QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Coduri alfanumericeCODURI ALFANUMERICE

Sunt utilizate pentru coficarea  cifrelor,literelor majuscule si minuscule si a carecterelor speciale tiparibile(#,%,!,[,],?,=,+,-)si netiparibile (caracterele de control).Setul standard de caractere cuprinde 94 de caractere tiparibile(10 cifre zecimale,26 litere majuscule.si 26 minuscule ale alfabetului englez si 32 de caractere grafice).Pentru codificarea lor se utilizeaza cite un byte.Pentru codul efectiv se utilizeaza cei 7 biti mai putin semnificativi,iar al optulea,cel mai semnificativ,este folosit ca bit de paritate.Asocierea valorilor in caractere este conventionala.

Exista mai multe standarde de codificare.Cel mai cunoscut este ASCII-American-Code for Information Interchange.Un alt cod alfanumeric este EBCDIC-Extended Binary Coded Decimal Interchange Code.

Codul ASCII s-a impus deoarece,caracterele successive(cifrele sau literele)au coduri successive.Acest lucru simplifica algoritmii de ordonare si cautare.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }