QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente alimentatie

Teoria "slabirii"Teoria  "slabirii"


Se bazeaza pe o abordare hipocalorica a problemei - reprezinta cea mai mare gafa stiintifica a secolului XX.

Este o pacaleala, o "ipoteza"  fara fundament stiintific real.

Nu se poate obtine astfel nici un rezultat serios si durabil.Aceeasi teorie a fost creata de doi medici americani: dr. Newburg si dr. Johnston, de la Universitatea din Michigan; in 1930 ; acestia sustin intr-o publicatie a vremii ca "obezitatea este mai curand rezultatul unei alimentatii prea bogate in calorii decat o deficienta a metabolismului".

Studiul lor asupra echilibrului energetic se bazeaza pe un numar limitat de observatii si - mai ales - este realizat pe o perioada prea scurta pentru a avea un fundament stiintific serios. Studiul a fost considerat, inca de la aparitia lui, un adevar stiintific "absolut" si, de atunci, a fost luat drept  "litera de Evanghelie".

Desi, mai tarziu, chiar autorii au emis rezerve serioase asupra concluziilor lor, acestea au fost trecute cu vederea.

Cura de slabire este inutila

Curele de slabire sunt  unele dintre cele mai curioase si neeficace experiente ale omului.

Cand, oare, se vor disciplina oamenii pe ei insisi, dar nu numai pentru zile, saptamani, chiar luni, pentru a atinge un tel sau sa vada ca acest tel este sabotat din minutul in care este atins ?

Curele nu sunt eficace pentru ca, pe durata lor, singurul lucru la care te gandesti este ce vei manca dupa terminarea curei.

Cum sa ai succes cand te gandesti numai la mancare ?

Privarea si apoi indepartarea devin un cerc vicios.

Curele sunt temporare si, de aceea, si rezultatele sunt temporare.

Cand suntem in cura, sistemele  noastre sunt impinse spre revolutie, incercand sa se adapteze la noul regim, iar la incetarea curei ele se readapteaza la vechile tipare. Rezultatul este slabirea functionala (nu pierderea greutatii) a intregului organism.

Aproape toate curele se contrazic intre ele.

Programul pe care vi-l prezint in aceasta lucrare constituie un nou mod de a gandi, un nou mod de a manca, astfel incat curele devin inutile si invechite.

Cand aveti de gand sa incepeti o viata noua, in sensul recomandat de mine in paginile urmatoare, OPRITI CURELE DE SLABIRE !


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }