QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Operatorii din turism in Republica Peru

Operatorii din turism in Republica Peru


In Republica Peru operatorii de turism sunt agentii de turism, structuri de primire turistica, companii de transport si alte companii cu activitate in domeniul turistic.

Hotelurile si celelalte unitati de primire turistica se clasifica dupa Decretul Suprem nr. 029/2004. Regulamentul stabileste normele de clasificare, categoriile functionarea si monitorizarea unitatilor de cazare si stabileste organismele competente in acest domeniu. Toate unitatile de cazare se supun acestui regulament. Unitatile de cazare pot solicita autoritatii regionale competente, clasificarea si/ sau incadrarea intr-o categorie, in conformitate cu cerintele de infrastructura, echipamente si servicii prevazute in regulament

Regulamentul defineste unitatea de cazare ca locul destinat pentru prestarea de servicii de cazare nepermanente, unde oaspetii pot innopta cu posibilitatea de a include alte servicii complementare, stabilite in tariful de cazare. Regulamentul mai defineste si clasa ca modul de identificare al unitatilor de cazare in conformitate cu clasificarea lor.
Decretul defineste hotelul ca unitatea de cazare cu cel putin 20 de camere si care ocupa o parte dintr-o cladire sau o cladire intreaga, dependintele constituind o structrua omogena.

Articolul 4 din regulament stabileste competenta organismelor regionale pentru punerea in aplicare a acestuia. Directiile Regionale de Comert Exterior sunt organismele insarcinate cu aplicarea regulamentului pe intreg teritoriul statului peruan.

Organismele regionale au urmatoarele competente:

-acorda certificatul de clasificare unitatilor de primire turistica,

-aplica exceptiile prevazute in regulament pentru emiterea certificatului de clasificare

-poate decide schimbarea clasei sau categoriei unitatii de cazare

-verificarea calitatii serviciilor oferite de unitatile de cazare in coordonare cu inspectorii autorizati

-mentinerea si inoirea ori de cateori e nevoie a registrului national al unitatilor de cazare turistica

-efectuarea de operatiuni statistice autorizare de Institutul National de Statistica al statului Peru

- sa intocmeasca documente lunare cu privire la toate unitatile de cazare indiferent daca sunt sau nu clasificate

Autoritatea organismelor regionale poate delega functiile sale altor entitati ai caror angajati trebuie sa fie instruiti si evaluati in acest scop. Delegatia este supusa standardelor stabilite de legea nr.27444 legea de Procedura Administrativa.

Articolul 7 al regulamentului precizeaza conditiile minime pe care unitatile de cazare trebuie sa le indeplineasca pentru a putea fi clasificate. Proprietarii acestora trebuie sa prezinte in termen de 30 de zile o declaratie de inregistrare a autorizatiei, care sa cuprinda urmatoarele cerinte:

numarul de camere sa fie mai mare de 6

sa existe culoare separate pentru circulatia clientilor si a personalului de serviciu

existenta trusei de prim ajutor

suprafata camerei sa fie mai mare sau egala cu 20 mp

suprafata baii sa fie mai mare sau egala cu 2 mp

existenta a cel putin unui lift pentru cladirile cu 5 sau mai multe etaje

existenta planului de evacuare in caz de incendiu, plan aprobat de Sistemul National de Aparare Civila


Articolul 8 al regulamentului prevede faptul ca autoritatile competente pot efectua din oficiu sau la cererea unei terte parti, controale asupra structurilor de cazare pentru a se observa daca conditiile de cazare sunt conforme cu cerintele minime cerute in articolul 7 al regulamentului.

Proprietarii de unitati de cazare, trebuie sa prezinte autoritatilor regionale competente o cerere pentru a primi certificatul de clasificare, la care anexeaza urmatoarele documente:

fotocopie dupa certificatul de inregistrare al companiei

fotocopie dupa certificatul eliberat de Sistemul National de Aparare Civila care sa ateste faptul ca unitatea indeplineste cerintele minime pentru a gazdui oaspeti

acte doveditoare asupra faptului ca unitatea de cazare nu se afla in arii protejate, zone istorice sau cu valoare monumentala

achitarea taxelor


La primirea cererii, autoritatile competente efectueaza inspectia locului cu scopul de a verifica respectarea conditiilor necesare pentru clasificare. Procedura si termenele limita pentru aceste cereri sunt reglementate de legea nr 27444 Legea de Procedura Administrativa.

Proprietarii cladirilor aflate in patrimoniul cultural national pot fi exceptati de la cerintele de infrastructura, cu conditia sa prezinte un raport al Institutului National de Cultura prin care sa se dovedeasca faptul ca nu pot fi aduse modificari. De asemenea pot fi scutiti de la cerintele de clasificare proprietarii acelor unitati de cazare care prezinta raport tehnic efectuat de un arhitect autorizat prin care sa se mentioneze imposibilitatea efectuarii de modificari.

Certificatul are o valabilitate de 5 ani iar reinoirea acestuia trebuie ceruta autoritatii competente cu cel putin 30 de zile inainte de expirare.

Autoritatile pot cere supravegherea unei structuri de cazare pentru a verfica indeplinirea tuturor criteriilor de clasificare.

Proprietarii pot desemna un manager sau un reprezentant pe perioada cand unitatea este supravegheata, acestia trebuie sa sprijine activitatile desfasurate in perioada de supraveghere.

Inspectorii de acreditare pentru a incepe activitatea de monitorizare, trebuie sa prezinte acreditarea eliberata de organismul regional competent. Aceasta trebuie sa contina numele, functia inspectorului, fotografia acestuia, semnatura si stampila de emitere a acreditarii.Instalatiile din unitatile de cazare trebuie sa fie in stare perfecta de functionare, trebuie sa respecte standardele de performanta astfel incat sa permita utilizarea imediata.Decretul Suprem nr. 26/ stabileste dispozitiile administrative pentru autorizarea si functionarea agentiilor de voiaj, de asemenea stabileste organismele relevante in acest domeniu.

Agentii economici din acest domeniu se clasifica astfel:

-agentii de turism

-tur operatori

- agentii de turism detailiste

Agentia de turism este persoana fizica sau juridica ce are ca activitate economica productia, comercializarea si prezentarea de servicii turistice.

Tour operatorii sunt agentii economici care proiecteaza, dezvolta si vinde direct catre turisti servicii turistice. Aceste servicii pot fi oferite si prin itermediul agentiilor de turism detailiste.

Organismele regionale relevante pentru punerea in aplicare a regulamentului sunt Directiile Regionale de Comert Exterior care au urmatoarele functii:

clasifica agentiile de turism

monitorizeaza respectarea conditiilor regulamentului

imbunatatirea furnizarii serviciilor

furnizarea de informatii statistice despre agentiile de turism catre Biroul de Statistica

Activitatile agentiilor de turism indiferent de clasa acestora sunt:

- promovarea turismului la nivel national si international

- de reprezentanti ai companiilor aeriene

- inchirierea de vehicule cu sau fara sofer

- organizarea de conferinte, seminarii si alte evenimente similare

- intermedierea in rezervarea si vanzarea de bilete

- asigurarea de consiliere si informare pentru turisti

- intocmirea de asigurari de calatorie pentru turisti

Agentiile de turism pentru a putea activa in domeniul turismului trebuie sa fie inregistrate in Registrul Unic al Contribuabilor. Acestea trebuie sa aiba personal calificat, dotari tehnice indispensabile ( calculator, fax, telefon, imprimanta )

Autoritatile competente, la solicitarea unei terte parti sau din initiativa proprie, pot verifica respectarea conditiilor prevazute in regulament. Se poate cere ajutorul Politiei Nationale sau autoritatilor municipale pentru efectuarea de vizite de monitorizare.

Inspectorii de acreditare verifica daca agentiile funrnizeaza servicii de calitate turistilor, verifica existenta minimei infrastructuri prevazute in regulament, acestia precum inspectorii de acreditare a unitatilor de cazare, trebuie sa ofere dovada acreditarii care sa contina numele, semnatura, fotografia acestuia, unitatea emitenta precum si stampila autoritatii competente.

La finalul perioadei de supraveghere inspectorul trebuie sa predea proprietarului sau managerului procesul verbal, in caz de refuz acest lucru trebuie consemnat de catre inspector in raportul de acreditare.

Sanctiunile pentru nerespectarea regulamentelor de catre agentii economici din turism pot fi de la suspendarea pe timp de un an a activitatii, pana la anularea certificatului de clasificare si amendarea acestora cu sume cuprinse de la 4000 la 10000 mii de USD
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }