QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate comunicare

Incetarea grevei prin acordul partilor
Incetarea grevei prin acordul partilor.

Negocierile cu conducerea unitatii in vederea satisfacerii revendicarilor, obligatorii pe intreg parcursul grevei, se pot concretiza intr-un acord total. Ca urmare, conflictul de interese este solutionat si greva inceteaza (art. 57 alin. 2 din Legea nr. 168/1999).

Organizatorii au obligatia de a duce la cunostinta grevistilor acest acord, ca acestia sa reincepa lucrul la data inscrisa in acord, iar in lipsa unei astfel de prevederi in cel mai scurt timp posibil. Acordul este de fapt un veritabil contract avand forta juridica obligatorie, mergandu-se pe ideea ca, contractul are efect de lege intre partile contractante, daca a fost respectate conditiile legale pentru incheierea lor.
Acordul poate fi si partial cand priveste numai unele din revendicari, altele ramanand nesolutionate. Desigur ca un acord partial nu are efectele juridice ale incetarii grevei in conditiile aratate mai sus, decat in cazul in care organizatorii grevei hotarasc sa renunte la celelalte revendicari a caror satisfacere nu a fost obtinuta sau daca in acord a fost cuprinsa o clauza ca revendicarile nesolutionate vor fi discutate in continuare dupa incetarea grevei.

Daca in urma discutiilor bazate pe acord, privind solutionarea revendicarilor ramase in suspans, nu se ajunge la o intelegere, consideram ca poate fi declansat un nou conflict colectiv de munca.

Acest acord trebuie incheiat in forma scrisa deoarece aceasta forma poate dovedi existenta incheierii lui in eventualitatea unui conflict; acest acord trebuie facut in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte; el trebuie semnat de toti participantii la negocieri.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }