

ORGONE, REICH AND EROS

DR. ING. CONSTANTIN COJOCARU

BIOLOCATIA ACTIVA

MARUIS RASIDESCU

ENERGIA ORGONICAI, II, III (MAGAZIN PARAPSIHOLOGIC)

ROBERT CHARROUX

CARTEA LUMILOR UITATE

PETER TOMKINS - CRISTOPHER BIRD

VIATA SECRETA A PLANTELOR

FLORIN GHEOGHITA

OZN ETERICE

EUGEN CELAN

PROVOCARILE PARANORMALULUI

PERIODICE CA 'PARANORMAL5, ' FENOMENE

PARANORMALE', 'DRACULA', etc. ARTICOLE OCAZIONALE

ANEXE:

-Fig. 1

-Fig. 2a -Fig. 2b -Fig. 2c -Fig. 2d -Fig. 3a -Fig. 3b -Fig. 3c -Fig. 3d -Fig. 4


straturi din material bun acumulator de energie orgonica


straturi din material bun conducator de energie orgonica


blindaj interior de ridigizare a constructiei bun conducator de energie orgonica


invelis exterior de ridigizare a constructiei bun acumulator de energie orgonica

Fig. 1 Schema de principiu simplificata a

unui acumulator de energie orgonica


lana de otel fibra de sticla lana de otel fibra de sticla lana de otel

fibra de sticla

rama de lemn perete de celotex

Fig. 2b Structura unui perete de acumulator

Sectiune prin peretii laterali, tavanul si usa acumulatorului


Aceasta fata corespunde cu interiorul acumulatorului

Aceasta fata corespunde cu exteriorul acumulatorului

foaie de tabla galvanizata

lana de otel fibra de sticla

lana de otel

fibra de sticla lana de otel

fibra de sticla celotex pentru placare pe exterior

Sectiune prin peretele de baza al acumulatorului

Aceasta fata corespunde cu interiorul acumulatorului

Aceasta fata corespunde cu exteriorul acumulatorului

foaie de tabla galvanizata placaj gros de 6 mm

lana de otel fibra de sticla

lana de otel

fibra de sticla lana de otel

fibra de sticla

placaj gros de 6 mm

Fig. 2c Structura peretilor acumulatorului

Fig. 2d Asamblarea ramelor de Ierna pentru peretii acumulatorului

Fig. 3a Constructia corpului principal al acumulatorului din panza de pasla si lana de otel rulata de 5 ori

Fig. 3b Constructia bazei acumulatorului din aceleasi materiale

Fig. 3c Constructia capacului acumulatorului

Fig. 3d Acumulator in care se pot depozita seminte de plante pentru a le creste rata de germinare, crestere, fructificare


Acumulator orgonic cu 10 straturi


Fir conductor metalic legat la blindajul interior

al acumulatorului


bagheta de sticlaFig. 4 Generator de energie orgonica
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }