QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente alimentatie

Crema de iaurt si gelatinaCREMA DE IAURT SI GELATINA


Ingrediente


250 g iaurt proaspat, 150-200 g zahar tos, o lamaie mare, 3 albusuri, o lingurita cu varf gem, un plic cu zahar vanilat,1/2 kg frisca, 9 foi sau 27 g granule de gelatina, 50 g zahar pudra. 
Mod de preparare


Intr-un lighenas de 2-3 l, gelatina se lasa sa se inmoaie in iaurt cca. o ora. Frisca rece de la congelator se bate spuma, se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat si apoi se pastreaza in frigider. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si 30 ml zeama de lamaie, apoi se bat in continuare pana ce se intaresc bine si se lasa in bucatarie. Lighenasul cu gelatina, iaurt, coaja rasa de lamaie si gemul din coji de portocale se aseaza pe un vas cu apa fierbinte (nu clocotita); se amesteca cu lingura 2-3 minute pana cand se topeste gelatina, apoi, lighenasul se trece pe un vas cu apa rece si se amesteca in compozitie pana cand aceasta ajunge la temperatura degetului. Dupa aceea, se pune o lingura cu varf din spuma de albus, se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura de 5-6 ori, se adauga toata spuma si se amesteca gelatina, tot prin rasturnare, pana la fundul lighenasului, dar nu prea mult, ca sa nu se lase spuma. Se desarta peste toate frisca rece, adunand-o cu lopatica de pe vas si se amesteca cu telul, usor prin rasturnare, pana la fundul lighenasului, de 8-10 ori, ca sa se omogenizeze toata compozitia. Se obtine o crema consistenta care se desarta, imediat, intr-o cratita de 2 l, unsa cu putin unt. Dupa ce s-a tinut in frigider 3-4 ore, crema se rastoarna pe un platou, cum s-a aratat si se orneaza cu fructe din compot sau dulceata, sau cu frisca. Este o crema acrisoara, racoritoare. 


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }