QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate administratie

Criterii si metode de alegere a proiectelor de investitii

Criterii si metode de alegere a proiectelor de investitiiProiectele de investitii pot fi:


a) Proiectele independente sunt acele proiecte ale caror costuri si venituri sunt independente unele fata de altele. De exemplu, fata de investitia privind imbunatatirea sistemului de transport in comun, societatea poate sa aiba nevoie de echipament specific. Pentru aceasta, este necesar un utilaj special de ambalare a carui achizitionare este absolut independenta de achizitionarea echipamentului de transport in comun.
b) Proiectele contingente sau interdependente. In cazul lor, alegerea unui proiect implica si alegerea celuilalt. De exemplu, sa presupunem ca o companie analizeaza achizitionarea unui dispozitiv pentru producerea unui nou produs. Daca proiectul respectiv se accepta, atunci este necesara si acceptarea unui sistem special de ambalare. Aceste proiecte sunt interdependente si trebuie evaluate ca un singur proiect.

Fiecare proiect de investitie avut in vedere sau realizat genereaza cheltuieli si venituri pe toata durata sa de viata. Evaluarea contributiei proiectelor se face cu ajutorul unor indicatori de rezultate, determinati prin confruntarea fondurilor alocate initial cu rezultatele viitoare.

Evaluarea financiara a proiectelor de investitii are in vedere asigurarea unei comparatii intre proiectele concurente si stabilirea ordinii de prioritate.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }