QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Program de marketing pentru lansarea statiuni turistice de litoral thasos pe piata turistica a romanieiPROGRAM DE MARKETING PENTRU LANSAREA STATIUNI TURISTICE DE LITORAL THASOS PE PIATA TURISTICA A ROMANIEI1. POLITICA DE PRODUS

Optiunea pentru promovarea acestei statiuni a fost motivata de oportunitatea pe care o ofera privind efectuarea unor programe de turism, cu intreg sezonul anual, cu un segment de piata cu trend crescator la toate structurile de varsta si cu o cautare reala la nivel de cerere internationala, cu un renume castigat.

1.1 Asezarea geografica

Insula Thasos (379km) este situata in N-E Greciei, la marea Egee, de-a lungul coastei Macedoniei. Este situata la 40 km de tarmul Greciei, fiind o statiune renumita prin peisajele de mare atractie, atat calcaroase (chei, defilee, pereti verticali), cat si marine, cu plaje insorite si pitoresti si un potential cultural istoric de o inestimabila valoare.

Thasos este si numele principalului oras de pe aceasta insula care are peste 13.111 locuitori

Insula dispune de o plaja de peste 120 de km si lata de 100-180 m, dominata de o faleza inalta de 120-190 m.


1.2 Clima

Climatul este unul mediteranean, temperatura medie a lunilor de vara este 27-28sC. Iernile sunt blande, cu temperaturi cuprinse intre 8.8sC. Durata medie de stralucire a soarelui este de 11-13 ore pe zi.


1.3 Factorii terapeutici

Factorii naturali de cura sunt urmatorii: apa marii, cura heliomarina, nisipul plajei, climatul maritim existent caracterizat prin bogatia de aerosoli terapeutici (sodiu, clor, magneziu, brom, calciu, iod etc.) si intensitatea energiei radiate de soare si mai ales a radiatiilor infrarosii si ultraviolete.


1.4 Indicatiile terapeutice

Aceste indicatii terapeutice sunt urmatoarele: afectiuni ale aparatului locomotor; afectiuni ortopedice; stari postoperatori pe sistemul osos, muscular si articular; afectiuni ale sistemului nervos periferic; afectiuni ginecologice, afectiuni respiratori, afectiuni dermatologice etc.


Istoricul

A fost cucerita pe rand de Persani, Atenieni, Spartani si de Philip al II regele Macedoniei. Thasos a facut parte din Imperiul Bizantin pana in 1453 cand a fost cucerita de turci. Revine Greciei prin tratatul de la Bucuresti din 1913.


Tabloul TECDEV de apreciere a atractivitatii statiuni Thasos.Elementele ofertei turistice

Ponderea fiecarui element al ofertei in total (%)

Nivelul calitativ al statiuni Thasos

Indicele de atractivitate al statiuni Thasos

Mediu natural
- relief
- mare
-accesibilitate
- puritate
- temperatura medie
- valuri
- plaja
- dimensiune
- finetea nisipului
- accesibilitate
- alte forme de relief
- clima
- temperatura medie
- nr. de zile insorite
- precipitatii
- curentii de aer
- flora
- estetica
- functionala
- fauna
-puritate
- aer
- apa
- sol


2. Structuri materiale
- de cazare
- cantitativ
-capacitate
- diversitate
- amplasare
-estetica
- calitativ
- de alimentatie
- cantitativ
- capacitate
- diversitate
- amplasare
- specific
- calitativ
- de transport
- de agrement
- de zi
- sportiv
- de divertisment
- de noapte
3. Infrastructura
- de acces
- rutier
- feroviar
- aerian
- naval
- de alimentare
- apa


- energie electrica
- combustibil
Suprastructura
- generala
- de organizare
- de paza
- turistica
- de organizare
- de paza
5. Mediu economic
- sectorul primar
- sectorul secundar
- sectorul tertiar
- de consum
- calificare
- dimensiune
- diversitate
- de productie
6. Mediu cultural
- spectacole si festivaluri
- muzee si monumente
- folclor (specific local)
TOTAL


Concluzi cu privire la abaterile din tabel

Se observa ca statiunea Thasos are un indice de atractivitate superior celui al etalonului si anume 538.5 fata de 356.5, acest lucru aratand faptul ca statiunea aleasa spre lansare pe piata turistica a Romaniei este atractiva din punct de vedere turistic, pretandu-se in acest fel la un altfel de program de marketing.

Analiza justificarii punctajelor superioare acordate statiunii reale in comparatie cu cea de baza nu va face apel la cifre, ci la factori de natura calitativa, de referinta in aceasta privinta.

Am considerat ca puritatea apei se ridica la nivele prescrise.

Structurile materiale de cazare sunt sustinute de gama larga de spatii de cazare hoteliera, precum si in vile de foarte buna calitate.

Celelalte componente ale analizei TECDEV si anume infrastructura, suprastructura, mediu socio-economic si cel cultural au fost apreciate la un nivel mediu, fapt ce necesita o serie de imbunatatiri ce vor fi mentionate in cadrul politici de promovare.2 POLITICA DE DISTRIBUTIE

Politica de distributie are in vedere reprezentantele unor agentii de voiaj grecesti in Romania, a unor societati de transport international, cu care vom cauta sa avem relatii puternice, publicarea unui anuar turistic al statiunii Thasos in patru limbi de circulatie internationala: germana, franceza, engleza si italiana.

Se are in vedere o mai buna cooperare cu companiile de transport aerian, care sa efectueze curse charter catre statiune.

O lata propunere ar fi elaborarea unui sistem de promovare a turismului interactiv, prin utilizarea diferitelor mijloace de telecomunicatii, intr-un sistem asemanator cu cel de vanzare de marfuri prin videotext si prin televiziunea cablata, prin corespondenta si pe baza de catalog forme traditionale de vanzare a marfurilor fara magazine in cazul nostru ar fi vorba de agentii de voiaj. Problemele care se ridica ar fi urmatoarele: acest sistem este posibil de realizat, insa trebuie sa existe un sistem de intercolerare informatica la nivel international asemanator internet-ului, dar care sa aiba ca obiect exclusiv statiuni de vacanta si existenta unei adevarate societati de exploatare a acestei destinatii.

Este un program care ar putea da roade doar in conditii de cooperare si cu sistemul financiar-bancar pentru stabilirea paritatii modelelor-devize, ar implica puternic ministerele de resort si ar fi o punte suplimentara in vederea realizarii cooperari internationale.

Acest punct de plecare ar putea surmonta lipsa concreta de informatie pe care o acuza agentiile de turism, putandu-se realiza in acest fel o colectie de date cu toate reglementarile fundamentale din acest domeniu al turismului clasificate pe tari, regiuni, zone etc. In acest fel, turistul potential ar putea opta pentru destinatia dorita in cunostinta de cauza si in corelatie cu resursele financiare proprii.


3 POLITICA DE PROMOVARE

Pe langa cele mentionate in cadrul politicii de distributie mai pot fi adaugate urmatoarele elemente:

Realizarea de pliante, brosuri etc. si prezenta la toate targurile de profil din tara si strainatate;

Crearea de clipuri publicitare de sezon si lansarea lor in cadrul unor emisiuni de specialitate.

Realizarea unor posturi locale de radio care sa emita la ore de maxima audienta, in diferite limbi de circulatie internationala,

programe referitoare la oferta turistica din zona respectiva;

Realizarea si comercializarea de casete video si audio din care sa reiasa specificul traditional al ofertei turistice romanesti. Acestea pot fi chiar oferite in dar diferitilor oameni de afaceri din lume prin intermediul birourilor de turism ale Greciei din aceste tari;Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }