QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Proiect Agentia de turism Prima ToursINTRODUCEREAgentia de turism Prima Tours a fost infiintata in vara anului 2007, cu scopul de a veni in intampinarea dorintelor si nevoilor clientilor intr-un mod cat mai profesional si mai placut cu putinta

Datorita profesionalismului si experientei angajatilor care au absolvit cursuri de specialitate, si a unei largi game de servicii oferite, putem spune ca desi firma este la inceput mai multi clienti au decis sa lucreze in exclusivitate cu firma noastra.

In activitatea sa curenta, intretine relatii cu clientii sai , care actioneaza asupra ofertelor si cererilor .
Sistemul informatic al agentiei de turism este conceput si pus la dispozitia utilizatorilor (angajatilor) pentru a transfera aceste evenimente in multimi de mai multe operatii.

De acum totul devine mai simplu. Aplicatia permite utilizarea aceleiasi baze de date centralizat pentru gestiunea ofertelor si cererilor prezentate. Sistemul va fi generat dupa ce se va incepe efectiv introducerea ofertelor clientilor.1. Principalele activitati ale agentiei de turismPrincipalele servicii oferite de agentie sunt:


consulatanta in vederea alegreii celei mai bune oferte in fucntie de nevoile clientului si necesitatile sale;

activitati ale agentiilor de voaiaj si ale tuturor operatorilor de transport terestru.


Clientii care constituie piata tinta a agentiei sunt clientii care au nevoie de servicii relativ ieftine si nu solicita servicii extra.


1.1 Activitatea de urmarire a agentiei

Se refera la materializara tranzactiilor care au loc in cadrul agentiei si asigurarea colaborarilor la nivelul gestiunilor ofertelor si cererilor, al gestiunilor contractelor si al editarilor de rapoarte si documentatii.


1.2 Activitatea de gestiune a utilizatorilor

Grupurile de utilizatori ale sistemului informatic sunt organizate dupa urmatoare criterii:

- personalul agentiei;

- cei cu drepturi de acces preferential;

- dupa durata existentei grupuri temporare, creeate la aparitia unor drepturi de care pot beneficia numai anumite persoane, si permanente.1.3 Activitatea de gestionare a ofertelor si cererilor


Activitatea de constituire si actualizare a ofertelor si cererilor agentiei se desfasoara intre clientul agentiei persoana fizica sau juridica si Aceasta activitate este formata din urmatoarele operatii complexe :

Solicitarea unei oferte de catre client

Selectare oferta

Definitivarea contractului

Procesarea facturii si efectuarea platii

In scopul derularii acestor operatii complexe se desfasoara urmatoarele fluxuri informationale:

Activitatea 1:

Clientul isi expune dorinta agentului de turism, asta contine datele generale pentru a identifica mai usor agentul oferta.

Activitatea 2 :

Clientul acceseaza baza de date adaugand cererea si in cazul in care este disponibil ceva apropiat de dorinta clientului se selecteaza si i se prezinta aceasta.

Activitatea 3:

In cazul in care se finalizeaza actiunea cu un contract , se emite in final factura catre client.


1.4 Activitatea de gestiune a contractelor


Activitatea 1:

Agentul poate adauga un contract, poate realiza modificari si are drept de anulare a acestui, el mai poate face cautarii in baza de date.

Activitatea 2 :

A doua activitate surprinde situatia in care deja contractul este finalizat, se realizeaza vizualizare a si tiparirea acestuia.


1.5 Prezentarea si descrierea aplicatiei
Aceasta aplicatie isi propune gestionarea unei agentii de turism. Accesul se face pe baza unei proceduri de identificare. Exista doua tipuri de utilizatori:

  • clientii agentiei de turism
  • angajatii agentiei de turism

Aplicatia pune la dispozitia clientilor o modalitate de a vizualiza lista de oferte turistice disponibile si posibilitatea de a selecta o oferta din lista respectiva. Clientul isi poate rezerva o destinatie insa, dupa alegerea destinatiei X, el are posibilitatea sa se razgandeasca. Pentru a alege o alta oferta, clientul trebuie sa renunte in prealabil la oferta initiala X. Clientul are posibilitatea de a propune o oferta turistica. In acest sens, clientul trebuie sa faca o descriere a destinatiei dorite si sa specifice in ce categorie se incadreaza. In cadrul listei de categorii, fiecare destinatie se incadreaza intr-o singura categorie existenta.

O oferta devine vizibila in lista de preturi numai dupa ce a fost aprobata de catre un angajat al agentiei.

Ofertele pot fii listate toate sau pot fi grupate pe categorii. Lista de oferte este dinamica, in sensul ca se poate modifica pe parcursul unui an (pot fi introduse noi oferte in lista sau se pot sterge oferte in cazul in care nu sunt alese de niciun client). Clientul poate vizualiza ofertele pe tot parcursul anului.

Aplicatia ofera posibilitatea angajatilor de a vizualiza ce oferte si-au ales clientii, iar in cazul unui anumit produs, exista posibilitatea de a vedea de catre cine a fost ales.

Destinatia este aleasa dintr-o lista in care pot fi vazute toate circuitele care au fost selectate de cel putin un client. Deoarece pot exista foarte multe destinatii, este necesara posibilitatea vizualizarii acestora grupate pe categorii. Angajatul are posibilitatea de a vedea care sunt destinatiile propuse de catre clienti, mai mult, el are dreptul de a aproba sau respinge o astfel de propunere. In momentul in care o destinatie este aprobata, ea devine vizibila in lista de circuite disponibile. In cazul respingerii unei destinatii, aceasta nu este stearsa imediat din baza de date, angajatul putandu-se razgandi (in cazul in care considera ca destinatia propusa poate aduce un venit consistent agentiei), urmand a o accepta ulterior.

Aplicatia trebuie sa puna la dispozitia angajatului posibilitatea de a sterge definitiv din baza de date un anumit circuit. Angajatul poate vedea lista tuturor circuitelor existente, lista sejururilor alese de cel putin un client si oferta biletelor de avion.

Conturile create sunt gestionate de catre angajati. Ei trebuie sa aiba posibilitatea crearii/editarii unui cont. Prin conceptul editare se intelege posibilitatea modificarii tuturor informatiilor referitoare la un anumit client. Toti utilizatorii trebuie sa aiba posibilitatea modificarii parolei proprii. Pentru rezolvarea situatiilor in care un anumit client isi uita parola, angajatii vor avea dreptul sa seteze/genereze parole pentru fiecare client. De fiecare data cand parola unui utilizator este modificata (de utilizatorul si sau de catre un angajat), utilizatorul va fi instiintat de acest lucru prin e-mail.


1.6 Modelarea sistemului informatic:


Pentru modelarea sistemelor informatice , vom folosi Unified Modeling Language (UML), un limbaj vizual de modelare, acesta nefiind  inca un limbaj vizual de programare, deoarece nu dispune de intreg sprijinul semantic si vizual pentru a inlocui limbajele de programare.

Limbajul este destinat vizualizarii, specificarii, construirii si documentarii sistemelor de aplicatii, dar are limitari in ceea ce priveste generarea codului.

UML reuneste cele mai bune tehnici si practici din domeniul ingineriei programarii, care si-au dovedit eficienta in construirea sistemelor complexe.

Pentru descrierea unui sistem sunt necesare un numar de view-uri, fiecare reprezentand o proiectie a descrierii intregului sistem si care reflecta un anumit aspect al acestuia. Fiecare view este descris folosind un numar de diagrame care contin informatii relative la un anumit aspect particular al sistemului. Aceste view-uri se completeaza reciproc, deci este posibil ca o anumita diagrama sa faca parte din mai multe view-uri.

Limbajul UML

UML nu este un simplu limbaj de modelare orientat pe obiecte, ci in prezent, este limbajul universal standard pentru dezvoltatorii software din toata lumea. UML este succesorul propriu-zis al celor mai bune trei limbaje de modelare anterioare orientate pe obiecte (Booch, OMT, OOSE). UML se constituie din unirea acestor limbaje de modelare si in plus detine o expresivitate care ajuta la rezolvarea problemelor de modelare pe care vechile limbaje nu o aveau.

Limbajul de modelare modificat (UML - The Unified Modeling Language) ofera arhitecturi de sisteme ce functioneaza pe analiza si proiectarea obiectelor cu un limbaj corespunzator pentru specificarea, vizualizarea, construirea si documentarea artefactelor sistemelor software si de asemenea pentru modelarea in intreprinderi. UML este un limbaj de modelare care ofera o exprimare grafica a structurii si comportamentului software. Pentru aceasta exprimare grafica se utilizeaza notatiile UML.
Notatiile UML constituie un element esential al limbajului pentru realizarea propriu-zisa a modelarii si anume partea reprezentarii grafice pe care se bazeaza orice limbaj de modelare. Modelarea in acest limbaj se realizeaza prin combinarea notatiilor UML in cadrul elementelor principale ale acestora denumite diagrame.

In cadrul limbajului UML descoperim 9 tipuri de diagrame:

diagrama cazurilor de utilizare

diagrama de secventadiagrama de colaborare,

diagrama de clase (cea mai utilizata)

diagrama de stari

diagrama de componente

diagrama de constructie

diagrama de obiecte

diagrama de activitati.

Diagramele UML

O diagrama ofera utilizatorului un mijloc de vizualizare si de manevrare a elementelor de Modelare. Majoritatea diagramelor se prezinta sub forma unor grafuri, compuse din elemente si arce.

Diagramele pot arata o parte sau toate caracteristicile elementelor de modelare, conform nivelului de detaliu util in contextul unei diagrame date. Diagramele pot grupa informatii interdependente, pentru a arata, de exemplu caracteristicile mostenite de o clasa

Relatiile care se stabilesc intre doua elemente din cadrul unei diagrame pot fi:

actor–functionalitate – relatie de asociere

actor actor – relatie de generalizare

functionalitate–functionalitate - relatie de asociere, de generalizare si de dependenta

- Relatia de asociere – modeleaza o comunicare intre elementele pe care le conecteaza. Aceste tip de relatie apare intre un actor si o functionalitatea sau intre doua functionalitati (transfer de date, trimitere de mesaje sau date).

- Relatia de generalizare – se realizeaza intre elemente de acelasi tip si modeleaza situatii in care un element este un caz particular al unui alt element. Elementul particular mosteneste relatiile in care este implicat elementul general.

- Relatia de dependenta – apare intre doua functionalitati si modeleaza situatii in care o functionalitate foloseste comportamentul definit in alta functionalitate (include) sau in cazul in care comportamentul unei functionalitati poate fi extins catre o alta functionalitate.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }