QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate alimentatie

Servirea bauturilor
SERVIREA BAUTURILOR


Bauturile se consuma impreuna cu preparate culinare si alte produse alimentare,pentru stimularea poftei de mancare si digerarea mai rapida a grasimilor.

Bauturile,de regula,se servesc in urmatoarea ordine:aperitivele, vinurile,sampania,lichiorurile.Coniacul, berea, bauturile racoritoare, sucurile din fructe, amestecul de bauturi ca cockteil-ul, fizz-ul, cobbler-ul se servesc dupa preferintele consumatorilor.
Bauturile desert:meniurile consistente,destinate meselor pentru dejun, meselor festive, meselor pentru pranz si seara pot fi completate cu unele bauturi speciale care insotesc preparatele sau produsele servite ca desert.

Din aceste bauturi fac parte sampania desert, coniacurile fine, marcate cu 5*-7*, lichiorurile fine din sortimentele de creme speciale.La incheierea meselor pot fi oferite si unele bauturi in amestec, cu o concentratie mica de alcool, cu gust dulce, bauturi care pot fi servite in sali special amenajate,cu o ambianta intima.

Aceste bauturi pot fi pregatite si in fata clientilor, constituind un bun prilej de demonstrare a priceperii barmanului.

Unele bauturi servite ca desert, prezinta particularitati specifice, asa cum este coniacul fin, folosindu-se pahare tip balon, de capacitate mare, 150-200 ml, dar in care sunt servite cantitati mici din continut, cu scopul savurarii aromei si gustului placut al coniacului fin sau extra fin.

Ca bauturi servite la desert pot fi incluse in meniuri si unele sortimente de vinuri cu o concentratie ridicata de zahar din podgoriile Tarnova, Alba-Iulia, Banul Maracine, unele sortimente din podgoriile Dragasani, Cotnari.Vinurile desert se recomanda in special la dulciurile de bucatarie, in afara dulciurilor care au la baza fructele sau ciocolata.

Vinurile desert:sunt dulci si licoroase si se servesc la temperaturi de 5-6sC la toate dulciurile de bucatarie si produsele de cofetarie-patiserie.

Sampania:se serveste bine racita la 1-2sC, folosindu-se o frapiera speciala in care au fost asezate pe langa sticla,straturi de gheata marunta si sare.Pentru a se raci mai bine, sticla se invarte inainte si inapoi cu ajutorul unei sfori sau se invarte gatul sticlei intre maini.Sampania se aduce la masa in frapiera speciala, acoperita cu ancar sau servet.

Destuparea sticlei de sampanie se face in felul urmator: se scoate sticla din gheata cu ajutorul mainii stangi, se acopera dopul si gatul sticlei cu ancarul.

Se prinde dopul acoperit cu mana stanga,iar cu dreapta introdusa sub ancar se desface sarma de siguranta, apoi cu mana stanga se va trage usor dopul.Se acopera sticla pentru a evita ca dopul sa sara si sampania sa se scurga in afara.In timpul desfacerii dopului, sticla se va tine inclinata, permitand iesirea excedentului de dioxid de carbon.

Dupa debusonare, sticla se infasoara in ancar si se incepe turnarea pe partea dreapta a clientului, folosindu-se mana dreapta.

Turnarea vinului spumant in cupa se va face cu atentie, cupa umplandu-se mai putin de jumatate.Se serveste cu piscoturi speciale, cu care uneori consumatorul agita lichidul din cupa pentru a se elimina aciditatea.

Coniacul si lichiorul se consuma,de regula, la desert sau intre mesele principale,impreuna cu produse de cofetarie-patiserie sau cu cafea.

Servirea acestora se face in baloane si respectiv pahare, portionarea efectuandu-se la sectia bar si se aduc pe tava sau pe farfurie suport,cand se transporta un singur balon sau pahar si se aseaza pe masa pe partea dreapta a consumatorului.

Apa minerala sau carbogazoasa se servesc impreuna cu vinurile,fie separat fie in amestec cu acestea,realizandu-se spritul,sau in amestec cu siropurile din fructe.

Bauturile calde nealcoolice ca ceaiul, cafeaua, laptele, cacaoa, ciocolata, se servesc la micul dejun sau la fiecare masa.

Bauturile racoritoare si sucurile din fructe se servesc dupa terminarea consumarii tuturor preparatelor prevazute in meniu sau in tot timpul zilei.Siropul, limonada, se servesc la cererea clientilor in tot timpul zilei.

Se servesc in pahare sonde insotite de pai,sau in pahare de apa minerala si se transporta pe tava pe palma si antebratul mainii stangi si se serveste pe partea dreapta a clientului.Capsulele se retin si se duc la oficiu pentru a fi depozitate in recipiente speciale.

Amestecurile de bauturi alcoolice si nealcoolice preparate la bar dupa retete speciale:cockteil, fizz, flips, cobbler, se consuma in tot timpul zilei.

Servirea bauturilor se efectueaza in mai multe sisteme, in functie de felul bauturii, de numar, in functie de preferintele clientilor.loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:loading...


Cauta referat