QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Managementul in agentia de turism

Managementul in agentia de turism


Piata turistica reprezinta locul de confruntare al ofertei turistice (produsele propriu-zise, specifice) cu cererea turistica (cerintele, nevoile si preferintele turistilor).

Agentia de turism este un "actor" important pe piata turistica. Luand in considerare dimensiunile pietei turistice, se poate afirma ca una din amenintarile unei agentii de turism este concurenta.

Pentru a putea face fata concurentei, pentru a supravietui pe piata, pentru a satisface nevoile si aspiratiile turistilor si a obtine profit este necesara o buna organizare in toate etapele desfasurarii activitatiilor unei agentii de turism.Managementul este o activitate, o functie de conducere intr-o intreprindere. Managerii, persoanele care intrunesc conditiile de a ocupa aceste functii, sunt persoane care au o anumita pregatire, capacitati profesionale puternic dezvoltate, care doresc sa se afirme pe plan profesional si lupta sa pozitioneze organizatia pe care o conduc pe primul loc in cadrul pietei pe care activeaza.

O agentie de turism este o societate comerciala si, ca in orice socitate comerciala indiferent de dimensiuni, ar trebui folosite cele 4 functii majore ale managementului:

a) Planificarea reprezinta etapa in care sunt stabilite obiectivele, se stabileste ceea ce se doreste a obtine/ produce; ce produse turistice vor fi concepute pentru a satisface cererea de pe piata, se stabileste atingerea unei anumite cote de piata, un volum al vanzarilor si nivelul profitului prin folosirea unor politici si strategii.

b) Organizarea este etapa definita de punerea in aplicare a planurilor, politicilor si strategiilor planificate anterior in scopul indeplinirii obiectivelor; spre exemplu o agentie de turism poate folosi diferite strategii care au ca obiectiv pretul, produsul sau promovarea.

c) Conducerea/ implementarea transmiterea sarcinilor catre ceilalti, in acesta etapa trebuie sa se puna accentul pe tehnicile de comunicare si modalitatile de realizare ale acestora astfel incat informatiile sa fie percepute corect si intr-un timp cat mai scurt pentru a evita aparitia erorilor.
d) Controlul asigurarea indeplinirii sarcinilor conform standardelor si cerintelor exprimate in etapa anterioara; produsele turistice trebuie sa fie concepute la un nivel al calitatii optim, adica conform obiectivelor stabilite. Pretul trebuie sa fie in concordanta cu serviciile pe care produsul le contine, la tariful corespunzator.

Desi in literatura de specialitate motivarea personalului nu este trecuta ca o functie majora a managmentului, acesta nu trebuie exclusa sau ignorata. Resursa umana in orice fel de intreprindere este foarte importanta.

Intr-o agentie de turism resursa umana este esentiala, deoarece personalul intreprinderii realizeaza functiile enumerate anterior asigurandu-se ca activitatea intreprinderii se desfasoara in conditii de eficienta.

Managementul este "arta" conducerii, in care pasiunea si priceperea de a conduce sunt trasaturiele de baza ale "artistilor", managerii.

https://www.biblioteca-digitala.ase.ro accesat in data de 26.06.2011, Nistoreanu P., Managementul in turism servicii
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }