QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente administratie

Amplasamentul obiectivelor de investitii publiceAmplasamentul obiectivelor de investitii publiceAmplasamentul reprezinta locul, terenul sau chiar incinta puse la dispozitia viitorului obiectiv de investitii, in cadrul carora acesta se va realiza.

Influenta reciproca dintre amplasament si obiectivul de investitii se manifesta astfel:- pe de o parte, obiectivul de investitii modifica (uneori fundamental) decorul natural, facandu-l mai atragator si mai util pentru om; rolul esential ii revine proiectantului in stabilirea acestui ansamblu si apoi constructorului;

- pe de alta parte, amplasamentul confera valoare, mai mica sau mai mare obiectivului, formand impreuna un tot unitar si acest rol revine beneficiarului de investitii care este si proprietarul noului obiectiv.

Amplasamentul are si multiple legaturi colaterale, influentand eficienta economica a altor obiective situate pe amplasamente invecinate.

La stabilirea amplasamentului optim este necesara analiza unui complex de criterii si factori care influenteaza eficienta viitorului obiectiv de investitii. Aceste criterii se pot imparti in: criterii sociale, criterii functionale, strategice, factori naturali.

a) Criteriile economice au un rol hotarator in alegerea variantelor de amplasament, intrucat prin intermediul lor se poate influenta raportul dintre resursele consumate si rezultatele obtinute

b) Criteriile functionale decurg din amplasarea obiectivelor in asa fel incat sa duca la incadrarea lor in anumite zone, care sa le faciliteze cooperarea cu unitatile din zona respectiva cum ar fi participarea in comun la rezolvarea anumitor probleme referitoare ia deseuri si reziduri privind depozitarea, prelucrarea si evacuarea acestora.

c) Criterii sociale, care se refera la combaterea poluarii mediului ambiant si atragerea persoanelor neocupate sau partial ocupate.

d) Criterii restrictiv-strategice, si anume:

- existenta conditiilor de dezvoltare in perspectiva a unei anumite activitati;

- existenta unor utilitati si cai de comunicatie favorabile amplasarii;

- restrictii impuse de zone ce au caracter turistic, de recreere sau de tratament medical;

- evitarea marilor aglomerari industriale.

e) Factori naturali, cu referire la urmatoarele aspecte:

- asigurarea protectiei mediului inconjurator;

- conditii de clima .favorabile, intensitatea vanturilor in rezerve de apa.Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }